Uw sportwagen klaarmaken voor het voorjaar

19 april 2019

Onderhoud en schade

Met de start van het voorjaar kan uw dikke winterjas eindelijk weer de kast in en het buitenactiviteitenseizoen beginnen. Heeft uw sportwagen de afgelopen winter in de stalling gestaan? Dan geven wij u graag een aantal tips om u uw bolide weer in topconditie te brengen voor al die mooie ritten die hopelijk nog mogen komen.

 

Voor zowel klassiekers als moderne sportwagens geldt dat uw auto na een lange rustperiode extra aandacht nodig heeft om weer de weg op te kunnen.

Is uw sportwagen vorig jaar al goed verzorgd de winterstalling is ingegaan? Dan scheelt dit u nu al veel werk. Toch zijn er een aantal zaken die u desondanks goed moet nalopen en controleren. Het gaat immers om het behoud van uw sportwagen en uw eigen veiligheid!

Bandenspanning

Wanneer een auto voor een langere periode stilstaat heeft dit vaak zijn weerslag op de bandenspanning. Controleer daarom altijd eerst de bandenspanning en pomp indien nodig extra lucht bij.

Het gewicht van de auto heeft al die maanden op de banden gedrukt, waardoor er rechte vlakken in uw banden kunnen zijn ontstaan. Dit lost u op door iets meer lucht dan gebruikelijk in uw banden te pompen, tot maximaal 3 bar. Na een aantal ritten zult u merken dat de rechte vlakken verdwijnen en de bandenspanning weer op normaal niveau komt.

Rechte vlakken in uw banden kunt u overigens voorkomen door uw sportwagen tijdens de overwintering op blokken te zetten, zodat er geen druk op de banden staat.

Vloeistoffen controleren

Het controleren van vloeistoffen is wellicht een voor de hand liggende tip, maar willen we toch graag even benoemen omdat het zo vaak wordt vergeten.

Controleer kritisch het oliepeil van uw auto. Wij raden aan om de olie al vóór de winterstalling te verversen. Loop daarnaast ook de remvloeistof na en zorg voor genoeg ruitenwisservloeistof. Het insectenseizoen is namelijk ook weer begonnen!

Met name voor klassieke sportwagens is brandstof ook een belangrijk aandachtspunt. Als het goed is beschikt uw sportwagen bij de start van de overwintering over een goed gevulde brandstoftank. Op deze manier wordt namelijk roestvorming in de tank voorkomen. Let bij met name klassieke sportwagens erop dat ethanol voor aanslag binnen in de tank, brandstofleidingen en carburateur kan zorgen. Een speciale brandstoftoevoeging kan dit grotendeels verhelpen.

1096

Andere technische tips

Heeft u de accu tijdens de winter niet aangesloten op een druppellader? Dan moet u eerst de accu opladen. Verder is goed om voordat u direct de weg op gaat de motor (in de buitenlucht) even een paar minuten warm te laten draaien. Controleer ook direct of alle lichten en uw claxon nog naar behoren werken.

Stoffen kap cabrio

Bent u de trotse eigenaar van een cabrio met een stoffen kap? Dan is de periode na de winterstalling een goed moment moment om uw stoffen kap te (laten) impregneren met een vuilafstotende oplossing. Let daarbij wel op dat u hiervoor de juiste middelen gebruikt!

Schoonmaken

Natuurlijk is het fijn om uw sportwagen na de winterstalling een goede poetsbeurt te geven. Wanneer u de auto heeft afgedekt met beschermhoezen is dit echter niet noodzakelijk.

Wel kan het fijn zijn om even alle ramen open te zetten om tijdens een eerste rit de boel binnen goed door te luchten. Vergeet tot slot niet om alle essentiële spullen weer terug te leggen in uw auto; van een brandblusser tot uw zonnebril.

Uw sportwagen verzekeren

Ook voor wie zijn sportwagen niet in een winterstalling neerzet kunnen een aantal van deze tips goed van pas komen. Ook niet onbelangrijk is dat u natuurlijk goed verzekerd met uw sportwagen de weg op gaat. Bent u nog opzoek naar passende sportwagenverzekering? Dan kunt u direct via onze website een vrijblijvende offerte aanvragen.

19 april 2019

Onderhoud en schade

Sportwagenverzekering

Bent u al de trotse eigenaar van een sportwagen of zelfs collectie, maar bent u niet tevreden met uw huidige verzekering? Via onze website kunt u eenvoudig een offerte opvragen.

Offerte aanvragen