De eeuwige zoektocht naar de leukste auto’s

1 februari 2019

Verzekeren en financieel

Voor veel eigenaren van bijzondere klassieke sportwagens is het een ware sport geworden om continu te zoeken naar bijzondere exemplaren in zowel binnen- als buitenland, om op deze manier  een unieke autoverzameling op te bouwen. Wat komt hier allemaal bij kijken en waar moet u rekening mee houden als een dergelijke hobby steeds groter wordt?

 

Via veilingen, Marktplaats of andere autoliefhebbers kan het zomaar gebeuren dat u stuit op een unieke klassieke sportwagen die u graag wilt overnemen. Bijvoorbeeld een prachtige Alfa Romeo in Italië die uw vader vroeger ook had of een bijzondere Ferrari.

Wanneer u actief opzoek gaat naar bijzondere en/of klassieke sportwagens is het belangrijk om stil te staan bij onderstaande aandachtspunten, zodat u ongewenste verrassingen voorkomt.

1198

Binnen- of buitenland

Wanneer u een auto overneemt van iemand binnen in Nederland is dat zo geregeld via het RDW. Als u de auto importeert vanuit het buitenland komen er een aantal extra stappen en kosten bij kijken. Vragen die daarbij belangrijk zijn:

  • Moet de auto op transport of gaat u er zelf in naar huis rijden?
  • Indien u er zelf in gaat rijden heeft u een eendagskenteken nodig.
  • Staan de afstand en tijd het toe om met dit eendagskenteken binnen 24 uur naar een RDW-station in Nederland te rijden?
  • Is de auto al verzekerd als u deze vanuit het buitenland naar huis laat rijden of transporteren?

Wie dit proces al vaker heeft doorstaan, zal zich niet snel meer laten afschrikken door de bovengenoemde aandachtspunten. Importeert u een auto voor het eerst? Dan kan het verstandig zijn om een professionele auto-importeur in te schakelen die u bij dit proces kan begeleiden.

Uit de hand gelopen hobby

Naast het enthousiasme en de nostalgische waarde kunt u natuurlijk ook een aardig zakcentje verdienen aan uw verzameling klassieke auto’s. Met name echte oldtimers kunnen een lucratieve investering vormen. Let echter op dat de fiscus in dat geval om de hoek kan komen kijken.

In een eerder verschenen artikel op onze website leggen wij uit wat de mogelijke fiscale gevolgen kunnen zijn van uw uit de hand gelopen verzamelhobby.

Restauratieproject

Heeft u er lol in om verwaarloosde auto’s op te kopen om deze vervolgens weer in ere te herstellen? Dan kan het interessant zijn om een schorsing voor deze auto aan te vragen. Restauratieprocessen kunnen immers veel tijd kosten.

Dankzij een schorsing hoeft u tijdens deze periode dan bijvoorbeeld geen wegenbelasting te betalen. Nadeel is wel dat u in deze periode ook echt niet de weg op mag met de auto. In dit artikel leest u meer over het schorsen van een auto.

Sportwagenverzekering

Wanneer u echt succesvol bent in uw zoektocht naar leuke auto’s kan het zomaar zo zijn dat uw wagenpark zich in rap tempo uitbreidt. In dat geval kan het voordelig uitpakken om in plaats van iedere auto apart te verzekeren uw autoverzameling als geheel te laten verzekeren. Bij Sportwagen Verzekeringen zijn wij gespecialiseerd in het verzekeren van verzamelingen.

Bent u al de trotste eigenaar van één of meerdere bijzondere sportwagens, maar bent u nog niet overtuigd van uw huidige verzekering? Vraag dan via onze website een vrijblijvende offerte aan, wij denken graag met u mee!

1 februari 2019

Verzekeren en financieel

Sportwagenverzekering

Bent u al de trotse eigenaar van een sportwagen of zelfs collectie, maar bent u niet tevreden met uw huidige verzekering? Via onze website kunt u eenvoudig een offerte opvragen.

Offerte aanvragen