Verzekeren van uw exclusieve elektrische sportwagen – Hoe werkt dat

24 juli 2020

Verzekeren en financieel

De elektrische auto is in opkomst en zie je steeds vaker terugkomen op de Nederlandse wegen. Ook in het hogere segment brengen autofabrikanten sportwagens op de markt, maar hoe zit dat met een sportwagenverzekering? Wat zijn verzekeringstechnisch de verschillen tussen elektrische sportwagens en sportwagens op brandstof? En waar moet u op letten bij uw zoektocht naar een geschikte verzekering voor uw exclusieve elektrische sportwagen?

 

De ontwikkeling van de elektrische auto heeft in de afgelopen jaren een enorme vlucht genomen. Ook in het exclusieve segment vinden we steeds meer volledig elektrische auto’s en sportwagens. Het bekendste automerk binnen dit segment is natuurlijk Tesla, maar ook merken als BMW en Jaguar timmeren hard aan de weg op het gebied van elektrisch rijden.

Helaas is met name een automerk als Tesla niet alleen geliefd bij autoliefhebbers maar ook populair onder criminelen. Een goede sportwagenverzekering is daarom onmisbaar.

Zijn er grote verschillen in de sportwagenverzekering?

Een sportwagenverzekering biedt voor iedere type auto in principe dezelfde dekkingen. Of uw exclusieve sportwagen op brandstof, diesel, volledig elektrisch of hybride rijdt, uw verzekeraar dekt in alle gevallen de financiële kosten bij schade door een ongeval, brand of diefstal.

Het grootste verschil zit vooral in de waarde en reparatiekosten van een elektrische sportwagen. Elektrische sportwagens zijn doorgaans duurder in aanschaf en onderhoud. Vooral de accu maakt dat een reparatie al snel duurder wordt ten opzichte van een exclusieve sportwagen op brandstof. Bovendien is met name een automerk als Tesla erg populair binnen de dievengilde. Bij elkaar zorgen deze zaken ervoor dat veel verzekeraars veelal hogere premies rekenen voor het verzekeren van elektrische sportwagens.

1143

Nieuwwaarderegeling elektrische sportwagen

Doordat elektrische sportwagens doorgaans gloednieuw of jonge occasions zijn, kunt u bijna altijd gebruikmaken van de nieuwwaarderegeling of aanschafwaarderegeling.

Hierdoor krijgt u bij diefstal of total loss de totale waarde van de auto vergoed, waarmee u weer een gelijkwaardige elektrische sportwagen kunt kopen. De looptijd van deze regeling verschilt per verzekeraar, maar varieert meestal tussen de 1 tot 3 jaar.

1144

Goed om op te letten

Met name voor Tesla’s is bij veel verzekeraars een TV01 terugvindsysteem vereist voor toelating, ondanks dat de modellen van Tesla vanuit de fabriek al een eigen beveiligingssysteem mee krijgen.

Voor alle elektrische sportwagens is het verder belangrijk om na te gaan of de oplaadkabel ook in de polis kan worden opgenomen als vast onderdeel of als accessoire. Heeft u thuis een laadpaal? Bekijk dan of deze gedekt is bij schade of diefstal door uw woonverzekering.

De voorwaarden voor het verzekeren van uw elektrische sportwagen kunnen sterk verschillen per verzekeraar. Het is daarom raadzaam om altijd meerdere verzekeringen met elkaar te vergelijken.

Onze sportwagenverzekering

Bent u nog zoekende naar een passende sportwagenverzekering voor uw exclusieve elektrische sportwagen? Dan kunnen wij u de volgende voordelen bieden:

  • Nieuwwaarde- of aanschafwaardegarantie voor 36 maanden
  • Geen schadevrije jaren nodig, anders premie op basis van bonus/malus
  • Beveiligingseisen in overleg
  • Zowel voor particulier als zakelijk
  • Geen schadesturing, u bepaalt
  • Specifiek gericht op elektrische auto’s uit het hogere segment
  • Scherpe premies
  • Wij leveren uitsluitend maatwerk

24 juli 2020

Verzekeren en financieel

Sportwagenverzekering

Bent u al de trotse eigenaar van een sportwagen of zelfs collectie, maar bent u niet tevreden met uw huidige verzekering? Via onze website kunt u eenvoudig een offerte opvragen.

Offerte aanvragen