Vervangend vervoer voor uw sportwagen in binnen- en buitenland

13 augustus 2020

Verzekeren en financieel

Pech onderweg met uw sportwagen door een ongeval of technisch mankement kan helaas iedereen overkomen. Wanneer de schade groot is, kunt u niet meer verder rijden en heeft u dus vervangend vervoer nodig. Welke kosten dekt uw sportwagenverzekering in dat geval, hoe zit het met vervangend vervoer in het buitenland en heeft een negatief reisadvies nog invloed op uw sportwagenverzekering?

 

Ondanks goed onderhoud van uw sportwagen zit een ongeluk altijd in een klein hoekje. Daardoor kan het gebeuren dat u onverwachts langs de kant van de weg komt te staan en niet meer verder kunt rijden. Dankzij de pechhulp van uw sportwagenverzekeraar is de takelwagen of wegenhulp snel ter plaatse.

Deze zal u naar huis of naar een andere plaats van bestemming brengen, maar uw sportwagen bent u dan wel enige tijd kwijt. In dat geval is het wel zo fijn wanneer u vervangend vervoer heeft. Een goede sportwagenverzekeraar regelt dit voor u, maar hoe werkt dat precies en wat mag u verwachten?

1139

Gelijkwaardig vervoer

U heeft vervangend vervoer nodig als uw sportwagen door schade of een technisch mankement niet direct gerepareerd kan worden en voor langere tijd naar de garage moet. De meeste sportwagenverzekeraars zorgen in dat geval voor vervangend vervoer, maar de voorwaarden over de vergoeding en het type vervangend vervoer kunnen per verzekeraar verschillen.

Als specialist in het verzekeren van exclusieve sportwagens vinden wij het belangrijk om u passend vervangend vervoer aan te bieden. Wanneer u in een prachtige Porsche, Ferrari of Tesla rijdt krijgt u indien mogelijk een gelijkwaardige auto ter beschikking. U mag hiervan gebruikmaken zolang als het schadeherstelbedrijf nodig heeft om uw eigen sportwagen te repareren. De kosten voor dit vervangend vervoer worden uiteraard vergoed.

Vervangend vervoer in het buitenland

U kunt natuurlijk ook in het buitenland tijdens een vakantie problemen krijgen met uw sportwagen. In de eerste plaats helpt uw sportwagenverzekeraar bij het zoeken van een geschikt schadeherstelbedrijf in de directe omgeving. Ook in dit scenario heeft u recht op vervangend vervoer, om zo uw vakantie nog voort te kunnen zetten.

Is de schade dermate groot dat dit niet ter plaatse kan worden opgelost? Dan verzorgt uw verzekeraar het transport van uw sportwagen naar de garage in Nederland. Bij de meeste verzekeraars geldt deze dekking voor in ieder geval alle EU-landen.

Diefstal van uw sportwagen

Naast schade kan uw sportwagen ook gestolen worden. Ook in dat geval bieden de meeste verzekeraars vervangend vervoer aan. In de meeste gevallen wordt er uitgegaan van een maximale vindtijd van 30 dagen en wordt er gedurende deze periode een huurauto voor u geregeld en vergoed. Wel kunnen de voorwaarden per verzekeraar verschillen, dus laat u daar goed over informeren.

Uw sportwagenverzekering en een negatief reisadvies

Op dit moment heerst er veel onduidelijkheid over het effect van een negatief reisadvies op diverse verzekeringen. Zo werken reisverzekeraars met aangepaste voorwaarden, wanneer er tijdens een vakantie calamiteiten ontstaan in een land waar de Nederlandse overheid code oranje voor heeft afgegeven.

Het goede nieuws is dat uw sportwagen bij schade of diefstal in een land waarvoor een negatief reisadvies geldt, gewoon gedekt is voor deze problemen.

Controleer goed uw eigen polisvoorwaarden om te zien waar u recht op heeft als het aankomt op vervangend vervoer voor uw exclusieve sportwagen. Wilt u meer weten over pechhulp en vervangend vervoer? Onze klantenservice vertelt u er graag meer over!

13 augustus 2020

Verzekeren en financieel

Sportwagenverzekering

Bent u al de trotse eigenaar van een sportwagen of zelfs collectie, maar bent u niet tevreden met uw huidige verzekering? Via onze website kunt u eenvoudig een offerte opvragen.

Offerte aanvragen