Stormschade aan uw exclusieve sportwagen! Wat dekt de verzekering?

29 november 2022

Verzekeren en financieel

Nu het weer in Nederland steeds grilliger wordt, neemt ook de kans op stormschade aan eigendommen toe. Over stormschade aan woningen is veel informatie te vinden, maar hoe zit dat wanneer er bijvoorbeeld een boom op uw kostbare sportwagen valt? In dit artikel gaan wij in op de meest gestelde vragen over stormschade aan uw sportwagen. 

Elk jaar lopen tal van auto’s schade op door storm of ander extreem weer. Die schade kan variëren van kleine lakschade tot totaal verlies van de auto. Dit kan helaas ook uw exclusieve sportwagen overkomen. Hoe kunt u de kans stormschade verkleinen en wordt stormschade gedekt door uw sportwagenverzekering? Lees snel verder.

 

Hoe kan stormschade aan uw sportwagen ontstaan?

Er zijn veel scenario’s waarbij schade door extreem weer aan uw bolide kan ontstaan. Er valt bijvoorbeeld een boom of grote tak op uw buiten geparkeerde sportwagen. Ook losgewaaide objecten, zoals tuinmeubilair, kunnen voor aanzienlijke schade zorgen wanneer deze op uw auto terechtkomen. 

 

Daarnaast kan storm gepaard gaan met andere vormen van extreem weer, zoals zware regenval, onweer en/ of hagel. Ook deze zaken kunnen natuurlijk voor schade zorgen aan uw kostbare sportwagen. 

 

In veel gevallen ontstaat stormschade aan auto’s die buitenstaan, maar ook wanneer uw sportwagen in een garage of stalling staat is deze helaas niet gevrijwaard van risico’s. Het kan namelijk in extreme gevallen voorkomen dat er een boom op uw garage/stalling valt, waardoor zowel de garage als uw sportwagen beschadigd raken.

1240

Wat te doen bij stormschade aan uw sportwagen?

Uiteraard is het belangrijk dat u de schade aan uw sportwagen zo snel mogelijk bij de sportwagenverzekeraar meldt. Het is verstandig om foto’s te maken van de schade en de bijbehorende datum en het tijdstip te noteren. Dit bevorderd de afwikkeling van uw schadeclaim aanzienlijk. 

 

Daarnaast kan uw garage een schaderapport opstellen voor de verzekeraar en vervolgens aan de slag met het schadeherstel. https://www.sportwagen-verzekering.nl/blog/hoe-werkt-schadeherstel-bij-exclusieve-sportwagens
 

Hoe kunt u de kans op stormschade verkleinen?

Het voorkomen van stormschade is niet altijd mogelijk. Toch zijn er een aantal maatregelen die u kunt treffen om de kans op stormschade te minimaliseren.

Allereerst is het verstandig om uw sportwagen bij extreme weersomstandigheden onder een overdekking te plaatsen en het parkeren naast of onder bomen te vermijden. Zo zijn de kansen op vallende takken of bomen minimaal. 

Ook is het verstandig om tuinmeubilair of andere objecten bij uw sportwagen vandaan te halen, want deze kunnen bij extreme weersomstandigheden ook lelijke schade veroorzaken aan uw sportwagen. Zet deze dus vast of verplaats deze losse spullen wanneer het KNMI een weerswaarschuwing afgeeft.

U moet weerswaarschuwingen bovendien altijd serieus nemen, zodat u op tijd de juiste maatregelen kunt treffen.
 

Dekt mijn sportwagenverzekering stormschade? 

Een sportwagenverzekering dekt alle schade bij ‘natuurschade’, waar stormschade ook onder valt. Ook als u schade door extreem weer oploopt in het buitenland bent u verzekerd.

Stel dat er een boom valt op uw garage, waardoor zowel uw garage als sportwagen ernstig beschadigd raken. Dan dekt uw opstalverzekering de schade aan het pand, objecten als stellages en gereedschap vallen onder uw inboedelverzekering en de schade aan uw sportwagen komt voor rekening van uw sportwagenverzekering. 

 

Heeft u nog geen sportwagenverzekering? Sportwagen-verzekering helpt u graag met het vinden van de beste verzekeringsvoorwaarden voor uw sportwagen, zodat ook u verzekerd bent tegen stormschade en andere soorten schade door extreem weer.


 

29 november 2022

Verzekeren en financieel

Sportwagenverzekering

Bent u al de trotse eigenaar van een sportwagen of zelfs collectie, maar bent u niet tevreden met uw huidige verzekering? Via onze website kunt u eenvoudig een offerte opvragen.

Offerte aanvragen