Het juiste schadeherstelbedrijf voor uw sportwagen

8 mei 2020

Onderhoud en schade

Wanneer u schade oploopt aan uw exclusieve bolide, is het zaak om een geschikt schadeherstelbedrijf te vinden. Want niet alleen dient deze garage over de juiste onderdelen en accreditaties te beschikken, ook voorkomt deze keuze eventuele problemen met uw sportwagenverzekeraar.

 

Het is natuurlijk al vervelend genoeg om schade aan uw sportwagen te moeten ontdekken. Soms bent u zelf getuige van het moment waarop de schade ontstaat, maar vaak ook niet. Ongeacht de omvang van de betreffende schade is het belangrijk om deze zo snel mogelijk te laten herstellen, omdat hiermee erger leed kan worden voorkomen.

Hoewel Nederland meer dan genoeg schadeherstelbedrijven heeft, kunt u met uw exclusieve bolide helaas niet overal terecht. Het werken met bijvoorbeeld hypercars vraagt om specialistisch vakmanschap en kennis. Bovendien moet een garage/schadeherstelbedrijf over de juiste accreditaties beschikken om met bepaalde automerken aan de slag te mogen.

In dit artikel geven wij u daarom een aantal tips waarmee u een geschikt schadeherstelbedrijf voor uw exclusieve bolide kunt vinden.

Kenmerken schadeherstelbedrijf

Afhankelijk van het automerk moet u in de eerste plaats op zoek gaan naar een bedrijf dat daarvoor een accreditatie of een officieel partnerschap heeft.

Veel merken uit het topsegment zoals McLaren, PorscheLamborghini, Bentley of Ferrari, leveren niet zomaar aan iedere garage onderdelen. Ook werken sommige automerken met exclusieve lakkleuren en coatings.

Verder weet een gespecialiseerd schadeherstelbedrijf hoe zij met unieke materialen moeten omgaan. Deze kennis is vooral belangrijk als u in een klassieke sportwagen rijdt.

1097

Aan het juiste adres

Op de website van een schadeherstelbedrijf vindt u doorgaans informatie over de diensten die zij aanbieden en met welke autosegmenten zij werken. Natuurlijk kunt u ook rechtstreeks contact opnemen met de garage in kwestie om dit na te vragen.

Heeft u toch nog twijfels of u bij een schadeherstelbedrijf aan het juiste adres bent, dan kunt u nog het volgende doen:

  • Indien mogelijk informatie bij uw autodealer opvragen over geschikte schadeherstelbedrijven
  • Contact opnemen met uw sportwagenverzekeraar. Ook zij beschikken vaak over een uitgebreid netwerk aan specialisten
  • Googelen naar reviews en beoordelingen over het bedrijf in kwestie kan ook nog wel eens verhelderend zijn

Een schadeherstelbedrijf en uw sportwagenverzekering

Het vinden van een specialistisch schadeherstelbedrijf is niet alleen van belang voor de kwaliteit van de herstelwerkzaamheden, maar ook voor de mogelijke schadevergoeding. Uw sportwagenverzekeraar kan het zelfs verplichten dat u de herstelwerkzaamheden door een specialist laat uitvoeren.

Dat heeft onder andere te maken met het behoud van de taxatiewaarde van uw bolide. Het gebruik van de verkeerde onderdelen of fouten tijdens het herstelproces kunnen de waarde van uw exclusieve sportwagen flink omlaaghalen.

Gespecialiseerde en gecertificeerde schadeherstellers weten als geen ander hoe nauw dit luistert. Ook kunnen zij indien nodig rechtstreeks overleggen met de fabrikant bij complexe werkzaamheden.

1100

Uiteraard doet u liever nooit een beroep op een schadehersteller, maar helaas zit een ongeluk nou eenmaal in een klein hoekje. Onze laatste tip is daarom om nu alvast uit te zoeken waar u eventueel met uw sportwagen terecht zou kunnen om de schade te laten herstellen, mocht het noodlot zich toch voor doen.

Bent u benieuwd naar hoe het proces van een schadeherstelbedrijf precies verloopt? Lees dan ons artikel waarin wij stapsgewijs ingaan op wat u in zo’n situatie kunt verwachten.

8 mei 2020

Onderhoud en schade

Sportwagenverzekering

Bent u al de trotse eigenaar van een sportwagen of zelfs collectie, maar bent u niet tevreden met uw huidige verzekering? Via onze website kunt u eenvoudig een offerte opvragen.

Offerte aanvragen