De nieuwe Aston Martin safetycar verzekerd van succes

20 april 2021

In het nieuws

Dit jaar beloofd een goed jaar te worden voor liefhebbers van het exclusieve sportwagenmerk Aston Martin. Nooit eerder was Aston Martin zo uitgebreid aanwezig tijdens een Formule 1 seizoen. Tijdens de Grand Prix van Bahrein heeft de racegroene Aston Martin Vantage Safteycar zijn debuut gemaakt. Deze speciale editie zal u niet alleen op het circuit zien, maar over enige tijd ook op de  openbare weg.

 

Mercedes heeft een nieuwe vriend op het circuit

De indrukwekkende safetycar was niet te missen. Met de Vantage F1 edition trok Aston Martin veel bekijks. De ‘F1 edition’ heeft iets extra’s gekregen tijdens het ontwerpen. Het ontwikkelingsteam heeft hiervoor gezorgd dankzij een 4,0L V8 motor. De safteycar heeft 535 pk en door een paar aanpassingen aan de buitenkant heeft de sportwagen 200kg meer downforce gekregen, hierdoor is de topsnelheid van de coupé maar liefst 314 km/u.

Wie al langer de Forumle 1 volgt, is al bekend met de safetycar van Mercedes. Deze AMG GT R is al langer actief bij F1. Dit jaar heeft de auto een nieuwe kleur gekregen. De opvallend rode kleur refereert naar de Rote Sau-racewagen van Mercedes. De AMG en de Vantage wisselen om de race elkaar af. U kunt dus van beide genieten!

Aston Martin geïnspireerd door Noordse mythologie

Met de verschijning van de nieuwe safetycar kwam er nog meer vreugde voor de Aston Martin-liefhebbers. Het Britse sportwagenmerk gaat eind 2021 en in 2022 twee nieuwe modellen lanceren, de Valhalla en Vaklyrie. Er zit dus een hele belangrijke reden achter de keuze van Aston Martin om als merk ruimschots aanwezig te zijn in de Formule 1 wereld.

De Valkyrie en Valhalla van Aston Martin worden niet alledaagse auto’s, maar hypercars met een gelimiteerde uitgave. Dankzij de Cosworth 6,5 liter V12 motor met ruim 1.100 pk, heeft de Aston Martin Valkyrie een acceleratiesnelheid van 2,5 seconden. Over de Valhalla is op het moment wat minder bekend, wel weten we dat de Britse hypercar rond de 1.000 pk krijgt. De twee hypercars worden gemaakt in samenwerking met Red Bull. De Valhalla zal in 2021 op de markt komen en de Valkyrie verschijnt in 2022.

Voor wie echt niet meer kan wachten komt er gelukkig dit jaar nog een vernieuwde versie van de Vantage. Aston Martin gebruikt het design van de safetycar en dezelfde motor. Een logische verklaring voor deze release is dat Aston Martin zich meer wil verbinden met de Formule 1.

Uw Aston Martin verzekeren

Als specialist in het verzekeren van exclusieve sportwagens bieden wij onze eigen speciale Aston Martin sportwagenverzekering. Voor ons is uw belang het middelpunt. U mag bijvoorbeeld zelf bepalen waar uw exclusieve sportwagen gerepareerd wordt, zonder schadesturing.

Bij Sportwagenverzekering.nl heeft u geen schadevrije jaren nodig om een verzekering af te sluiten. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van onze gunstige verzekeringsvoorwaarden. Waar de safetycar de coureurs op het circuit verzekerd van een veilige race, verzekeren wij uw Aston Martin op de openbare weg.

1134

20 april 2021

In het nieuws

Sportwagenverzekering

Bent u al de trotse eigenaar van een sportwagen of zelfs collectie, maar bent u niet tevreden met uw huidige verzekering? Via onze website kunt u eenvoudig een offerte opvragen.

Offerte aanvragen