Nieuwe sportwagens om in 2023 naar uit te kijken

22 december 2022

Besproken sportwagens

Ook in 2023 kunnen liefhebbers zich weer opmaken voor een aantal bijzondere sportwagen. Onder meer Alfa Romeo, Aston Martin en Ferrari komen met nieuwe modellen op de markt.

Alfa Romeo-topman Jean Philippe Imparato heeft aangekondigd dat de Italiaanse autofabrikant werkt aan de ontwikkeling van een nieuwe sportwagen. Het kan zomaar zijn dat dit de laatste sportwagen op benzine wordt voor Alfa Romeo, omdat het Italiaanse merk zich vanaf 2027 volledig wil richten op elektrische auto’s. 

Er is nog niet veel bekend over de nieuwe sportwagen, maar volgens geruchten is het een combinatie van de Alfa Romeo GTV en Alfa Romeo 8C. Ook weten we nog weinig over de specificaties. Het zou kunnen gaan om een verbeterde versie van de V6 Twin Turbo, de motor die ook in de Giulia en Stelvio Quadrifoglio zit. In de Giuliu en Stelvio is deze 2,9-liter benzinemotor goed voor 510 pk.

De prijs van de nieuwe sportwagen van Alfa Romeo is nog in nevelen gehuld, maar Imparato liet weten dat het een exclusieve sportwagen wordt en daar een bijpassend prijskaartje aan gehangen zal worden.

 

1242

Aston Martin Vanquish
3 jaar nadat de concept car op de Genava International Motor Show werd gepresenteerd, lanceert Aston Martin de nieuwe Vanquish. Deze hybride sportwagen wordt een concurrent voor de Ferrari 296 GTB en de McLaren Artura. De Vanquish staat op de planning voor 2023, alleen de naam van deze nieuwe Aston Martin is nog niet zeker.

Tussen de achterwielen van de Aston Martin Vanquish ligt een 4 liter-V8 die afkomstig van AMG. Dankzij een nog onbekende elektromodule heeft deze Vanquish een systeemvermogen van 830 pk.

Porsche 911 Dakar
Een aantal jaren terug presenteerde Porsche al een concept car van de Porsche 911 Safari. Deze SUV-achtige versie van de Porsche offroad-911 is uiteindelijk hernoemd naar Dakar, mede omdat Porsche in  1984 en 1986 een overwinning boekte in de Dakar-rally. 
 

De 911 Dakar is uitgerust met een 3,0-liter biturbo zescilinder boxermotor met 480 pk en 570 Nm, die ook wordt gebruikt in de 911 Carrera GTS. Voor de ze speciale versie heeft Porsche de nodige aanpassingen gemaakt. Zo is de bodemspeling met 5 centimeter toegenomen en kan de auto via een liftsysteem nog eens 3 centimeter verder worden verhoogd. Op die hoogte is de topsnelheid van de 911 Dakar gemaximaliseerd op 170 km/u. 

Daarnaast is de 911 Dakar op speciale terreinbanden gezet met meer profieldiepte. Verder heeft de Porsche twee nieuwe rijstanden: Rallye voor op een losse, oneffen ondergrond en Offroad, voor maximale tractie op moeilijk terrein en zand.


Er worden slechts 2.500 exemplaren van deze Porsche 911 Dakar geproduceerd en voor 299.900 euro kan er een van u zijn.

Ferrari Purosangue
Ferrari volgt in 2023 het voorbeeld van andere sportwagenmerken door met een snelle SUV te komen. In 2017 noemde Ferrari de naam Purosangue voor de eerste keer. Opvallend aan deze nieuwe Ferrari is dat het Italiaanse automerk een exclusieve SUV produceert zonder monitoren op het dashboard. Ferrari heeft laten weten dit te doen, omdat zij ervan uitgaan dat de meeste bestuurders daarvoor toch op hun smartphone vertrouwen. 

De Ferrari Purosangue heeft een V12 motor die centraal tussen de voorwielen is geplaatst. Dit gloednieuwe motorblok beschikt over een vermogen van 725 pk. De SUV heeft een topsnelheid van 310 km/u en sprint binnen 3,3 seconden van 0 naar 100 km/u.

Deze Ferrari Purosague is in 2023 aan te schaffen voor 390.000 euro en Ferrari heeft laten weten maar 2.500 à 3.000 exemplaren van dit nieuwe model per jaar te produceren.

Uw (nieuwe) sportwagen verzekeren
Bent u van plan om volgend jaar een nieuwe sportwagen aan te schaffen? Dan mag een goede sportwagenverzekering niet ontbreken. Sportwagen-verzekering kijkt graag samen met u naar de beste verzekeringsvoorwaarden voor uw sportwagen.

22 december 2022

Besproken sportwagens

Sportwagenverzekering

Bent u al de trotse eigenaar van een sportwagen of zelfs collectie, maar bent u niet tevreden met uw huidige verzekering? Via onze website kunt u eenvoudig een offerte opvragen.

Offerte aanvragen