Met uw sportwagen de Nürburgring Nordschleife op

19 oktober 2018

Evenementen

Rijden op het Nordschleife circuit staat bij vele sportieve chauffeurs hoog op het verlanglijstje. Overweegt u ook een dergelijk avontuur? Dan is het belangrijk om goed op de hoogte te zijn van de risico’s die u neemt, wat u kunt verwachten en hoe u uw auto en uzelf zo goed mogelijk kunt voorbereiden.

 

Te midden van de prachtige groene Eifel ligt naar eigen zeggen het moeilijkste racecircuit ter wereld. Hoewel het de thuisbasis is van de meest spectaculaire racecompetities mogen ook non-professionals er met hun eigen auto op tijdens de zogenaamde ‘Toeristenfahrten’.

Deelname is echter niet geheel zonder gevaar en de kans op schade is groot. Bijkomend feit is dat de meeste autoverzekeraars in dat geval niets uitkeren!

Verzekerd het circuit op

Het circuit van de Nürburgring Nordschleife biedt zelfs voor de meest ervaren coureurs meer dan voldoende uitdaging. De vele bochten en hoogteverschillen geven weinig ruimte voor stuurfouten. Het weerbeeld in de Eiffel kan bovendien erg veranderlijk zijn en ook andere bestuurders kunnen de nodige risico’s onderweg bieden. Er zijn daarom (bijna) geen verzekeraars die het rijden op een circuit zullen dekken.

Het probleem is echter dat het circuit een verzekering wel verplicht stelt om deel te kunnen nemen. De oplossing is het afsluiten van een speciale circuitverzekering. Met bijvoorbeeld een zogenaamde ‘Trackday verzekering’ is uw sportwagen tijdens een circuitrit verzekerd. Let wel goed op de voorwaarden! Het kan zijn dat ook deze verzekeraars sommige automerken (zoals Ferrari) uitsluiten.

Over het circuit

In principe zijn alle type auto’s welkom op het circuit van Nordschleife, maar de organisatie stelt wel een aantal technische eisen. Zo mag de auto niet meer dan 95 decibel geluid produceren en slicks onder de auto zijn niet toegestaan.

Op het circuit gelden de Duitse verkeersregels, wat betekent dat u bijvoorbeeld niet rechts mag inhalen of bumperkleven en zelfs hier geldt er een maximum snelheid. Op de website van Nordschleife vindt u een compleet overzicht van alle huisregels.

Verder is het uiteraard belangrijk dat de auto waarmee u wilt rijden in topconditie verkeert. Vooral zaken als banden en remmen moeten in perfecte staat zijn. Bij twijfel kunt u voorafgaand bij uw lokale garage langs voor een controle. Verwijder verder alles uit uw auto wat voor afleiding kan zorgen en laat geen spullen los in uw auto slingeren.

In principe biedt de Nordschleife het hele jaar door Toeristenfahrten aan, onder voorbehoud van het weer en evenementen. Voor deelname betaalt u per ronde ongeveer €25,00 á €30,00. Houdt er daarnaast rekening mee dat uw brandstoftank bijzonder snel leeg raakt en dat u daarom relatief hoge brandstofkosten zult maken.

De snelste tijd op het circuit werd eerder dit jaar gereden door Timo Bernard in een Porsche 919 Evo. Hij deed er 5:19:55 minuten over.

Een andere van de meest snelst gereden rondes op de Nürburgring Nordschleife is in handen van de Lamborghini Aventador met 6:44:97.

Uw sportwagen verzekeren

Wellicht is de allerbelangrijkste tip om dit bijzondere circuit nooit te onderschatten. Bent u voor uw sportwagen op zoek naar een passende verzekering voor op de openbare weg? Vraag dan via onze website een geheel vrijblijvende offerte aan.

19 oktober 2018

Evenementen

Sportwagenverzekering

Bent u al de trotse eigenaar van een sportwagen of zelfs collectie, maar bent u niet tevreden met uw huidige verzekering? Via onze website kunt u eenvoudig een offerte opvragen.

Offerte aanvragen