Beveiliging

In onze zoektocht naar de beste vormen van diefstalpreventie en effectieve na-diefstal oplossingen voor sportwagens, willen wij u graag kennis laten maken met LoJack. Dit bedrijf is marktleider op het gebied van na-diefstalsystemen binnen de Benelux. In dit artikel leest u hoe het systeem van LoJack werkt en wat de voordelen zijn ten opzichte van andere na-diefstalsystemen?

 

Uiteraard is voorkomen altijd beter dan genezen en moeten dieven überhaupt geen kans krijgen om er met uw geliefde sportwagen vandoor te gaan. Dieven worden echter steeds handiger en hun werkwijzen geavanceerder. Zo schreven wij eerder dit jaar nog over het hacken van autosleutels.

 

LoJack

Bovendien kunt u weliswaar thuis over een uiterst goed beveiligde garage beschikken, maar zodra u uw sportwagen ergens anders moet parkeren loopt u altijd het risico op diefstal. Toch is ook na diefstal nog niet alles verloren. Met het systeem van LoJack kan uw sportwagen namelijk in korte tijd weer veilig in uw garage staan.

LoJack
LoJack

Hoe werkt het?

Het systeem bestaat eigenlijk uit twee onderdelen, namelijk de techniek die in uw auto wordt geplaatst en het netwerk van LoJack. Het systeem kan in alle type auto’s worden geïnstalleerd en zowel door LoJack zelf als door een van de gecertifieerde partners worden gemonteerd.

In geval van diefstal zendt het LoJack netwerk signalen uit naar de auto, die na activering continu radiopulsen terugstuurt. Het LoJack opsporingsteam beschikt over speciale apparatuur waarmee deze radiopulsen opgevangen kunnen worden. Na vaststelling van de locatie wordt de auto in samenwerking met de politie weer teruggehaald.

Overigens beschikken een aantal politieauto’s ook over apparatuur waarmee deze radiopulsen kunnen worden opgevangen. In geval van diefstal dient u uiteraard altijd eerst aangifte te doen. Het team van LoJack kan u hierbij ondersteunen.

Het LoJack radionetwerk bestaat uit zenders die op grote hoogte door het hele land zijn geïnstalleerd. Wat dit systeem onderscheidt van andere terugvindsystemen is dat er geen gebruik wordt gemaakt van het GSM-systeem. Het systeem werkt op basis van een eigen netwerk. Hierdoor kan het signaal niet verstoord worden door ‘GSM/GPS jammers’ die dieven steeds vaker gebruiken.

Bovendien is de frequentie zo sterk dat deze door beton en staal gaat. Daarnaast werkt het systeem in heel Europa, waardoor auto’s ook buiten de landsgrenzen nog steeds bereikt kunnen worden.

Een leuk feit is dat er ook een speciale variant van het systeem beschikbaar is voor oldtimers. De LoJack VLU7-SP werkt autonoom op een accu die nog 5 jaar na diefstal actief blijft. Ideaal voor uw sportieve klassiekers.

Samenwerking verzekeraars

Veel verzekeraars, waaronder ook Sportwagen-Verzekering.nl, werken inmiddels samen met LoJack. Hierdoor kunnen wij u een voordelige aanbieding doen, waarbij een LoJack abonnement het eerste jaar inclusief btw en installatie u €470,-kost. Daarna kost het abonnement u €108,- per jaar. Op de website van LoJack vindt u nog veel meer informatie over het na-diefstalsysteem.