Voorkom dat uw autosleutel gehackt wordt

25 mei 2018

Inbraak en preventie

De verdere digitalisering van auto’s biedt veel gemak en diverse voordelen, maar maakt uw auto ook kwetsbaar voor dieven. Het hacken van auto’s komt steeds vaker voor met alle gevolgen van dien. Gelukkig zijn er een aantal relatief simpele oplossingen om het dievengilde lastiger te maken.

 

Begin dit jaar was het vooral in Noord-Holland raak met maar liefs 21 auto-inbraken en diefstallen in korte tijd. Veelal rondtrekkende bendes maken slim gebruik van een ‘Relay attack system’. Dit houdt in dat de criminelen de unieke sleutelcode van uw autosleutel met afstandsbediening kopiëren en daarmee vervolgens de auto kunnen openen.

De buit betreft voornamelijk airbags, navigatiesystemen, audiosets tot zelfs het complete stuur. De auto wordt bij een inbraak van binnen volledig gestript op alles wat waarde heeft. Dit alles gebeurt gewoon voor uw eigen deur en vrijwel geruisloos.

Door muren en deuren

Om uw autosleutel te hacken gaan criminelen met minimaal twee man te werk. De eerste persoon gaat bij uw voordeur staan om het signaal van uw autosleutel te kunnen scannen. Het signaal van autosleutels is sterken dan men denkt en gaat zelfs dwars door muren heen. De tweede persoon gaat bij de auto staan en kan de onderschepte code kopiëren op een apparaat, welke de auto als de originele sleutel zal herkennen.

1080

In het ergste geval blijft het echter niet alleen bij het leeghalen van de auto, maar gaan dieven er ook met de auto zelf vandoor. In dat geval weten ze in te breken op het startsysteem van de auto. Voor dieven is deze vorm van autodiefstal vrij risicoloos, doordat ze uw huis niet in hoeven en ook de autoruiten ongemoeid kunnen laten.

Als verzekeraar van sportwagens zien wij het aantal ‘hackdiefstallen’ in rap tempo toenemen en geven u daarom graag een aantal tips waarmee u het deze criminelen een stuk moeilijker maakt.

Het is zo simpel

De meest eenvoudige en goedkoopste oplossing is een afsluitbaar koekblik. Ja u leest het goed! Berg al uw autosleutels op in het mooiste blikje dat u kunt vinden. Dit creëert namelijk het ultieme ‘Kooi van Faraday’ effect en blokkeert het signaal van uw autosleutel, waardoor dieven deze van buitenaf niet kunnen scannen. Autodieven kiezen er liever niet voor om een huis binnen te dringen en zullen bij voorkeur opzoek gaan naar een ander slachtoffer. Heeft u al een luxe kluis in huis staan, dan kunt u deze natuurlijk ook gebruiken om uw autosleutels in op te bergen.

Een andere maar meer omslachtige oplossing is om uw autoalarm op een ander sleutel/ontgrendelsysteem te laten zetten, maar dagelijks met meerdere autosleutels voor één auto moeten werken is natuurlijk niet ideaal.

Uw sportwagen goed verzekeren

Met deze tips maakt u het autodieven een stuk lastiger, maar garandeert het helaas niet zij uw huis in komen of op een andere wijze in uw auto inbreken.

Bent u toch slachtoffer van autodiefstal geworden? Dan kan een goede sportwagen verzekering u in ieder geval veel financieel leed besparen. Vraag direct een vrijblijvende offerte aan via onze website.

25 mei 2018

Inbraak en preventie

Sportwagenverzekering

Bent u al de trotse eigenaar van een sportwagen of zelfs collectie, maar bent u niet tevreden met uw huidige verzekering? Via onze website kunt u eenvoudig een offerte opvragen.

Offerte aanvragen