Wanneer is een hertaxatie van uw sportwagen verstandig?

19 juni 2020

Verzekeren en financieel

Wanneer u een sportwagenverzekering afsluit wordt uw bolide getaxeerd, om op deze manier de juiste waarde en bijpassende polis op te stellen. In specifieke gevallen kan het verstandig zijn om uw sportwagen na verloop van tijd te laten hertaxeren.

 

Bij het afsluiten van een nieuwe sportwagenverzekering is het ontzettend belangrijk om voor een passende polis de juiste waarde vast te stellen. Zo schreven wij al in een eerder artikel over het verschil tussen de nieuwwaarde en de aanschafwaarde van een sportwagen en welk effect dit heeft op uw verzekering. Bij calamiteiten zoals schade of diefstal wilt u uiteraard de juiste waarde vergoed krijgen voor uw sportwagen, terwijl een onnodig hoge premie betalen natuurlijk niet wenselijk is.

Na het afsluiten van uw sportwagenverzekering kunnen externe factoren de waarde van uw sportwagen positief of negatief beïnvloeden. Soms kan dit zelfs onopgemerkt gaan door bijvoorbeeld marktwerking. Daarom kan het verstandig zijn om te informeren of een hertaxatie van uw sportwagen van toegevoegde waarde kan zijn voor uw verzekering.

1152

Verandering in waarde door calamiteiten

Wanneer uw exclusieve sportwagen schade oploopt kan het helaas gebeuren dat dit pertinent de waarde van uw auto omlaaghaalt. Denk aan onvervangbare onderdelen of schade die echt niet meer te herstellen is.

Om de kans op onherstelbare schade te verkleinen is het belangrijk dat u uw bolide alleen door een specialistisch schadeherstelbedrijf laat behandelen. Zo hebben sommige garages een exclusief partnerschap met specifieke automerken uit het hogere segment.

Blijkt de schade toch onherstelbaar of een onderdeel onvervangbaar, dan is de kans groot dat uw mooie sportwagen hierdoor minder waard is geworden. Door een hertaxatie kan ook uw sportwagenverzekering worden aangepast. Zo hoeft u in ieder geval wellicht minder premie te betalen.

Verandering in waarde door restauratie

Heeft u een prachtige klassieker op de kop getikt en laat u die helemaal restauratie? Dan is het belangrijk om zowel voor aanvang als na de restauratie uw klassieke sportwagen te laten taxeren.

Heeft u een moderne sportwagen, maar laat u nieuwe exclusieve velgen of andere onderdelen plaatsen? Dan is een hertaxatie vaak niet nodig, maar raden wij wel aan om hierover contact op te nemen met uw sportwagenverzekeraar.

Verandering in waarde door marktwerking

Veel eigenaren van exclusieve sportwagens vergeten dat de waarde van hun auto ook door marktwerking kan stijgen. Wanneer de populariteit van specifieke modellen stijgt nemen de opbrengsten op veilingen vaak ook toe. Met name bij een gelimiteerde uitvoering kan de prijsontwikkeling gekke sprongen maken.

Door bekende veilingwebsites zoals Hagerty.com of Bringatrailor.com in de gaten te houden blijft u op de hoogte van de actuele prijsontwikkeling. Heeft u het idee dat de waarde van uw sportwagen is toegenomen? Dan kan het verstandig zijn om via uw sportwagenverzekeraar een hertaxatie aan te vragen.

Als specialist in het verzekeren van exclusieve sportwagens werken wij uitsluitend met taxateurs die binnen hetzelfde segment werken. Zodoende kunt u erop vertrouwen dat deze de juiste waarde aan uw sportwagen toekennen.

 

19 juni 2020

Verzekeren en financieel

Sportwagenverzekering

Bent u al de trotse eigenaar van een sportwagen of zelfs collectie, maar bent u niet tevreden met uw huidige verzekering? Via onze website kunt u eenvoudig een offerte opvragen.

Offerte aanvragen