De onveiligste buurten in Nederland voor uw sportwagen

9 augustus 2021

Inbraak en preventie

Heeft u als eigenaar enig idee in welke steden u uw kostbare bolide beter niet kunt parkeren? Wij hebben voor u uitgezocht wat de onveiligste buurten in Nederland zijn wat betreft auto inbraken en vandalisme.

 

Als eigenaar van een exclusieve sportwagen moet u extra alert zijn op inbraken en schade in uw omgeving. Dat betekent zorgen voor een goed beveiligde stalling en de beste beveiliging voor uw sportwagen. Indien u met uw geliefde sportwagen op pad gaat, dan wilt u deze uiteraard wel op een zo veilig mogelijke manier achterlaten.

Het verzekeringsplatform Independer heeft een onderzoek gedaan naar de onveiligste buurten van Nederland, waar u uw bolide beter niet kunt parkeren.

1127

Onderzoek naar de onveiligste buurten

In het onderzoek van de vergelijkingssite Independer werden de auto-inbraakcijfers van meer dan 5.000 Nederlandse buurten onderzocht. Het aantal incidenten blijken onevenredig verdeeld over Nederland. Zo vindt de helft van alle auto-inbraken plaats in slechts 7,3% van de buurten.

De buurten met de meeste auto-inbraken van 2015 tot en met 2020 zijn allemaal te vinden in Eindhoven, Rotterdam en Utrecht. De top 5 met de meeste auto-inbraken is als volgt:

Omgeving Stad Aantal auto-inbraken
Binnenstad Eindhoven 1.849
Coolsingel Rotterdam 1.462
Stadsdriehoek Rotterdam 1.434
Hoog-Catharijne NS en Jaarbeurs Utrecht 1.288
Groot IJsselmonde Rotterdam 1.156

U vraagt zich vast af waarom er geen Amsterdamse buurten in het overzicht staan. Dit komt doordat de verschillende omgevingen veel groter zijn qua landoppervlakte dan een buurt in Amsterdam. Als er gekeken wordt naar het aantal inbraken per hectare, dan is Amsterdam juist de stad die je moet mijden. Zo zijn 22 van de 25 buurten met de meeste auto-inbraken per hectare te vinden in de hoofdstad.

Uw sportwagen parkeren, wat nu?

Als u een dagje naar de stad gaat is het belangrijk om een aantal veiligheidsmaatregelen in acht te nemen, wat de kans op diefstal en schade verkleint. Op de volgende manieren kunt u de kans op schade/ inbraak aan uw geliefde sportwagen verkleinen:

  • Parkeergelegenheid kiezen
    Parkeer uw sportwagen absoluut niet in een stil en donker hoekje achteraf in de stad, door de afwezigheid van de drukte is de kans groter op schade en diefstal. Het is daarom verstandiger om uw sportwagen goed in het zicht te parkeren en in de buurt van lantaarnpalen. De inbrekers staan namelijk niet graag in de spotlights. Indien dit niet mogelijk is kunt u er ook voor kiezen om uw sportwagen te parkeren in een parkeergarage met camera toezicht.
  • Géén spullen achterlaten in uw sportwagen
    Het is belangrijk dat u geen waardevolle spullen achterlaat in uw sportwagen. Als uw laptop of tablet van buitenaf zichtbaar is, vergroot dit de kans op schade en diefstal. Het dievengilde kan nu dankzij nieuwe hulpmiddelen makkelijk achterhalen waar apparaten met draadloze signalen te vinden zijn. Dus indien u uw laptop of tablet verstopt in de auto kunnen de inbrekers dit snel vinden, behalve als u uw laptop of tablet volledig uitzet. Alleen op deze manier is er geen signaal te traceren. Laat ook nooit uw jas zichtbaar in de auto liggen.
  • Uw sportwagen beveiligen
    Het is uiteraard verstandig om uw sportwagen te voorzien van een alarmsysteem, dit schrikt de inbrekers af. Naast een simpel alarmsysteem kunt u nog verschillende sloten aan uw sportwagen bevestigen zoals een pedaalslot, handremslot, stuurslot en de versnellingsbakslot. Deze sloten zorgen ervoor dat de inbrekers niet ver met uw sportwagen zullen komen.
1128

Wat dekt u verzekering?

Uiteraard hopen we niet dat er wordt ingebroken bij uw geliefde sportwagen, mocht het wel gebeuren dan zijn de kosten gedekt via onze sportwagenverzekering. Denk aan een stukgeslagen raam tot lakschade.

De ontvreemde spullen uit de auto vallen onder uw inboedelverzekering. Als specialist in het verzekeren van exclusieve sportwagens kunnen wij u ook adviseren over het laten plaatsen van de juiste beveiliging.

9 augustus 2021

Inbraak en preventie

Sportwagenverzekering

Bent u al de trotse eigenaar van een sportwagen of zelfs collectie, maar bent u niet tevreden met uw huidige verzekering? Via onze website kunt u eenvoudig een offerte opvragen.

Offerte aanvragen