Waarom vrije keuze in schadeherstelbedrijf voor sportwagens zo belangrijk is

23 december 2021

Verzekeren en financieel

Wanneer uw sportwagen beschadigd raakt, is het belangrijk dat dit zo snel en deskundig mogelijk wordt verholpen. Niet elke garage en monteur beschikt echter over de ervaring en accreditaties om met exclusieve automerken te mogen werken. Bij het afsluiten van een sportwagenverzekering speelt de vrije keuze in een schadeherstelbedrijf daarom een belangrijke rol.

 

Van minimale lakschade tot grotere beschadigingen, u wilt elke vorm van schade aan uw exclusieve sportwagen natuurlijk zo snel mogelijk verhelpen. Daarbij vraagt een exclusieve sportwagen om maatwerk bij schadeherstel. Hiervoor kunt u echter niet zomaar bij elke garage terecht, waardoor het noodzakelijk is om een vrije keuze te hebben.

Want hoe zit dat wanneer uw verzekeraar niet samenwerkt met uw vertrouwde garage? Worden de kosten voor schadeherstel dan niet meer vergoed? Om vervelende discussie met uw sportwagenverzekering achteraf te voorkomen, is de vrije keuze in schadeherstelbedrijf daarom van groot belang!

1169

Waarom u een schadespecialist in het topsegment nodig heeft

Een schadeherstelbedrijf dat is gespecialiseerd in het topsegment, biedt voor eigenaren van exclusieve sportwagens vele voordelen.

In de eerste plaats beschikken deze garages over ervaren monteurs, die op hoogwaardig niveau werken. Wanneer schade namelijk niet op de juiste manier verholpen wordt, kan dit in het ergste geval de waarde van uw sportwagen negatief beïnvloeden.

Ten tweede beschikken deze garages over accreditaties van exclusieve automerken om met hun onderdelen te mogen werken. Niet elke garage mag namelijk altijd met Ferrari-onderdelen werken. Ook werken veel luxe automerken met unieke lakkleuren, die niet zomaar te verkrijgen zijn.

Een ander belangrijk aspect in het proces van schadeherstel is de schadetaxatie. Voor de afwikkeling met uw verzekeraar moet er een accuraat schaderapport worden opgesteld, met daarin de totale kosten die nodig zijn om uw exclusieve sportwagen te herstellen. Wanneer een garage niet over voldoende expertise beschikt over exclusieve sportwagens, kan dit natuurlijk voor problemen zorgen in de taxatie.

Een ander bijkomend voordeel van specialistische schadeherstelbedrijven is de hoogwaardige klantenservice. Afhankelijk van de tijd die nodig is voor het herstel van uw bolide, krijgt u gelijkwaardig vervangend vervoer.

Wellicht het allerbelangrijkste is dat u uw sportwagen veilig en vol vertrouwen kunt achterlaten bij uw schadeherstelbedrijf.

Uw sportwagenverzekering en schadeherstel

Net als schadeherstel, vraagt ook het verzekeren van exclusieve sportwagens om specialistisch maatwerk. Op het moment dat er sprake is van schade, is het belangrijk dat de afwikkeling zo spoedig en soepel mogelijk verloopt.

Toch worden veel eigenaren van luxe sportwagens onaangenaam verrast, wanneer blijkt dat hun verzekeraar niet samenwerkt met het gewenste schadeherstelbedrijf. Dit betekent simpelweg dat u de kosten dan niet vergoed zou krijgen.

Daarom is het belangrijk om de verzekeringsvoorwaarden van uw sportwagenverzekeraar hierop goed na te lopen. Is er sprake van vrije keuze wat betreft een schadeherstelbedrijf, of werkt uw verzekeraar alleen samen met een eigen selectie?

Bij ons heeft u altijd vrije keuze

Wij vinden het vanwege alle bovengenoemde voordelen belangrijk dat u vrije keuze heeft in een schadeherstelbedrijf. Onze klantenservice vertelt u dan ook graag meer over de mogelijkheden van onze sportwagenverzekering.

23 december 2021

Verzekeren en financieel

Sportwagenverzekering

Bent u al de trotse eigenaar van een sportwagen of zelfs collectie, maar bent u niet tevreden met uw huidige verzekering? Via onze website kunt u eenvoudig een offerte opvragen.

Offerte aanvragen