Waarom u alleen een specialist aan uw auto wil laten werken

12 juli 2022

Onderhoud en schade

Schade aan uw sportwagen, het kan de beste overkomen. Wanneer u schade oploopt of wanneer u bijvoorbeeld uw exclusieve sportwagen een andere coating wil geven, is het van groot belang om dit bij een gespecialiseerde garage te doen. Niet elke garage en automonteur heeft echter ervaring met kostbare sportwagens of beschikt over de juiste materialen. 

Het is daarom belangrijk om alleen met een specialist in zee te gaan. Sommige verzekeraars kunnen u daarentegen beperken in uw keuze voor een schadeherstelbedrijf. 

Maatwerk en expertise vereist

Het is natuurlijk al vervelend genoeg om te moeten constateren dat u schade heeft aan uw kostbare sportwagen. Dit wilt u natuurlijk zo snel en deskundig mogelijk laten verhelpen. 

Schadeherstel aan uw exclusieve sportwagen vergt per definitie maatwerk. Zodoende kunt u niet zomaar bij elke garage terecht. In de eerste plaats moet de betreffende garage gecertificeerd/ geaccrediteerd zijn om met onderdelen van exclusieve automerken te werken. Daarnaast zijn lang niet alle schadeherstelbedrijven ervaren in het werken met auto┬┤s uit het hoger segment.  

Het is dus belangrijk om kritisch te zijn in uw keuze voor een garage/ schadeherstelbedrijf. Zo kunt u de volgende situaties voorkomen:

Ongewenst resultaat

De werkwijze en het eindresultaat kunnen bij gebrek aan expertise tegenvallen. Bij gebrek aan de juiste accreditaties kan er zelfs met verkeerde onderdelen zijn gewerkt. 

Waardevermindering

Wanneer de schade aan uw exclusieve sportwagen niet correct wordt verholpen of wanneer er zelfs schade ontstaat, kan dit grote gevolgen hebben voor de waardeontwikkeling van uw sportwagen. Het zelfde geldt wanneer een monteur niet met originele onderdelen werkt. 

Onderlinge geschillen

Bovenstaande ongemakken kunnen leiden tot vervelende geschillen met de garage en zelfs met de sportwagenverzekeraar. 

1221

Waar moet een geschikte garage/herstelbedrijf dan aan voldoen?

Afhankelijk van het automerk moet u opzoek gaan naar een garage die een accreditatie heeft om met het exclusieve automerk te werken. Veel merken in het topsegment zoals Mc Laren, Porsche, Lamborghini, Bentley en Ferrari leveren niet zomaar onderdelen aan elke werkplaats. Daarnaast gebruiken sommige automerken ook hun eigen exclusieve lakkleuren en coatings. Gespecialiseerde monteurs weten over het algemeen beter met deze unieke materialen om te gaan. 

Doorgaans kunt u op de websites van schadeherstelbedrijven de benodigde informatie vinden over de diensten die zij leveren en het vakmanschap over de autosegmenten waarmee zij werken. 

Exclusieve coatings en carwraps

Steeds meer sportwageneigenaren willen hun exclusieve sportwagens van een nieuwe coating laten voorzien. Dit wordt ook wel carwrapping genoemd. Het resultaat kan indrukwekkend zijn, maar het proces vraagt ook om echt vakmanschap. 

Carwrappen is namelijk niet hetzelfde als een sticker plakken. Hier komt meer bij kijken. Zo vergt het afwerken bij de naden, koplampen en deurklinken expertise. Wanneer dit proces niet correct wordt uitgevoerd, kan dit nadelige gevolgen hebben voor uw coating, denk aan loslatende folie en/of loslatende lak. 

Ook hiervoor geldt dat u het carwrappen uitsluitend aan een specialist moet toevertrouwen. 

Uw sportwagenverzekering en vrije keuze in schadeherstelbedrijf

De zoektocht naar een geschikte garage en/ of schadeherstelbedrijf kan veel tijd kosten. Wanneer u eenmaal een vertrouwd adres voor uw bolide heeft gevonden, is het wel zo fijn als u hier ook terecht kan bij schade. 

Helaas werken sommige verzekeraars met een aantal vast gecontracteerde garages, die meestal onderdeel uitmaken van een keten. Dit kan voor vervelende discussies zorgen, wanneer uw vertrouwde specialist hier niet bij zit. 

Als specialist in het verzekeren van exclusieve sportwagens vinden wij het daarom belangrijk dat u vrije keuze heeft in een schadeherstelbedrijf.

12 juli 2022

Onderhoud en schade

Sportwagenverzekering

Bent u al de trotse eigenaar van een sportwagen of zelfs collectie, maar bent u niet tevreden met uw huidige verzekering? Via onze website kunt u eenvoudig een offerte opvragen.

Offerte aanvragen