Nooit meer naar de wasstraat?

22 januari 2024

Onderhoud en schade

Mark Reus

Uw sportwagen is het pronkstuk van uw autocollectie. U ontkomt er dan ook niet aan om regelmatig de poetsdoek op te pakken of naar de wasstraat te rijden. Maar wat als dat niet meer hoeft dankzij een speciale zelfreinigende coating? 

Uit een onderzoek door Allianz Direct in samenwerking met DirectResearch blijkt dat onder de ruim 1.000 respondenten 64% het belangrijk vindt dat een auto schoon is. 

De respondenten binnen het onderzoek vinden het belangrijk dat een auto schoon is. De helft van de Nederlandse automobilisten stapt liever niet in andermans auto als deze rommelig of vies is en associëren een vieze auto met een slordige rijder.

Desondanks geeft een meerderheid van de respondenten aan dat zij zelf niet of slechts beperkt met hun bolide naar de wasstraat gaan. Mensen die wel hun auto schoonmaken geven in grote getalen aan dat zij dit liever niet uitbesteden aan een autowasstraat. Verder zegt bijna de helft van de respondenten dat zij het interieur van hun auto elke paar maanden eens onder handen wordt genomen. Slechts een kwart doet dit maandelijks.

Het hebben van een schone auto is voor mensen dus enorm belangrijk, maar de tijd nemen om zelf de schoonmaak te doen of langs de wasstraat te gaan lijkt er niet te zijn.

Is vaker wassen de oplossing?

Het onderzoek van Alllianz Direct laat zien dat Nederlandse automobilisten liever een schone auto hebben en dus genoodzaakt zijn om deze vaker te wassen. Er zijn natuurlijk een aantal voordelen aan het vaker wassen van uw sportwagen:

  • Een schone sportwagen geeft een luxe uitstraling
  • Het zorgt ervoor dat vogelpoep, insecten en andere viezigheid niet de lak beschadigt
  • Het voorkomt roestvorming
  • Een schone sportwagen is in het donker makkelijker te herkennen
  • Het maakt de sportwagen meer waard

Tegelijkertijd kan te vaak wassen negatieve gevolgen hebben voor uw geliefde sportwagen. Zo kan het de lak beschadigen, omdat de lak door het wassen poreuzer wordt. Dit zijn luchtbellen waar vuil en stof gemakkelijk in kan dringen, waardoor de lak verkleurt en zelfs dof kan worden. 

Ook kan het te vaak wassen de waxlaag van uw sportwagen beschadigen, waardoor de lak kwetsbaarder is voor schade.

Het vaker wassen van uw sportwagen lijkt dus een oplossing om er meer van te kunnen genieten, maar te vaak wassen is dan weer slecht voor de auto. Daarom is het verstandig om met mate te wassen en de juiste materialen te gebruiken, zodat de lak en andere onderdelen van de sportwagen niet beschadigd kunnen raken.

Nooit meer uw sportwagen wassen?

Maar wat als u nooit meer naar de wasstraat hoeft en toch een schone sportwagen heeft? Wellicht heeft Actnano dan voor u de ideale oplossing. 

Actnano heeft Nanoguard ontwikkeld, een transparante nanofilm die een complete sportwagen van een nieuwe beschermlaag voorziet. Hiermee wordt niet alleen de lak beschermd, maar ook de ramen van uw voertuig. Deze coating voor sportwagens is vuilafstotend, beschermend en heeft een zelfreinigende werking. 

Merken als Tesla, BMW en Porsche gebruiken Nanoguard al jaren, waardoor hun sportwagens immuun zijn voor vocht, hitte, stof en zout. Ook de terugkerende saharazand wordt dankzij deze technologie tegengehouden. Daarnaast kan Nanoguard radarsystemen vrijhouden van vuil, regen en sneeuw waardoor deze beter functioneren. 

Het zou dus goed kunnen dat u in de toekomst niet langer naar de wasstraat hoeft om uw sportwagen te wassen, omdat deze wordt beschermd door deze zelfreinigende coating. Zo bespaart u tijd én heeft u toch een schone auto.

22 januari 2024

Onderhoud en schade

Sportwagenverzekering

Bent u al de trotse eigenaar van een sportwagen of zelfs collectie, maar bent u niet tevreden met uw huidige verzekering? Via onze website kunt u eenvoudig een offerte opvragen.

Offerte aanvragen