De beste stalling voor uw exclusieve sportwagen

30 december 2020

Onderhoud en schade

Heeft u een zeldzame en exclusieve sportwagen? Dan heeft u een goede stalling nodig en stellen sommige verzekeraars zelfs een stallingsclausule verplicht. Maar waar moet de ideale stalling voor uw bolide aan voldoen en wat is een geschikt alternatief wanneer u niet zelf over een privéstalling beschikt?

 

Wie zijn sportwagen wil verzekeren kan de term ‘stallingsclausule’ in de polisvoorwaarden tegenkomen. Dit betekent dat de betreffende verzekeraar het verplicht stelt dat uw sportwagen over een stalling beschikt wanneer u deze voor langere tijd, bijvoorbeeld ’s nachts, niet gebruikt. Dit heeft alles te maken met het risico op diefstal, vandalisme of een andere vorm van schade.

In een stalling staat uw exclusieve sportwagen warm, droog en uit het zicht van kwaadwillende. Uw sportwagen wordt hiermee ook beschermd tegen de weerselementen, wat met name voor kwetsbare klassiekers belangrijk is. Maar wat verstaat men onder een ‘goede’ stalling?

Kenmerken van de ideale stalling

In een lekkende houten schuur is uw sportwagen uiteindelijk niet beter af dan buiten. U moet uw geliefde bolide daarom als een luxepaard behandelen. Dat vraagt om een stalling waarin uw sportwagen beschermd is tegen weer en wind als ook tegen het dievengilde. Hierbij een aantal punten waaraan uw stalling op zijn minst moet voldoen:

  • De stalling moet volledig waterdicht zijn
  • De ideale temperatuur voor met name klassieke sportwagens ligt rond de 15 graden
  • De luchtvochtigheid in de stalling moet zo’n 40% zijn
  • Er moet goede ventilatie zijn van de ruimte
  • Alle deuren en ramen moeten voorzien zijn van gecertificeerde sloten
  • Optioneel kunt u een alarmsysteem laten installeren, al dan niet met beveiligingscamera’s
  • Een brandblusser of andere brandbeveiliging moet eveneens op orde zijn

Met de juiste stalling bespaart u zichzelf flink wat onderhoud en bevordert u de levensduur van uw exclusieve bolide. Uw sportwagen wordt minder snel vies, blijft tijdens de zomer uit de hete zon en in de winter heeft de vrieskou geen effect op de autoaccu.

1094

Alternatief voor privéstalling

Helaas beschikt niet elke sportwagen eigenaar over de ruimte of financiële middelen voor een geschikte privéstalling.

Gelukkig zijn er in dat geval nog geschikte alternatieven, zoals uw exclusieve sportwagen laten stallen bij een externe partij. Door heel Nederland zijn er tal van stallingsbedrijven te vinden die plaats kunnen bieden aan uw geliefde bolide.

Het belangrijkste is dat uw een partij vindt die is gespecialiseerd in het stallen van exclusieve sportwagens. Dergelijke bedrijven begrijpen immers de risico’s en zullen uw sportwagen met de grootste zorg beschermen. Daarnaast moeten ook deze stallingen natuurlijk aan de eerdergenoemde kenmerken voldoen.

Sommige stallingsbedrijven bieden daarnaast extra onderhoudsdiensten aan, zodat uw sportwagen altijd in topconditie is wanneer u hiermee de weg op gaat. Op internet vindt u altijd een stallingsbedrijf bij u in de buurt en kunt u een afspraak maken voor een vrijblijvende bezichtiging.

Stalling en uw sportwagenverzekering

De meeste sportwagenverzekeraars zullen nog voor het afsluiten van uw sportwagenverzekering altijd de stallingsmogelijkheden met u willen bespreken. Zo kan de verzekeraar een inschatting maken van de risico’s.

Vertrouwd u uw exclusieve sportwagen toe aan een stallingsbedrijf? Controleer dan zorgvuldig de voorwaarden als het gaat om aansprakelijkheid bij schade of diefstal van uw bolide in hun stalling. Zo voorkomt u vervelende verassingen en discussies achteraf.

30 december 2020

Onderhoud en schade

Sportwagenverzekering

Bent u al de trotse eigenaar van een sportwagen of zelfs collectie, maar bent u niet tevreden met uw huidige verzekering? Via onze website kunt u eenvoudig een offerte opvragen.

Offerte aanvragen