Eén sportwagenverzekering voor uw gehele collectie

24 augustus 2022

Verzekeren en financieel

De meeste sportwagenverzekeringen zijn gericht op het verzekeren van individuele sportwagens. Zeker bij exclusieve merken en zeldzame exemplaren komt veel maatwerk kijken om de sportwagen goed te verzekeren. Zo moet er een uitgebreid taxatierapport worden opgesteld. Maar hoe zit dat wanneer iemand zijn gehele sportwagenverzameling wil laten verzekeren?

Voor de een is het een uit de hand gelopen hobby, voor de ander een lucratieve investering. Wie het voorrecht heeft een sportwagenverzameling te bezitten, is in de ogen van veel autofans een absolute geluksvogel. 

 

Veelal is een verzameling ontstaan als hobby, maar ook als belegging kan een sportwagencollectie interessant zijn. De samenstelling van een verzameling kan daardoor zeer divers zijn. Belangrijkste kenmerk is dat de meeste sportwagens weinig tot zelfs helemaal niet op de weg komen, terwijl u daar wel voor betaalt. 

 

Wie een sportwagencollectie heeft, wil natuurlijk goed verzekerd zijn bij schade of diefstal. Het kan echter een complexe klus zijn om elke sportwagen apart te verzekeren. Bovendien zijn de voorwaarden van een losse verzekering niet gericht op verzamelaars en als gevolg daarvan een stuk duurder. Tegelijkertijd wilt u voorkomen dat u onderverzekerd bent of juist een onredelijk hoge premie moet betalen. 

1230

Maatwerk verzekering voor uw sportwagenverzameling

Juist omdat elke sportwagenverzameling uniek is, maakt dit het een complexe verzekeringskwestie. Toch is er wel degelijk een oplossing waarmee uw gehele sportwagencollectie goed verzekerd is tegen een scherpe premie én met slechts één polis. 

 

Wij bieden hiervoor een speciale maatwerk verzekering aan waarmee uw gehele sportwagencollectie goed is verzekerd bij calamiteiten zoals brand of diefstal, tegen een lage premie zodat u nooit teveel betaalt. Wij realiseren dit op de volgende wijze:
 

  • Veel autoverzekeraars verwachten dat u minimaal 5.000 kilometer per jaar rijdt met uw auto. Wij beseffen ons dat u dat waarschijnlijk niet gaat halen met uw sportwagen en passen daarom onze sportwagenverzekering aan, waarbij rekening wordt gehouden met een lage kilometrage.
  • Het is niet langer nodig om elke sportwagen apart te taxeren en te verzekeren op verschillende momenten. Wij taxeren de gehele collectie in één keer. Dit bespaart u een hoop gedoe en tijd. 
  • Heeft u een auto met een slapend of buitenlands kenteken? Dat is geen probleem. Ook sportwagens met een slapend of buitenlands kenteken kunnen worden meeverzekerd.
  • Onze sportwagenverzekering houdt ook rekening met waardevermeerdering of -vermindering.

Sportwagenverzameling verzekeren?

Wanneer u ervoor kiest om uw sportwagencollectie in één keer te verzekeren, verwacht uw verzekeraar uiteraard wel dat u op de juiste manier met uw sportwagenverzameling om gaat. Enkele vereisten worden hierbij verplicht gesteld en niet iedereen komt in aanmerking voor een sportwagenverzekering.

Denk bijvoorbeeld aan een geschikte stalling die is voorzien van beveiliging en die uw sportwagens voldoende beschermen tegen de weerselementen en dieven. Daarnaast kan een verzekeraar u van advies voorzien over hoe u bijvoorbeeld het hacken van elektronische autosleutels tegengaat.

Een goede beveiliging van uw dierbare, maar bovenal kostbare bolides staat bij verzekeraars immers hoog in het vaandel. Bij vintage sportwagens wordt uiteraard wel rekening gehouden met het feit dat deze niet over moderne sloten beschikken.

Als specialist in het verzekeren van sportwagens helpen wij u graag bij het samenstellen van een geschikte sportwagenverzameling verzekering. Daarnaast denken wij graag met u mee over zaken als beveiliging, stalling en onderhoud.

24 augustus 2022

Verzekeren en financieel

Sportwagenverzekering

Bent u al de trotse eigenaar van een sportwagen of zelfs collectie, maar bent u niet tevreden met uw huidige verzekering? Via onze website kunt u eenvoudig een offerte opvragen.

Offerte aanvragen