De nieuwe Baja Porsche 911 is een beest!

16 januari 2020

Besproken sportwagens

Heeft u ook genoten van de 41ste editie van de Dakar-rally? Wij in ieder geval wel! Om nog even na te genieten wijzen wij u graag op de Baja Porsche 911, de nieuwste Porsche-creatie voor de ruigste terreinen die met zijn woeste uiterlijk nu al volop de aandacht trekt.

 

Tijdens de SEMA show in Las Vegas werd voor het eerst de nieuwe Baja Porsche 911 aan het publiek getoond. Kortgezegd heeft Porsche de populaire en tijdloze 911 als basis genomen en een flinke dosis steroïden toegediend. Het resultaat is een indrukwekkende offroad buggy met het vertrouwde 911 design.

De auto valt onder de relatief nieuwe categorie ‘restomodders’, autoklassiekers die van een stijlvolle make over worden voorzien. Ook opvallend is dat de eerste conceptwagen niet door Porsche zelf is vervaardigd maar door autobedrijf TJ Russel. Wat nu al vaststaat is dat deze stoere offroad Porsche met veel enthousiasme is onthaald.

Uiterlijke kenmerken Baja Porsche 911

Het moge duidelijk zijn dat het design van deze offroad buggy geïnspireerd is op de klassieke 911. Kenmerkend zijn bijvoorbeeld de spoiler achterop en de ronde koplampen. Echter heeft TJ Russel er nog eens zeven extra lampen aan toegevoegd, waarmee men nog in de donkerste uithoeken van de woestijn de weg kan terugvinden.

De enorme wielen en bijzonder hoge vering doen inderdaad vermoeden dat geen enkel terrein onbegaanbaar is voor deze Porsche. Hoewel de krachtpatser er zwaar uitziet, valt dat met ‘slechts’ 1.270 kilo’s mee. Een traditionele Porsche 911 is zelfs zo’n kleine 200 kilo zwaarder. Verder is de gehele carrosserie dusdanig afgewerkt dat deze uitstekend beschermd is tegen zowel water als extreme hitte.

Vanbinnen is er zowel aan het comfort als de veiligheid van de bestuurder gedacht. Een stevige ingebouwde rolkooi beschermt de inzittenden, die stevig worden ingeklemd door carbonstoelen met lederen afwerking. Een speciale keramische coating moet bovendien de harde brulgeluiden buiten de cockpit houden. Wat betreft elektronica ontbreekt het ook aan niets, met onder meer een zeer uitgebreid navigatiesysteem dat is afgestemd op de doorgewinterde rallyrijder.

Technische kenmerken

Natuurlijk gaat het bij Porsche niet alleen om het uiterlijk en dat hebben ze bij TJ Russel ook goed begrepen! De krachtige zescilinder motor met een inhoud van 3,8 liter is aangepakt door Rothsport Racing, waardoor de Baja Porsche over maar liefst 365pk beschikt.

De gehele motor en alle mechanische onderdelen zijn dusdanig gebouwd dat deze tegen een flink stootje kunnen. Zo staat men niet snel met pech in een bloedhete woestijn.

Offroad in stijl

De Baja Porsche 911 is een indrukwekkende offroad buggy. TJ Russel heeft met de Baja Porsche 911 een indrukwekkende offroad buggy neergezet die is voorzien van een fraai staaltje vakmanschap. Het heeft Porsche absoluut weer op de rallykaart gezet.

Wie interesse heeft in deze offroad Porsche moet wel heel diep in de buidel tassen. Naar verluid moet de auto zo’n $650.000,- gaan kosten.

Bent u zelf al in het bezit van prachtige Porsche of andere sportwagen, maar nog zoekende naar de beste sportwagenverzekering? Vraag dan direct een vrijblijvende offerte aan via onze website.

16 januari 2020

Besproken sportwagens

Sportwagenverzekering

Bent u al de trotse eigenaar van een sportwagen of zelfs collectie, maar bent u niet tevreden met uw huidige verzekering? Via onze website kunt u eenvoudig een offerte opvragen.

Offerte aanvragen