Voor op uw verlanglijstje: De BMW M2 Competition

4 september 2018

Besproken sportwagens

Als u de BMW M2 al een prachtexemplaar vindt dan kunt u het nieuwste broertje van deze sportauto ook zeker waarderen! Voor wie de M2 nog niet genoeg is brengt BMW namelijk eind september de M2 Competition op de markt.

 

De BMW M2 (en wat dat betreft de gehele BMW M serie) zijn al geliefd bij vele autoliefhebbers. BMW doet er met de nieuwste M2 Competition nog een schepje bovenop. Met 410 pk onder de motorkap is dit een echt racemonster te noemen.

Klein puntje van aandacht is wel de aanschafprijs vanaf €99.995,-. Voor wie dit echter geen probleem is of graag dagdroomt, hebben we alle specificaties en bijzondere zaken van de M2 Competition op een rij gezet.

1116

Technische specificaties

De BMW M2 Competition heeft een 3,0 liter zes-in-lijn motor met twee turbo’s, die er samen 410 pk uit persen. Het maximale koppel van 550 Nm komt vrij tussen de 5.250 en 7.000 tpm.

Kortgezegd betekent dit dat u met deze auto van 0 naar 100 km/u in 4,3 seconden kunt overbruggen. De begrensde topsnelheid ligt tussen de 250 en 280 km/u. Naast het nieuwe koelsysteem beschikt de BMW2 Competition ook over een dubbel uitlaatsysteem met elektronisch bedienbare kleppen. De auto is te verkrijgen als automaat of als handgeschakelde zesbak.

Rijgedrag

Op het gebied van rijgedrag is met name de vering van de M2 Competition een absolute verbetering. Zo heeft BMW de CFRP veerbrug (bekend van de M3 en M4) toegevoegd. Dit creëert een veel stabielere wegligging en stuurprecisie.

Ook aan de meer ‘gedurfde’ chauffeurs is gedacht. Zowel de elektronische stuurbekrachtiging als het Active M Differential systeem en het Dynamic Stability Control systeem hebben een upgrade gehad. Hierdoor kun je met een nog hogere snelheid door de bochten en de auto als het ware dwars zetten.

Design

BMW heeft verder wat vernieuwingen aan het interieur aangebracht. Zo is de grille in hoogglans zwart afgewerkt en heeft de Competition een eigen unieke voorspoiler gekregen.

De auto is volledig in Shadow Line uitgevoerd, wat inhoudt dat alle chroomonderdelen zwart zijn. De koplampen hebben een eigen design met adaptieve ledlampen en de zijspiegels beschikken nu ook over dat felbegeerd M-design.

Achter de 19-inch velgen zitten wellicht enigszins overdreven grote remschijven van 400 mm voor en 380 mm achter. Tot slot heeft BMW ook de luchtinlaten aan de voorkant groter gemaakt.

Conclusie

Voor wie dit alles nog niet genoeg is biedt BMW nog een aantal extra opties aan. Denk bijvoorbeeld aan extra luxe kuipstoelen, speciale M Sport remmen met remklauwen of de unieke Hockenheim Silver kleur. De BMW M2 Competition is de optimale combinatie van sportief rijgenot en comfort. Of de aanschafwaarde in lijn ligt met wat men ervoor terugkrijgt blijft een discussie. Een jong gebruikte M4 kan in dat opzicht een goed alternatief zijn.

Bent u al de trotse eigenaar van een BMW of andere sportwagen, maar zoekt u nog een geschikte sportwagenverzekering? Sportwagen Verzekeringen is gespecialiseerd in het verzekeren van bijzondere auto’s zoals sportwagens en oldtimers. Via onze website kunt u eenvoudig een geheel vrijblijvende offerte aanvragen.

4 september 2018

Besproken sportwagens

Sportwagenverzekering

Bent u al de trotse eigenaar van een sportwagen of zelfs collectie, maar bent u niet tevreden met uw huidige verzekering? Via onze website kunt u eenvoudig een offerte opvragen.

Offerte aanvragen