Fors meer luxe sportwagens geregistreerd

14 mei 2021

Verzekeren en financieel

Verkoopcijfers van brancheorganisatie BOVAG laten zien dat er in de eerste maanden van 2021 flink meer luxe sportwagens zijn verkocht dan in dezelfde periode vorig jaar. Vooral in de maand april is er een grote toename te zien ten opzichte van april 2020. Hoewel deze trend ook bij gewone automerken zichtbaar is, valt het op dat met name de exclusieve merken aanzienlijk populairder zijn geworden. Hoe zit dat?

 

Uit de officiële registratiecijfers van de RAI Vereniging, BOVAG en RDC valt een duidelijke trend op te maken, namelijk dat het Nederlandse autopark met name in de maand april weer flink groter is geworden.

Nog opvallender daarbij is dat er in april fors meer luxe sportwagens zijn verkocht. Om welke automerken gaat het dan vooral en hoe kan deze ontwikkeling worden verklaard?

Nieuwregistraties april

Ten opzichte van de maand april 2020 is het aantal nieuw geregistreerde auto’s met ruim 55% gestegen tot 23.846. Onder de reguliere merken ging KIA aan kop, gevolgd door Volkswagen en Peugeot.

Volgens brancheorganisatie BOVAG is de enorme toename vooral het gevolg van de coronacrisis. In april vorig jaar hielden mensen door alle onzekerheid hun hand op de knip en stelden grote uitgaven uit. Door de lockdown moesten showrooms en fabrieken bovendien hun deuren sluiten.

Inmiddels zijn de meeste showrooms weer geopend en bij gebrek aan vakanties en uitstapjes durven mensen weer geld uit te geven. Het aantal autoverkopen bevindt zich overigens nog niet op het niveau van voor de coronacrisis. In april 2019 lag het aantal nieuwregistraties nog altijd 27% hoger ten opzichte van april 2021.

De populairste exclusieve automerken

Binnen het hogere segment zijn er in de afgelopen maand aanzienlijk meer luxe sportwagens en auto’s verkocht.

Exclusieve automerken die ons opvielen wat betreft het aantal nieuwregistraties:

Automerk Registraties april 2021 Registraties april 2020
BMW 1.280 824
Porsche 135 72
Mercedes 1.055 509
Ferrari 11 2
Lamborghini 5 3
Jaguar 31 13
Landrover 194 73

BMW gaat duidelijk aan kop, waarbij de BMW 1 serie het populairste model was. Het aantal nieuwe Porsche sportwagens verdubbelde bijna ten opzichte van vorig jaar, met de Porsche Cayenne als populairste model.

Sinds april is ons land ook weer enkele Ferrari en Lamborghini sportwagens rijker. Voor Ferrari gaat het om de F8, de 812 en de Roma en SF90 modellen. Het Nederlandse Lamborghini-wagenpark is uitgebreid met de Aventador, de Huracan en de Urus.

1120

Minder Tesla’s verkocht

Hoewel er voor de meeste automerken dus een toename was in het aantal registraties, gold dit niet voor Tesla. Ten opzichte van april vorig jaar waren er 172 minder Tesla’s verkocht. In Nederland kan dit specifiek te maken hebben met het afbouwen van fiscale voordelen en subsidies op de aankoop van elektrische sportwagens.

Daarnaast krijgt Tesla steeds meer concurrentie. Een populaire nieuwkomer binnen deze categorie is bijvoorbeeld Polestar. Hiervan werden er in april 78 nieuwe exemplaren geregistreerd tegen 37 nieuwe Tesla auto’s. Ook de elektrische Volkswagen ID3 en ID4 deden het aanzienlijk beter dan Tesla.

Heeft u ook recent een nieuwe exclusieve sportwagen gekocht? Dan mag een sportwagenverzekering met gunstige voorwaarden en scherpe premie natuurlijk niet ontbreken!

14 mei 2021

Verzekeren en financieel

Sportwagenverzekering

Bent u al de trotse eigenaar van een sportwagen of zelfs collectie, maar bent u niet tevreden met uw huidige verzekering? Via onze website kunt u eenvoudig een offerte opvragen.

Offerte aanvragen