Wanneer komt u in aanmerking voor een sportwagen verzekering?

15 januari 2021

Verzekeren en financieel

Het verzekeren van exclusieve sportwagens vraagt om maatwerk voor de polisvoorwaarden en premieopbouw. Het gaat immers om unieke objecten. Om onze kwaliteit in stand te houden komt daarom niet elke sportwagen automatisch in aanmerking voor onze verzekering. Zo wordt er onder andere gekeken naar de risico’s en waarde van het voertuig.

 

Sportwagens zijn vaak bijzondere en waardevolle objecten. Zo is een sportwagen in gebruik en onderhoud niet te vergelijken met een standaard auto. Een eigenaar van een Ferrari zal bijvoorbeeld niet zo snel zijn auto gebruiken om boodschappen te doen of om de kinderen mee naar school te brengen. De meeste sportwagens dienen voor hobbymatig gebruik en maken relatief weinig kilometers in een jaar.

Tegelijkertijd kan uw sportwagen extra aantrekkelijk zijn voor de dievengilde of andere kwaadwillende personen. Een goed beveiligde stalling is daarom onmisbaar voor uw dure bolide. Voor onderhoud kunt u bovendien niet altijd bij elke garage terecht. Exclusieve automerken zoals PorscheAston Martin of Tesla werken alleen samen met een selecte groep garages.

Als gespecialiseerde verzekeraar voor exclusieve sportwagens houden wij met alle bovenstaande facetten rekening bij het samenstellen van een passende sportwagen verzekering. Juist daarom stellen wij voorwaarden aan zowel klanten als hun sportwagens waarmee zij al dan niet in aanmerking komen.

1151

Wie en wat verzekeren wij wél?

  • Sportwageneigenaren die Allrisk willen verzekeren
  • Sportwageneigenaren vanaf 28 jaar en ouder
  • Sportwagens van tien jaar en ouder met een minimale (taxatie en/of dag)waarde van €50.000,-
  • Sportwagens jonger dan tien jaar met een minimale (taxatie en/of dag)waarde van €50.000 en een nieuwwaarde van minimaal €100.000

Wie en wat verzekeren wij niet?

  • Sportwageneigenaren die alleen WA of beperkt casco willen verzekeren
  • Sportwageneigenaren jonger dan 28 jaar
  • Sportwagens die minder dan € 50.000 waard zijn (ongeacht leeftijd)

Naast de bovengenoemde voorwaarden kan er ook met een stallingsclausule worden gewerkt. In dat geval kan een verzekeraar een goede stalling voor uw sportwagen als harde eis stellen.

Uw sportwagenverzameling verzekeren

Als verzekeraar van exclusieve sportwagens bieden wij ook verzekeringen voor complete sportwagencollecties. Zo kunt u meerdere sportwagens laten meenemen in één verzekering. Wij houden daarbij ook rekening met bijvoorbeeld investeringsobjecten en sportwagens met een slapend kenteken. Daarnaast kunt u ook kunst laten meeverzekeren.

Klassiekers en restauratieprojecten verzekeren

Bij sportwagens denken veel mensen aan moderne racemonsters en hypercars. Wij verzekeren echter ook prachtige en vaak zeldzame klassiekers.

Heeft u recent een klassieke sportwagen aangeschaft om te restaureren? Ook dan kunnen wij een aangepaste sportwagen verzekering bieden die is afgestemd op deze specifieke situatie. Dankzij onze vakkundige taxateurs is het mogelijk om de juiste dagwaarde vóór en na restauratie toe te kennen aan uw sportwagen.

Meer dan alleen verzekeren

Als verzekeraar van exclusieve sportwagen gaan onze diensten verder dan alleen het verzekeren van uw geliefde bolide.

Zo beschikken wij over een breed netwerk aan gespecialiseerde taxateurs die de juiste waarde aan uw exemplaar toekennen. Dit kan nodig zijn wanneer uw exclusieve sportwagen door marktwerking in waarde stijgt.

Daarnaast adviseren wij u graag over zaken als beveiliging, stalling, onderhoud en schadeherstel.

Tot slot profiteert van eersteklas schadeafwikkeling, pechhulp en vervangend vervoer dat in hetzelfde segment zit als uw eigen sportwagen. Wilt u weten of u en uw exclusieve sportwagen in aanmerking komen voor onze sportwagen verzekering? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice voor meer informatie.

15 januari 2021

Verzekeren en financieel

Sportwagenverzekering

Bent u al de trotse eigenaar van een sportwagen of zelfs collectie, maar bent u niet tevreden met uw huidige verzekering? Via onze website kunt u eenvoudig een offerte opvragen.

Offerte aanvragen