7 Redenen om geen sportwagen te bezitten

31 augustus 2018

Verzekeren en financieel

Het is de droom van velen om een sportwagen of supercar te bezitten. De meeste sportwagens zijn immers prachtig om te zien en een feest om in te rijden. Helaas schuilen er ook een aantal praktische nadelen aan het bezit van een sportwagen….

 

Dat een sportwagen duur is om aan te schaffen zal voor niemand als een verrassing komen. Daarom is het belangrijk om te weten waar u aan begint als u zo’n prachtig sportieve bolide aanschaft. Naast het financiële aspect komen er namelijk ook een aantal praktische zaken om de hoek kijken bij het bezitten en rijden van een sportwagen. Wij geven u graag een aantal redenen waarom een sportwagen niet voor iedereen geschikt is.

1. Onpraktisch binnen de bebouwde kom

Wellicht rijdt u met uw Ferrari via de snelweg in no-time naar uw bestemming, om vervolgens een eeuwigheid te doen over het passeren van een verkeersdrempel. De kans op schade door verkeersdrempels is bij met name supercars zeer groot en verpest het rijgenot aanzienlijk. Vooral in binnensteden zijn de parkeerplaatsen zeer krap opgezet, waardoor even snel parkeren een hele opgave kan worden.

2. Veel bekijks

De meeste supercars trekken geregeld de aandacht van bewonderaars. De kans is groot dat mensen toch even willen kijken of een praatje aanknopen terwijl u staat te tanken, bij het stoplicht staat of ergens anders heen moet. Niet iedereen kan deze aandacht op prijs stellen of zit hierop te wachten.

3. Niet altijd comfortabel

Hoewel de sportstoelen zelf vaak genoeg comfort bieden, kan het in en uit stappen nogal een opgave zijn. Met name voor mensen die slecht ter been zijn of met rugklachten kampen is een zeer lage auto daarom niet geschikt. Ook kan het interieur van sommige sportwagens erg krap zijn.

1186

4. Omgaan met zoveel pk’s

Het rijgedrag van een sportwagen met flink wat pk’s onder de motorkap kan voor sommige bestuurders even wennen zijn. Veel mensen durven na een eerste ritje zelfs helemaal niet meer te rijden. Indien u de mogelijkheid heeft is het zeer aan te raden om eerst wat meer rijervaring in een soortgelijke auto op te doen om te bepalen of u hiermee om kunt gaan, alvorens u overgaat tot de aanschaf. Ook zijn er speciale trainingen en cursussen die u kunt volgen.

5. Gewild bij dieven

Voor sommige merken en modellen moet u de nodige veiligheidsmaatregelen treffen om dieven geen kans te geven. De exoten zijn veelal niet in trek, maar van sommige auto’s in een grote interesse in onderdelen van uw sportwagen. U kunt hierbij denken aan velgen, interieurs en spoilers. Bij uw woning is het daarom beter als u de auto in een goed beveiligde garage kunt plaatsen. Dan slaapt u ’s nachts ook een stuk rustiger.

6. Nederlandse wegennet

Het Nederlandse wegennet is helaas niet echt geschikt voor sportwagens. Naast alle files mag je nergens in Nederland harder dan 130 kilometer per uur rijden.

7. Duur

Een sportwagen of supercar is niet alleen duur in aanschaf, maar ook in onderhoud. Een simpele reparatie kan u al snel een behoorlijke duidt kosten. Om toch zoveel mogelijk financieel leed te voorkomen bij schade of diefstal, is een goede sportwagenverzekering dan ook onmisbaar!

31 augustus 2018

Verzekeren en financieel

Sportwagenverzekering

Bent u al de trotse eigenaar van een sportwagen of zelfs collectie, maar bent u niet tevreden met uw huidige verzekering? Via onze website kunt u eenvoudig een offerte opvragen.

Offerte aanvragen