De beste sportwagenverzekering voor uw McLaren

11 december 2020

Besproken sportwagens

Wie denkt aan McLaren denkt in eerste instantie aan de lange en indrukwekkende geschiedenis van het automerk binnen de Formule1. Maar daarnaast heeft McLaren natuurlijk ook diverse fraaie modellen voor op de openbare weg ontwikkeld. Wat maakt McLaren zo bijzonder en welke mogelijkheden bieden wij voor het verzekeren van McLaren sportwagens?

 

Een uniek uiterlijk en prestaties waar menig petrolhead stil van wordt. Rijden in een McLaren supercar is een unieke en spectaculaire ervaring waar veel autoliefhebbers van dromen. Ongeacht of het opvallende uiterlijk van de auto’s uw smaak is, heeft het Britse automerk zich altijd goed staande weten te houden tussen al het Italiaanse en Duitse sportwagengeweld.

Formule1 raceteam

Als automerk is McLaren onlosmakelijk verbonden met de Formule 1 autosport. Al in 1963 werd het raceteam opgericht door toenmalig coureur Bruce McLaren en na drie jaar verscheen het team voor het eerst aan de streep tijdens de Grand-Prix van Monaco. De eerste overwinning in de Formule 1 werd tijdens de Grand-Prix van België in 1968 behaald. In 1970 komt oprichter en coureur Bruce McLaren tijdens een testrit te overlijden.

1103

Begin jaren tachtig treed Ron Dennis toe tot McLaren met zijn eigen F2 team. Het lukt hem in de jaren daarna om een aantal inmiddels wereldberoemde coureurs binnen te halen, waaronder Ayrton Senna en de in 2019 overleden Niki Lauda. In de jaren negentig is McLaren oppermachtig binnen de Formule 1 en haalt coureur Mika Häkkinen eind jaren negentig de wereldtitel binnen namens het raceteam. De laatste grote overwinning was in 2008, toen de inmiddels regerend wereldkampioen Lewis Hamilton de wereldtitel won voor het team. In het seizoen van 2020 was McLaren dominant aanwezig, maar behaalde het geen grote prijzen.

McLaren Cars

Naast het grote succes van McLaren binnen de racerij werd in 1989 McLaren Cars opgericht (destijds McLaren Automotive). Het automerk besloot zich naast de racerij ook te richten op de ontwikkeling van supercars voor de openbare weg. Dit onderdeel staat vandaag de dag onder de leiding van Ron Dennis.

In 1992 verscheen de eerste en zeker niet de minste supercar, de McLaren F1. Volgens de fanatieke McLaren liefhebbers is dit wellicht tot op heden de meest indrukwekkende sportwagen van het automerk. De F1 was in dat jaar namelijk met een topsnelheid van 386 km/u de snelste productieauto ter wereld en ontwikkeld op basis van technologie uit de Formule 1. De F1 supercar is een drie-zits coupé waarbij de chauffeur in het midden zit. Zowel het uiterlijk als de prestaties van deze sportwagen lieten zien dat McLaren dichtbij zijn F1 roots was gebleven.

1104

In de jaren daarna volgde er nog veel meer succesvolle modellen en ging het automerk onder andere een samenwerking aan met Daimler-Chrysler voor de Mercedes-Benz SLR McLaren. Een eveneens indrukwekkend racemonster is de in 2017 geïntroduceerde Novitec McLaren 720S. De 720S heeft zo’n 806 pk onder de motorkap en een acceleratiesnelheid van 2,7 seconden om op 100 km/u te komen.

Op dit moment staan er nog tal van andere interessante McLaren-modellen in de showroom, waaronder de 540C en de 570S (Coupé of Spider). Of wat dacht u van de opvallende McLaren Senna, Elva of Speadtail. Het allernieuwste model werd begin 2020 geïntroduceerd, de McLaren LT.

1105

Uw McLaren sportwagen verzekeren

Als specialist in het verzekeren van exclusieve sportwagens bieden wij tal van mogelijkheden voor het verzekeren van uw eigen unieke McLaren sportwagen. Zo zorgen wij ervoor dat uw auto gedekt is bij schade of diefstal. Bovendien kunnen wij u ook ondersteunen bij het vinden van het juiste schadeherstelbedrijf met een McLaren accreditatie.

11 december 2020

Besproken sportwagens

Sportwagenverzekering

Bent u al de trotse eigenaar van een sportwagen of zelfs collectie, maar bent u niet tevreden met uw huidige verzekering? Via onze website kunt u eenvoudig een offerte opvragen.

Offerte aanvragen