Hoe werkt schadeherstel bij exclusieve sportwagens

17 april 2020

Onderhoud en schade

Heeft uw exclusieve sportwagen schade opgelopen? Een gespecialiseerd schadeherstelbedrijf heeft de juiste middelen en kennis in huis om uw bolide weer in ere te herstellen, maar hoe gaat dat in zijn werk?

 

Een deuk, een kras of nog erger… Iedere vorm van schade aan uw geliefde sportwagen doet pijn! Gelukkig zijn er gespecialiseerde schadeherstelbedrijven die bijna alle soorten schade aan uw bolide kunnen oplossen.

Maar wat mag u verwachten als u een beroep moet doen op een schadeherstelbedrijf? Dit stappenplan geeft u alvast een goede indruk!

Stap 1 – Er is schade aan uw sportwagen ontstaan

Schade aan uw sportwagen kan zowel door uw eigen schuld ontstaan of door toedoen van een ander. In sommige situaties bent u zelf getuige van het moment waarop de schade plaatsvindt, maar vaak komt u hier pas later achter.

Wij raden u in ieder geval aan om indien mogelijk foto’s te maken van de ‘plaats delict’. Deze bewijslast kan u eventueel helpen bij de afwikkeling met uw sportwagenverzekering en geeft een schadeherstelbedrijf direct inzicht over de grootte van de schade.

Stap 2 – Schademelding

Na het incident doet u een schademelding bij uw sportwagenverzekering. Vaak kunt u dit eenvoudig via de website van uw verzekeraar doen of telefonisch contact opnemen.

Stap 3 – Een geschikt schadeherstelbedrijf zoeken (topsegment)

Voor eigenaren van een exclusieve sportwagen is het belangrijk een schadeherstelbedrijf te vinden dat gespecialiseerd is in het topsegment. Voor sommige sportwagenmerken is er zelfs een accreditatie nodig.

Bij twijfel kunt u contact opnemen met uw sportwagenverzekeraar. Zij hebben vaak een netwerk aan geschikte schadeherstelbedrijven en bieden u in veel gevallen een vrije keuze in schadeherstelbedrijven.

Stap 4 – Schadetaxatie

Wanneer u langsgaat bij het schadeherstelbedrijf is het belangrijk dat u in ieder geval uw groene kaart en kentekenbewijs bij zich heeft. Zonder deze documentatie kan het bedrijf niet voor u aan de slag.

Vervolgens zal er eerst een schadetaxatie plaatsvinden en worden er door het schadeherstelbedrijf foto’s gemaakt. In het schaderapport dat uiteindelijk kan worden opgesteld staat precies wat de schade is, hoe deze hersteld kan worden en wat dit gaat kosten. Nadat u hiermee akkoord bent gegaan, gaan de monteurs voor u aan de slag.

Stap 5 – Uw sportwagen inleveren

In overleg bepaalt u wanneer u uw sportwagen wilt inleveren bij het schadeherstelbedrijf. Een bedrijf dat zich richt op het topsegment, zal u in de meeste gevallen passend vervangend vervoer aanbieden in de vorm van een eveneens luxe auto.

Ook kan er in sommige situaties een haal- en brengservice van uw sportwagen worden aangeboden.

Stap 6 – De herstelwerkzaamheden

Welke werkzaamheden nodig zijn hangt natuurlijk af van de omvang van de schade aan uw sportwagen.

Zo kan het zijn dat sommige onderdelen zoals een bumper eerst gedemonteerd moeten worden. Is er schade aan de carrosserie, zoals vervormingen in het plaatwerk? Dan wordt er speciale apparatuur gebruikt om deze te herstellen.

Heeft een stoeprand geraakt met uw dure velg? Ook deze schade kan een schadeherstelbedrijf verhelpen. Denk aan zaken als het uitdeuken en behandelingen met speciale velgenlak. Ook ruitschade kan het schadeherstelbedrijf ter plaatse voor u oplossen.

1092

Stap 7 – Spuitwerk

Heeft uw sportwagen slechts een kleine deuk opgelopen? Dan is het tegenwoordig zelfs mogelijk om deze uit te deuken zonder opnieuw de lak te hoeven spuiten. Met een moderne techniek wordt de deuk als het ware eruit ‘gemasseerd’. Dit kan uiteraard alleen als de lak rondom de deuk nog grotendeels intact is.

Indien er wel gespoten moet worden, zal het schadeherstelbedrijf eerst de lak kleur en samenstelling analyseren om zodoende tot de perfecte kleur te komen. Soms wordt deze nog afgewerkt met een extra beschermende coating.

Stap 8 – Afstellen en proefrijden

Als alle herstelwerkzaamheden zijn afgerond, wordt er nog eerst een proefrit met uw sportwagen gemaakt. Zo kan de monteur controleren of alles goed is afgesteld. Daarnaast wordt uw auto nog eens goed schoongemaakt.

Stap 9 – Uw sportwagen weer ophalen

Wanneer u uw sportwagen weer ophaalt, neemt het schadebedrijf eerst nog met u door wat er precies is gebeurd met uw bolide. Bent u tevreden met het eindresultaat, dan kunt u weer met uw blinkende sportwagen de weg op!

Sportwagenverzekering

Met een goede sportwagenverzekering bent u in de meeste gevallen financieel gedekt bij schade. Met aanvullende modules kunt u bovendien ook uw exclusieve velgen meeverzekeren. Het schadeherstelbedrijf zorgt tot slot dat alle documentatie, zoals het schaderapport en kostenoverzicht, bij uw verzekeraar terecht komen. Zo kunt u weer zorgeloos de weg op!

17 april 2020

Onderhoud en schade

Sportwagenverzekering

Bent u al de trotse eigenaar van een sportwagen of zelfs collectie, maar bent u niet tevreden met uw huidige verzekering? Via onze website kunt u eenvoudig een offerte opvragen.

Offerte aanvragen