Is Aston Martin verzekerd van een goed jaar?

14 juni 2021

Besproken sportwagens

Aston Martin gaat dit jaar goed van start. Het Britse sportwagenmerk heeft de smaak weer te pakken en is volop bezig met het ontwerpen, lanceren en promoten van hun sportwagens. Met de introductie bij Formule 1 staan ze weer volop in de spotlight. 

 

Het Britse sportwagenmerk is niet helemaal nieuw op de racebaan. Tientallen jaren geleden schreef de welbekende DBR1 geschiedenis binnen de racerij. Liefhebbers kunnen daarom niet wachten op de lancering van de nieuwste V12 Speedster, geïnspireerd op de indrukwekkende racewagen uit de jaren 50.

Lawrence Stroll haalt de bezem door Aston Martin

Met de officiële introductie van Aston Martin bij Formule 1, kon het jaar echt beginnen. Met de indrukwekkende Vantage F1 Edition, schittert het sportwagenmerk om de week op de racebaan. De safetycar van Aston Martin heeft al meerdere malen zijn dienst bewezen. Het Britse sportwagenmerk kan de extra naamsbekendheid goed gebruiken na een aantal zware jaren. Door de coronacrisis zijn de verkopen daar met 38% gezakt.

1165

Lawrence Stroll en zijn mede-investeerders waren klaar met de stand van zaken. Eind 2020 vond er een grote schoonmaak plaats binnen het bedrijf en Tobias Moers van Mercedes AMG werd de nieuwe topman. Het interne herstructureringsplan van de Canadese investeerder heeft de naam ‘Project Horizon’ gekregen. Met dit plan hoopt Aston Martin dit jaar al verbetering te zien. Het doel voor nu is om in de tweede helft van het jaar de nieuwste Aston Martin Valkyrie te lanceren.

Verder staat in het derde kwartaal een nieuwe variant van de DBX klaar. Aston Martin heeft nog weinig details prijsgegeven over dit model. Op lange termijn kunnen liefhebbers ook de Aston Martin Valhalla verwachten. Dit wordt een zeer uitzonderlijke hypercar met veel vermogen. Onder de motorkap vindt u 1.100 pk dankzij de Cosworth 6.5-liter motor. De Britse hypercar zal een acceleratiesnelheid hebben van 2,5 seconden, wat meer dan indrukwekkend is.

het toppunt van motorisme

Een uitzonderlijk raceverhaal over de eerste Britse racewagen die de ‘World Sportscar Championship’ won. De DBR1 is één van de meest iconische Engelse racewagens uit de geschiedenis. In totaal zijn er vier exemplaren gemaakt en twee daarvan hebben in 1959, de eerste en tweede plek weten te confisqueren in de 24 uur lange race, ‘Le Mans’. Op dat moment had Aston Martin keuze uit een aantal wereldklasse coureurs, Sir Sterling Moss, Carroll Shelby, Roy Salvadori, Paul Frère en Maurice Trintignant. De DBR1 is voor veel liefhebbers het toppunt van autotechniek én historie.

1164

Aston Martin heeft naar aanleiding van de DBR1 een hulde uitgebracht. Dit jaar wordt de nieuwe Aston Martin V12 Speedster gelanceerd. De Engelse sportwagen heeft een unieke uitstraling zonder voorruit en een scheiding tussen de twee zitstoelen. Onder de motorkap ligt de befaamde 5.2-liter twin-turbo V12. Het vermogen is ruimschots, 700pk en 753 Nm koppel. De auto heeft een acceleratiesnelheid van 3,5 seconden en een topsnelheid van 300 Km/u, begrensd.

Uw Aston Martin sportwagen verzekeren

Veel verzekeraars hebben niet de juiste mogelijkheden om zo´n exclusieve sportwagen goed te verzekeren. Gelukkig bent u bij Sportwagen-verzekering.nl op het juiste adres. Wij leveren uitsluitend het maatwerk dat uw Aston Martin verdient. We zijn op de hoogte van alle polisvoorwaarden, beveiligingseisen en kiezen voor persoonlijk contact. Op deze manier kunnen wij het beste werk leveren en heeft u de beste sportwagen verzekering voor uw Aston Martin.

14 juni 2021

Besproken sportwagens

Sportwagenverzekering

Bent u al de trotse eigenaar van een sportwagen of zelfs collectie, maar bent u niet tevreden met uw huidige verzekering? Via onze website kunt u eenvoudig een offerte opvragen.

Offerte aanvragen