Uw sportwagen (opnieuw) laten taxeren

24 september 2018

Verzekeren en financieel

Bent u de trotse eigenaar van een exclusieve sportwagen? Dan wilt u bij schade natuurlijk wel de juiste waarde vergoed krijgen. Het correct en tijdig laten taxeren van uw sportwagen kan veel discussies met uw verzekeraar voorkomen. Lees in dit artikel waar u rekening mee moet houden.

 

Een goede sportwagenverzekering is natuurlijk onmisbaar voor uw exclusieve vervoersmiddel. Bij het afsluiten van deze verzekering bepaalt een verzekeraar de waarde van uw auto. Dit kan bijvoorbeeld worden gedaan op basis van de aanschafwaarde, nieuwwaarde of dagwaarde van uw auto. Normaal gesproken wordt er op reguliere auto’s in korte tijd veel waarde afgeschreven. Maar hoe zit dat bij bijzondere exclusieve auto’s, zoals sportwagens of oldtimers?

Vooral collectoritems of zeldzame uitvoeringen kunnen al snel de nieuwwaarde overstijgen. Die meerwaarde wilt u natuurlijk ook vergoed krijgen indien uw auto door schade of diefstal niet meer te redden is. Laat uw sportwagen daarom tijdig (her)taxeren!

(Her)taxeren

De meeste taxatierapporten zijn 36 maanden of 3 jaar geldig. Daarna kan de nieuwwaarde- of aanschafwaarderegeling verlopen. Bij sommige verzekeraars kan dat zelfs betekenen dat het grote afschrijven begint en uw sportwagen in drie jaar tijd bijna voor de helft in waarde is verminderd, bij een afschrijving van 1,25% per maand (met terugwerkende kracht).

Laat uw exclusieve sportwagen daarom voor het verstrijken van deze periode opnieuw taxeren door een specialist. Een sportwagen taxateur kijkt onder meer naar:

  • Actuele veilingen van soortgelijke auto’s
  • De staat van uw auto
  • Het aantal kilometers op de teller
  • Of uw auto over extra beveiligingssystemen beschikt

Op deze manier weet u zeker dat u ook over een langere periode gewoon de juiste en actuele waarde voor uw sportwagen krijgt uitgekeerd. Een hertaxatie kan overigens ook prettig zijn wanneer u niet aan de dagwaarde van uw sportwagen wilt vastzitten. De dagwaarde kan namelijk nadelig uitpakken wanneer u uw auto heeft laten aanpassen met bijvoorbeeld extra opties of duurdere audio- en beveiligingssystemen.

Autoverzameling taxeren

Naast het taxeren van individuele sportwagens is het ook mogelijk om uw complete autoverzameling te laten taxeren. Hierbij wordt er ook gekeken naar eventueel bijbehorende accessoires, zoals brochures en outfits. De taxateur houdt in dat geval uiteraard rekening met het minimale aantal kilometers en taxeert eveneens sportwagens met enkel een chassisnummer.

Bij Sportwagen Verzekeringen beschikken wij over een uitgebreid netwerk van gespecialiseerde taxateurs. De taxatiewaarde kunnen wij gedurende een periode van 36 maanden of 3 jaar garanderen. Zo ontstaan er nooit vervelende discussies achteraf bij een eventuele uitkering. Bovendien attenderen wij u tijdig op het verstrijken van de geldigheid van uw taxatierapport.

Uw sportwagen verzekeren

Bij Sportwagen Verzekeringen delen wij uw passie voor bijzondere en exclusieve sportwagens. Daarom weten wij als geen ander hoe wij de optimale verzekering voor uw exclusieve auto kunnen vaststellen, tegen de beste voorwaarden en voor de scherpste premie.

Via onze website kunt u eenvoudig een vrijblijvende offerte aanvragen voor zowel het verzekeren van individuele auto’s als complete verzamelingen.

24 september 2018

Verzekeren en financieel

Sportwagenverzekering

Bent u al de trotse eigenaar van een sportwagen of zelfs collectie, maar bent u niet tevreden met uw huidige verzekering? Via onze website kunt u eenvoudig een offerte opvragen.

Offerte aanvragen