De invloed van carwraps en coatings op uw sportwagenverzekering

28 februari 2022

Verzekeren en financieel

Carwraps en bijzondere coatings zijn de ideale manier om uw exclusieve sportwagen nog unieker te maken. Tegelijkertijd zijn dit kostbare aanpassingen, wat een kras of andere beschadiging nog vervelender maakt! Vallen carwraps en coatings ook binnen de dekking van uw sportwagenverzekering?

Bij carwrapping kunt u uw sportwagen met behulp van speciale folie laten bestickeren. Door het zogeheten ‘wrappen’ van uw sportwagen krijgt deze op een snelle en toch degelijke manier een compleet nieuwe look. Daarnaast is door de wrapfolie de onderliggende originele lak van de auto ook nog eens beschermd.

Een andere techniek die vaak wordt toegepast, is het aanbrengen van een speciale coating. De bijzondere coating kent twee belangrijke voordelen:

  • Dit biedt extra bescherming voor de onderliggende originele lak;
  • U kunt uw sportwagen een unieke uitstraling geven die vanuit de fabrikant niet wordt geboden.

Dergelijke coatings blijven, indien correct aangebracht, jarenlang mooi. Uiteraard zijn deze bijzondere coatings water- en vuilafstotend. Zodoende kunt u blijvend genieten van een prachtige glans en unieke look.

1210

Carwraps kostbare investering

Het aanbrengen van carwraps of speciale coatings op uw geliefde bolide kan vrij kostbaar zijn. Carwrapping is namelijk specialistisch werk en de folie die hiervoor gebruikt wordt is vaak erg duur. Dankzij het wrappen of speciale coating is de lak van uw sportwagen wel beter beschermd en wordt de kans op krassen en/of steenslag gereduceerd.

Hoewel het in theorie mogelijk is om met uw exclusieve sportwagen, voorzien van carwrap of coating, door de wasstraat te rijden, raden wij u dit toch af. Met name automatische wasstraten zijn niet afgestemd op auto’s met een bijzondere omvang. De harde borstels kunnen uw coating of carwrap bovendien beschadigen.

Mocht uw sportwagen voorzien zijn van wrapfolie of speciale coating en beschadigd raken, dan kan het herstel van dergelijke schade vaak extra kostbaar zijn. Niet elke garage of schadeherstelbedrijf werkt bovendien met exclusieve coatings en carwraps. Exclusieve merken als Ferrari en Jaguar leveren onderdelen en coatings bijvoorbeeld maar aan een beperkt aantal garages en er is in de meeste gevallen gespecialiseerd vakmanschap voor nodig om de coating weer in originele staat terug te brengen.

Uw sportwagen accessoires meeverzekeren

Carwrappings en bijzondere coatings zijn niet altijd vanzelfsprekend meeverzekerd en vallen vaak onder de term ‘accessoires’. Hetzelfde principe geldt bijvoorbeeld ook voor bijzondere velgen. De polisvoorwaarden omtrent de dekking van autoaccessoires kunnen per sportwagenverzekeraar verschillen. Soms moet hiervoor een aanvullende verzekeringsmodule of lakverzekering voor worden afgesloten. Controleer daarom goed welke voorwaarden uw verzekeraar hanteert als het gaat om het verzekeren van accessoires.

Sportwagenverzekering biedt naast de dekking van carwraps en luxe coatings bij schade ook de vrije

keuze in schadeherstelbedrijf. Zoals eerder genoemd kunt u uw exclusieve sportwagen niet zomaar aan elke garage toevertrouwen. Wij vinden het daarom belangrijk dat u die vrije keuze heeft.

Sportwagenverzekering

Bent u nog op zoek naar een passende sportwagenverzekering waarbij u ook uw (kostbare) accessoires kunt meeverzekeren? Via onze website leest u alles over onze dekkingen en kunt u direct een vrijblijvende offerte aanvragen.

28 februari 2022

Verzekeren en financieel

Sportwagenverzekering

Bent u al de trotse eigenaar van een sportwagen of zelfs collectie, maar bent u niet tevreden met uw huidige verzekering? Via onze website kunt u eenvoudig een offerte opvragen.

Offerte aanvragen