Zijn de velgen van uw exclusieve sportwagen wel verzekerd?

17 augustus 2021

Verzekeren en financieel

Velgen maken de sportwagen zeggen wij vaak. Ze zijn namelijk zeer bepalend voor de uitstraling van uw sportwagen. Maar worden gloednieuwe velgen ook verzekerd door uw  sportwagenverzekering?

 

Uw exclusieve sportwagen beschikt vaak al over mooie velgen, maar sommige mensen kiezen ervoor om de af-fabriek meegeleverde velgen te vervangen door andere, vaak unieke velgen.

Een set luxe velgen kan als snel honderden tot duizenden euro’s kosten. Het is voor u als autoliefhebber dan wel heel zuur als blijkt dat na schade of diefstal uw velgen niet door de verzekering worden vergoed.

1154

Velgen meeverzekerd of niet?

Als sportwageneigenaar is het goed om te weten dat sportwagenverzekeraars onderscheid maken tussen twee verschillende situaties. Het verzekeren van af-fabriek velgen of losse velgen.

Exclusieve sportwagens worden vaak al vanuit de fabriek met luxe velgen geleverd. Ook is het mogelijk om een extra optie te nemen op een bepaalde velg die u graag onder uw sportwagen wilt. In dit geval spreekt men van af-fabriek velgen en kunt u de velgen direct laten opnemen in uw sportwagenverzekering.

Uw verzekeraar ziet af-fabriek accessoires als een vast onderdeel van de auto of een onderdeel dat in de fabriek in uw sportwagen is ingebouwd.

Indien u de meegeleverde velgen onder uw exclusieve sportwagen verwisselt met bijpassende luxe velgen, dan vallen de luxe (losse) velgen onder de term ‘’accessoires’’. Voor de accessoires wordt meestal een aparte verzekeringsclausule opgenomen. Daarnaast heeft dit ook invloed op de dekking en premie van uw sportwagenverzekering.

Let daarbij wel op dat sommige verzekeraars een maximaal bedrag voor de meeverzekerde accessoires hanteren. Uw luxe velgenpakket gaat meestal makkelijk over het maximaal verzekerde bedrag heen, dus bij schade of inbraak kunnen de velgen in dat geval niet volledig worden vergoed.

Risico’s voor uw velgen

Voor luxe velgen liggen er soms extra risico’s op de loer. Denk bijvoorbeeld aan schade tijdens het fileparkeren wanneer u met uw velg per ongeluk de stoeprand raakt.

Naast de schade die uzelf toe kunt brengen aan uw velgen, weet ook het dievengilde welk prijskaartje er aan uw lichtmetalen velgen hangt. U kunt uw velgen beschermen tegen diefstal door deze vast te laten zetten met speciale wielsloten of wielbouten. Het dievengilde krijgt het hier vrij lastig mee, aangezien deze bouten alleen met speciaal gereedschap losgedraaid kunnen worden.

1155

Onderhoud velgen

Een andere grote vijand voor uw velgen zijn remvloeistof en straatvuil. De combinatie van pekel mét het vuil van de auto zorgt ervoor dat de velgen nauwelijks schoon te krijgen zijn wanneer u te lang met uw auto heeft doorgereden.

Uiteraard wilt u de uitstraling van de exclusieve sportwagen zo fraai mogelijk houden. Daarom is het verstandig om wekelijks de velgen schoon te houden. Hiermee voorkomt u dat remstof, vet en pekel zich in de velg vreten en het aluminium aantasten.

Bij het onderhoud aan uw velgen is het verstandig om gebruik te maken van een velgenreiniger.
Dit bevat een PH-neutraal reinigingsmiddel waarmee u elke vorm van vuil veilig verwijdert.

Uw velgen verzekeren

Dankzij maatwerk kunt u bij ons uw luxe velgen laten meeverzekeren. Heeft u vragen over of in uw huidige sportwagenverzekering ook uw velgen zijn verzekerd? Neem dan gerust contact op met sportwagen-verzekering.nl.

17 augustus 2021

Verzekeren en financieel

Sportwagenverzekering

Bent u al de trotse eigenaar van een sportwagen of zelfs collectie, maar bent u niet tevreden met uw huidige verzekering? Via onze website kunt u eenvoudig een offerte opvragen.

Offerte aanvragen