Hagelschade aan uw luxe auto – Wat dekt uw sportwagenverzekering?

14 augustus 2023

Verzekeren en financieel

Extreme weersomstandigheden komen in Europa steeds vaker voor en daar horen ook buien met grote hagelstenen bij. Wordt u tijdens een rit of vakantie met uw luxe bolide overvallen door een hagelbui en heeft deze schade? Dan leest u in dit artikel wat u van uw verzekering mag verwachten. 

Wellicht heeft u gehoord over de beruchte buien met grote hagelstenen in Noord-Italië. Ook deze zomer was het weer raak in dit gebied en waren veel Nederlandse vakantiegangers gedupeerd. Sommige auto’s waren zo zwaar beschadigd door de hagelstenen dat deze total loss werden verklaard. 

Ook in andere landen, waaronder Nederland, komen extreem grote hagelstenen steeds vaker voor, met alle gevolgen van dien voor het wagenpark. Kunt u mogelijke schade door (grote) hagelstenen aan uw auto voorkomen?

1270

Bescherm uw auto tegen extreem weer

Indien er door het KNMI een weerswaarschuwing wordt afgegeven voor extreem weer, is het beste om uw kostbare bolide veilig in een garage of overdekte stalling te plaatsen. Helaas kan extreem weer soms erg onvoorspelbaar zijn en kunt u onderweg overvallen worden door dergelijke buien, of bent u niet in de gelegenheid om uw auto overdekt te parkeren. 

De schade aan uw auto kan uiteenlopen van lichte lakschade tot een gebarsten autoruit en zelfs totaalverlies. De kosten voor herstel kunnen al snel hoog oplopen, maar wat dekt uw verzekering bij dergelijke situaties? 

Natuurschade gedekt door uw autoverzekering?

Schade aan uw luxe bolide als gevolg van extreem weer, zoals storm of in dit geval hagelschade, wordt altijd door uw sportwagenverzekering gedekt als u een all-risk dekking heeft (volledig casco). Indien uw sportwagen niet meer te redden is en vervangen moet worden, keert verzekeraar de waarde uit die u op de polis heeft afgesproken, dat kan bijvoorbeeld een nieuwwaarde-, taxatiewaarde- of aanschafwaarde-regeling zijn.

Het grote voordeel van onze verzekering voor exclusieve auto’s, is dat wij uitsluitend maatwerk leveren. U bepaalt zelf bij welke garage u de schade aan uw bolide laat repareren. Zo weet u zeker dat uw exclusieve bolide in goede handen is. Daarnaast vergoedt onze sportwagenverzekering in veel gevallen passend vervoer indien u uw eigen auto langer moet missen. Vraag onze adviseurs naar de mogelijkheden.

Heeft uw luxe wagen in het buitenland tijdens een vakantie hagelschade opgelopen en kunt u hier niet meer zelf mee naar huis rijden? Dan worden de transportkosten van uw auto ook vergoed. Uw bolide is gedekt in alle landen die binnen uw groene kaart vallen. 

Ook andere vormen van schade door extreem weer gedekt

Naast hagelschade zijn er ook andere vormen van natuurschade die uw auto kan oplopen. De meest voorkomende is stormschade, waarbij er bijvoorbeeld een boom op uw auto valt of rondvliegend objecten tegen uw auto komen. Ook waterschade wordt gedekt bij een all-risk dekking, bijvoorbeeld wanneer uw auto in een ondergelopen garage staat. 

Wilt u er zeker van zijn dat uw bolide goed verzekerd is bij natuurschade door hagel, storm of water? Controleer dan uw huidige polis en controleer tevens wat er wordt gedekt bij pechhulp in het buitenland. Ook een vrije keuze in herstelschadebedrijf is van groot belang wanneer u een exclusieve sportwagen bezit. Tot slot is het belangrijk dat uw auto voor de juiste waarde getaxeerd is door een deskundig taxateur. 

Wilt u weten welke dekking uw huidige autoverzekering biedt bij hagel, storm of waterschade? Of wilt u de dekking uitbreiden? Onze specialisten adviseren u graag over de mogelijkheden. 

14 augustus 2023

Verzekeren en financieel

Sportwagenverzekering

Bent u al de trotse eigenaar van een sportwagen of zelfs collectie, maar bent u niet tevreden met uw huidige verzekering? Via onze website kunt u eenvoudig een offerte opvragen.

Offerte aanvragen