Voorkom lakschade door vogelpoep en insecten

10 mei 2019

Onderhoud en schade

Vogelpoep en insectenresten zijn de grootste vijanden voor de mooie lak van uw sportwagen. Het is niet te voorkomen dat ook uw geliefde bolide een keer geraakt wordt en wanneer u er niet snel genoeg bij bent kan deze vuiligheid uw lak beschadigen. Gelukkig zijn er een aantal tips zodat u zelfs de hardnekkigste vogelpoep op een veilige manier van uw auto kunt verwijderen.

 

U herkent het vast wel. U heeft uw sportwagen even ergens buiten geparkeerd en bij terugkomst is deze ontsiert door een grote witte plek van een gevleugelde vriend. Of u rijdt tijdens een mooie zomerdag langs het IJsselmeer en ziet bij thuiskomst een waar muggenkerkhof op uw voorruit en bumper.

Naast het feit dat deze vervuiling natuurlijk geen fraai gezicht is kan het ook nog eens schadelijk zijn voor de dure lak van uw sportwagen. Wij geven u daarom een aantal handige tips om zelfs die hardnekkig vastgekoekte vogelpoep zonder schade van uw auto te verwijderen.

1087

Vogelpoep autolak

Zoals het met eigenlijk alle vlekken en viezigheid werkt is het zaak om zo snel mogelijk te handelen. In dat geval volstaat vaak een simpel sopje of vochtige doek.

Helaas bent u niet altijd in de gelegenheid om er snel bij te zijn en dan wordt het probleemloos verwijderen een stuk lastiger. Met name wanneer de volle zon op uw auto staat kunnen de vogelpoep- of insectenresten verder inbakken in de lak van uw sportwagen.

Met name de zuren in vogelpoep kunnen schade veroorzaken. Wist u bijvoorbeeld dat vogelpoep van zeemeeuwen zelfs nog schadelijker is vanwege hun visrijke dieet? Daarom is het zaak om voorzichtig te werk te gaan als de vogelpoep al is uitgehard op uw lak. Ook de wasstraat biedt in dit geval geen oplossing en is voor de meeste sportwagen-eigenaren überhaupt een plek om te mijden.

Wat u in dat geval als eerste doet is het vervuilde oppervlak goed weken met voldoende water. Desnoods zet u de tuinslang (met milde straal) erop. Vervolgens legt u een dubbelgevouwen krant over het vervuilde oppervlak en weekt u ook deze weer met water. Dit geheel laat u vervolgens zo’n 20 tot 30 minuten liggen. De krant helpt in dit geval om de losgeweekte zuren en chemische troep op te nemen. Vervolgens verwijdert u de krant en haalt u nog even een vochtige doek over de plek. In de meeste gevallen is de vogelpoep dan verdwenen. Maar mocht zelfs dit niet meer helpen, dan kunt u het beste de hulp van een professional inschakelen.

Preventie

Wilt u de kans op vogelpoep of dode insecten op uw auto volledig uitsluiten? dan kunt u simpelweg nooit meer de weg op. Toch zijn er een aantal preventietips om de kans hierop te verkleinen:

  • Parkeer uw sportwagen indien mogelijk niet onder bomen.
  • Controleer uw sportwagen na iedere rit op vogelpoep- of insectenresten en verwijder deze direct.
  • Laat de lak van uw sportwagen geregeld in de was zetten. Hiermee verkleint u de kans op aankoeken van vogelpoep- of insectenresten.

Uw sportwagen verzekeren

Naast vogelpoep kan uw sportwagen natuurlijk door tal van andere zaken beschadigd raken. Een goede sportwagenverzekering kan u in dat geval flink wat financiële schade besparen.

Bent u nog op zoek naar een geschikte verzekering voor uw exclusieve sportwagen? Vraag dan direct via onze website een vrijblijvende offerte aan.

10 mei 2019

Onderhoud en schade

Sportwagenverzekering

Bent u al de trotse eigenaar van een sportwagen of zelfs collectie, maar bent u niet tevreden met uw huidige verzekering? Via onze website kunt u eenvoudig een offerte opvragen.

Offerte aanvragen