De beste verzekeringsvoorwaarden voor uw sportwagen

26 februari 2021

Verzekeren en financieel

Een verzekering voor exclusieve sportwagens wijkt in veel opzichten af van een standaardautoverzekering. Dat verschil zit bijvoorbeeld in de premieopbouw, maar natuurlijk ook in de voorwaarden. Dat maakt het vergelijken van een sportwagenverzekering soms lastig. Toch zijn er weldegelijk belangrijke kenmerken waarmee u kunt beoordelen of een sportwagenverzekering de beste voorwaarden voor uw situatie biedt.

 

De beste sportwagenverzekering is een verzekering waarvan u nooit gebruik hoeft te maken. Helaas is er een redelijke kans dat u hier vroeg of laat toch een beroep op moet doen. Of het nu gaat om kleine lakschade of het slechtst denkbare scenario, waarin uw geliefde sportwagen ‘total loss’ wordt verklaard, met een goede sportwagenverzekering beperkt u zoveel mogelijk de financiële schade.

Als specialist in het verzekeren van exclusieve sportwagens merken wij dat veel sportwageneigenaren vooral kijken naar de hoogte van hun premie. Het is logisch dat men niet teveel wil betalen voor een toch al kostbare sportwagenverzekering. Een lagere premie kan echter zorgen voor een lagere uitkering als er daadwerkelijk iets met de verzekerde sportwagen gebeurt.

1161

Nieuwwaarde- of aanschafwaarderegeling

Voor klanten die op het punt staan om een sportwagen aan te schaffen zoeken wij altijd een verzekeraar die een zogenoemde nieuwwaarde- of aanschafwaarderegeling biedt.

Via deze regeling krijgt u bij totaal verlies van de sportwagen de volledige nieuwwaarde of aanschafwaarde uitgekeerd. De nieuwwaarderegeling geldt voor sportwagens waarvan u de eerste eigenaar bent. De aanschafwaarderegeling geldt voor sportwagens tot 10 jaar oud waarvan u niet de eerste eigenaar bent. De duur van de nieuwewaarde- of aanschafwaarderegeling varieert tussen de twee en drie jaar.

Dagwaarde of taxatiewaarde

Komt uw sportwagen niet (meer) in aanmerking voor bovengenoemde regeling, dan is de vraag op basis van welke waardebepaling u de sportwagen wilt verzekeren. Wilt u de sportwagen verzekeren op basis van de dagwaarde of op basis van de taxatiewaarde?

Wij vinden het belangrijk dat onze klanten weten welke voor- en nadelen deze keuze met zich meebrengt. Zo heeft de waardebepaling invloed op uw premie, maar ook op een eventuele uitkering bij schade of total loss van uw sportwagen.

Lagere premie, meer onzekerheid bij dagwaarde

Wanneer uw sportwagen wordt verzekerd op basis van de dagwaarde, krijgt u bij totaal verlies de actuele waarde over uw sportwagen uitgekeerd die op dat moment geldt.

Deze manier van waardebepaling levert doorgaans een lagere premie op, maar u weet daardoor op voorhand niet wat u bij total loss voor uw sportwagen nog krijgt vergoed. Met name voor jonge sportwagens kan dit nadelig uitpakken. De grootste afschrijving vindt immers in de eerste maanden al plaats.

Hogere premie, meer zekerheid bij taxatiewaarde

Houdt u niet van verassingen? Dan raden wij een sportwagenverzekering op basis van de taxatiewaarde aan. Een gespecialiseerde taxateur brengt een taxatierapport uit waarin een waarde aan uw sportwagen wordt toegekend. Raakt uw sportwagen om wat voor reden dan ook total loss? Dan krijgt u altijd de taxatiewaarde uitgekeerd. Zo weet u op voorhand waar u aan toe bent.

In enkele gevallen kan het gebeuren dat de waarde van uw sportwagen verandert. In onze hotlist rubriek leest u geregeld over oldtimers en future classics die ineens aan populariteit winnen. Naast marktwerking kan ook een grondige restauratie van invloed zijn op de actuele waarde. In dat geval raden wij een hertaxatie van uw sportwagen aan.

Uiteindelijk bepalen onze klanten zelf waar en hoe zij hun sportwagen willen verzekeren. Onze taak is om u zo goed mogelijk te informeren, zodat u een afgewogen keuze kunt maken zonder vervelende verrassingen achteraf!

26 februari 2021

Verzekeren en financieel

Sportwagenverzekering

Bent u al de trotse eigenaar van een sportwagen of zelfs collectie, maar bent u niet tevreden met uw huidige verzekering? Via onze website kunt u eenvoudig een offerte opvragen.

Offerte aanvragen