Uw exclusieve SUV verzekeren

29 januari 2021

Besproken sportwagens

Steeds meer exclusieve automerken brengen hun eigen elektrische Sports Utility Vehicle (SUV) op de markt. Elektrisch rijden is inmiddels breed omarmd, maar de opkomst van elektrische SUV´s binnen het hogere segment is relatief nieuw. Zelfs het vrij conservatieve Ferrari werkt momenteel aan de ontwikkeling van (semi) elektrische SUV’s.

 

Er verandert momenteel veel binnen de autowereld. Zo is de elektrische auto niet meer weg te denken uit het straatbeeld, ook nu de subsidieregelingen voorzichtig worden afgebouwd. Een automerk als Tesla was natuurlijk koploper binnen deze ontwikkeling, maar inmiddels werken bijna alle automerken aan meerdere (semi) elektrische auto’s.

Ook binnen het hogere segment verschijnen er steeds meer elektrische auto’s. De elektrische SUV wint daarbij aan populariteit en dat is niet verwonderlijk. Zo kan men in een grote sportieve auto rijden met alle ruimte en comfort van dien, terwijl deze zeer zuinig en CO2-neutraal is.

1149

De voordelen van elektrisch rijden

Mede door de verbeterde kwaliteit van elektrische auto’s in combinatie met een breder netwerk aan laadpalen, maakt dat elektrisch rijden steeds meer terrein wint.

Een aantal belangrijke voordelen zijn:

 • Geen CO2-uitstoot
 • Fors besparen op brandstofkosten
 • Elektrische auto’s trekken doorgaans sneller op dan brandstofauto’s
 • Een elektrische auto bevat minder kwetsbare mechanische onderdelen
 • U hoeft zich geen zorgen meer te maken over milieuwetgeving, zoals milieu zones
 • U profiteert van interessante fiscale voordelen (minder BPM)

Daarnaast is er inmiddels een ruim aanbod aan elektrische auto’s, zo ook binnen het exclusieve segment. Waar dit voorheen beperkt bleef tot Tesla komen ook merken als Jaguar, BMW, Porsche en Ferrari met elektrische sportwagens.

Exclusieve elektrische SUV’s

Binnen het hoger segment zijn vooral de elektrische SUV’s populair. Ideaal voor wie een ruime, sportieve, stijlvolle en CO2-neutrale auto zoekt. De Jaguar I-pace en Porsche Macan zijn hier mooie voorbeelden van. Het Duitse Mercedes heeft laten weten dat het tot 2022 maar liefst zes nieuwe EV’s op de markt gaat brengen, waarvan de EQS het vlaggenschip genoemd kan worden.

Dat zelfs het conservatieve Ferrari overstag gaat met de ontwikkeling van twee EV’s kwam voor menigeen als een verrassing. Tot op heden hield het Italiaanse automerk zich redelijke afstandelijk van de hele ontwikkeling rondom elektrische auto’s, maar het ziet ernaar uit dat Ferrari hier simpelweg niet meer omheen kan.

In 2022 zal Ferrari naar verwachting de Purosangue lanceren. Deze SUV is voor Ferrari al een stap buiten de gebaande paden. Naar verluid worden later op hetzelfde platform nog twee EV’s ontwikkeld.

Er is helaas nog niet veel bekend over deze auto’s, maar de eerste uitvoering zal in 2024 verschijnen en met minimaal 610 pk vooral zeer snel zijn! Deze EV Ferrari moet een rechtstreekse concurrent worden van de Lamborghini Urus en Aston Martin DBX, modellen die nog niet elektrisch aangedreven zijn.

1150

Uw exclusieve elektrische sportwagen verzekeren

Als specialist in het verzekeren van exclusieve sportwagens en als liefhebber kijken wij uit naar alle toekomstige nieuwe EV’s. Naast klassieke sportwagens en sportwagens met brandstofmotor verzekeren wij ook elektrische sportwagens uit het hogere segment, waaronder ook Tesla.

Wij bieden daarbij unieke mogelijkheden en voorwaarden, zoals:

 • Schadevrije jaren zijn niet vereist
 • Wij werken niet met schadesturing
 • Verzekeren op basis van nieuwwaarde, aanschafwaarde of dagwaarde
 • Verzekeren inclusief of exclusief BTW
 • Zowel voor particulier als zakelijk gebruik
 • Wij denken graag mee over de beveiliging

29 januari 2021

Besproken sportwagens

Sportwagenverzekering

Bent u al de trotse eigenaar van een sportwagen of zelfs collectie, maar bent u niet tevreden met uw huidige verzekering? Via onze website kunt u eenvoudig een offerte opvragen.

Offerte aanvragen