Uw sportwagen accessoires meeverzekeren

30 november 2018

Onderhoud en schade

Accessoires voor uw sportwagen maken deze nog exclusiever en verbeteren in sommige gevallen zelfs de prestaties van uw geliefde bolide. De aanschaf van deze accessoires kan echter behoorlijk in de papieren lopen, dus is het wel zo prettig als u deze kunt meeverzekeren.

 

Een kras op uw dure velgen is zo gemaakt en ook dieven herkennen een dure exclusieve uitlaat. Hoewel het logisch lijkt om dergelijke accessoires mee te verzekeren, is dat bij veel verzekeraars van sportwagens helaas niet het geval.

Het goede nieuws is dat u met onze sportwagen verzekering wél de mogelijkheid heeft om ook uw dure accessoires in de polis op te laten nemen. Wij leggen u graag uit hoe deze verzekering eruit ziet.

Wat valt er onder accessoires?

Natuurlijk kan het begrip accessoires vrij breed geïnterpreteerd worden. Om discussies achteraf te voorkomen, is het belangrijk om vooraf te bepalen welke accessoires u wilt laten opnemen in uw polis en wat de taxatiewaarde hiervan is. Zoals eerder genoemd kan het hierbij bijvoorbeeld gaan om niet-af-fabriek velgen, waarbij de aanschafprijs al snel kan variëren van €1.000,- tot zelfs €25.000,- per velg.

Een ander voorbeeld is de lakverzegeling. Vaak wordt dit cruciale onderdeel vergeten om te verzekeren. Maar wanneer u uw sportwagen laat behandelen met een speciale glascoating of nanocoating heeft u het al snel over prijskaartje van €2.000,- of hoger. In geval van schade houden veel verzekeraars geen rekening met de waarde van deze speciale coatings.

Ook Carwraps kunnen bij ons worden meeverzekerd. Carwrapping is een populaire manier om uw sportwagen nog exclusiever en unieker te maken. Het aanbrengen van deze accessoire begint bij prijzen vanaf circa €2.500,-.

1193

Tot slot zijn onderdelen als speciale uitlaten of bijzondere remschijven ook zaken die u apart kunt laten taxeren en meeverzekeren.

Minder risico

Voor veel eigenaren van sportwagens is het gebrek aan een goede dekking reden om de aanschaf van de bovengenoemde accessoires te laten zitten of zelfs uit te stellen. Bij schade of diefstal wilt u natuurlijk niet dat uw dure velgen of lakcoating ondergewaardeerd worden.

Doordat wij u wel de mogelijkheid bieden om dit soort accessoires mee te laten verzekeren voor de juiste taxatiewaarde, kunt u met een gerust hart uw auto laten upgraden zoals u dat wilt. Uiteraard verhoogt dit mogelijk wel de premie van uw sportwagen verzekering.

Naast de hiervoor genoemde accessoires en onderdelen is het bovendien mogelijk om bijbehorende memorabilia en collector items mee te verzekeren. Denkt u bijvoorbeeld aan autohoezen, meegeleverde catalogussen, zonnebrillen, etc. Dergelijke items van automerken als Ferrari of Porsche kunnen behoorlijk veel waard zijn of worden, waardoor een verzekering veel ellende kan voorkomen.

Sportwagen verzekering

Bent u nog opzoek naar een passende sportwagen verzekering waarbij ook uw kostbare accessoires kunnen worden meeverzekerd? Via onze website leest u alles over onze dekkingen en kunt u direct een vrijblijvende offerte aanvragen.

Uiteraard denken wij ook graag met u mee over de mogelijke aanschaf van dergelijke accessoires, waarbij wij u kunnen adviseren over de montage of realisatie door gespecialiseerde garages.

30 november 2018

Onderhoud en schade

Sportwagenverzekering

Bent u al de trotse eigenaar van een sportwagen of zelfs collectie, maar bent u niet tevreden met uw huidige verzekering? Via onze website kunt u eenvoudig een offerte opvragen.

Offerte aanvragen