Velgen van uw sportwagen verzekeren

26 juni 2019

Verzekeren en financieel

Mooie lichtmetalen velgen zijn onmisbaar onder elke exclusieve sportwagen, omdat ze zeer bepalend zijn voor de totale uitstraling van de auto. De kosten voor dit soort velgen kunnen echter flink oplopen. Dan is het wel zo fijn als u deze kunt meenemen in uw sportwagenverzekering. In dit artikel vertellen wij u hier alles over!

 

Velgen zijn verkrijgbaar in alle soorten en maten en het is daarbij zelfs mogelijk om velgen volledig te laten personaliseren. De kosten voor een set luxe velgen lopen in dat geval al snel op tot honderden of zelfs duizenden euro’s.

Bij het afsluiten van een autoverzekering worden velgen nogal eens vergeten, wat bij schade of diefstal voor vervelende financiële verrassingen kan zorgen. Daarom geven wij u graag handvatten waarmee u ook uw velgen optimaal kunt verzekeren. Daarnaast geven wij u een aantal tips voor het  onderhouden van uw velgen en diefstalpreventie.

Velgen meeverzekeren

Allereerst is het goed om te weten dat sportwagenverzekeraars doorgaans onderscheid maken tussen twee situaties. Het verzekeren van ‘af-fabriek’ velgen of losse velgen.

Met name in het hogere segment worden sportwagens al direct vanuit de fabriek met luxe velgen geleverd of kunt u dit soms als extra optie nemen. In dit geval spreekt men van ‘af-fabriek’ velgen en kunt u de velgen meestal direct laten opnemen in de nieuwe polis voor uw sportwagen.

1108

Wanneer u er voor kiest om achteraf op een later moment luxe velgen aan te schaffen vallen deze onder accessoires. Dit kan van grote invloed zijn op de dekking en premie van uw sportwagenverzekering. Vaak wordt er namelijk door verzekeraars voor accessoires een limiet vastgesteld. Bij luxe en exclusieve velgen is de kans groot dat u dit bedrag overschrijdt.

Controleer daarom altijd uw polisvoorwaarden hoe hoog het limiet is en of dit wellicht verhoogd moet worden. Let er daarbij op dat de voorwaarden voor het meeverzekeren van luxe velgen per verzekeraar kunnen verschillen.

Onderhoud velgen

Straatvuil en remvloeistof zijn de grootste vijanden voor uw velgen. Met name bij gloednieuwe auto’s wil er tijdens de eerste kilometers extra veel remvloeistof loskomen. Laat deze vuiligheid niet te lang op uw velgen zitten.

De wasstraat of tuinslang kan uitkomst bieden, maar niet altijd. Hoewel een wasstraat natuurlijk makkelijk is, raden wij dit voor veel exclusieve sportwagens af. In een eerder verschenen artikel leggen wij uit waarom.

Gebruik vooral kort na de aanschaf van uw lichtmetalen velgen een speciale velgenreiniger. Dit bevat een PH-neutraal reinigingsmiddel waarmee u elke vorm van vuil veilig verwijdert. Gebruik nooit schuurmiddelen of schuursponsen!

Diefstal velgen

Ook dieven weten dat met name luxe lichtmetalen velgen veel geld waard kunnen zijn. Door uw velgen vast te laten zetten met speciale wielsloten of slotbouten maakt u het dieven in ieder geval een stuk lastiger. Deze bouten kunnen alleen met speciaal gereedschap losgedraaid worden. De aanschaf van een dergelijk systeem is doorgaans een relatief kleine investering en uw verzekeraar zal dit zeker aanmoedigen!

Uw sportwagen verzekeren

Uiteraard kunnen ook wij uw luxe velgen meeverzekeren. Bent u nog op zoek naar een geschikte sportwagenverzekering? Vraag dan direct een vrijblijvende offerte aan via onze website.

26 juni 2019

Verzekeren en financieel

Sportwagenverzekering

Bent u al de trotse eigenaar van een sportwagen of zelfs collectie, maar bent u niet tevreden met uw huidige verzekering? Via onze website kunt u eenvoudig een offerte opvragen.

Offerte aanvragen