Uw exclusieve sportwagen in de winterstalling

14 december 2018

Onderhoud en schade

Hoewel het voor de meeste petrolheads natuurlijk moeilijk is om hun geliefde bolide een aantal maanden te moeten missen, kan het verstandig zijn om uw sportwagen toch in de winterstalling te laten overwinteren. Wij geven u graag een aantal belangrijke redenen.

 

Hoewel de ene winter veel zachter is dan de andere, kan deze periode de nodige ongemakken en zelfs serieuze risico’s voor automobilisten met zich meebrengen. Zo was er in december 2017 nog chaos op de Nederlandse wegen door winterweer, met alle gevolgen van dien.

 

Vanwege deze weersomstandigheden kan het verstandig zijn om uw sportwagen veilig, droog en warm in de winterstalling te laten staan tot het voorjaar weer aanbreekt.

Anderzijds brengt dit natuurlijk een aantal nadelen met zich mee. Allereerst natuurlijk het gemis van het rijden in uw auto gedurende een aantal maanden en de hoeveelheid werk als ook kosten die een winterstalling met zich mee kunnen brengen.

In dit artikel hebben wij de belangrijkste voordelen van een winterstalling voor u op een rij gezet, zodat u uiteindelijk zelf een afgewogen keuze kunt maken.

Grotere kans op ongelukken

De korte dagen, gladheid en slechtere weersomstandigheden zorgen voor veel meer verkeersongevallen op de weg tijdens de wintermaanden, ook op parkeerterreinen. Dit blijkt onder meer uit onderzoek van het STAR-initiatief van Politie van verkeersdata uit de periode 2014-2016.

1195

(Bron: Star Traffic Accident Reporting)

Vooral duisternis heeft een negatief effect op het aantal verkeersongevallen, vooral als dit gepaard gaat met slecht weer. Ondanks het verzetten van de klok naar wintertijd laat november het hoogste aantal verkeersongevallen zien.

1196

(Bron: Smart Traffic Accident Reporting)

Strooizout

Ook als er geen neerslag valt wordt er al snel vanuit voorzorg gestrooid. In de winter van 2017/2018 strooide Rijkswaterstaat in totaal 90 miljoen kilo zout op de Nederlandse wegen.

Deze maatregelen zijn natuurlijk goed voor de verkeersveiligheid. Echter zijn pekel en strooizout heel slecht voor uw sportwagen en kunnen de lak, velgen en zelf de carrosserie aantasten.

Hogere schoonmaakkosten

Voortbordurend op het strooizout zal u vaker een bezoekje moeten brengen aan de wasstraat. Naast het strooizout wordt uw sportwagen namelijk door de regen, modder en losse bladeren sneller vies in deze periode.

Sneeuw en ijs

Een dikke laag sneeuw of ijs is natuurlijk geen pretje voor de lak van uw auto. Ook kan het vele ruiten krabben of gebruik chemische antivriesmiddelen er voor zorgen dat u uw autoruiten eerder moet vervangen. In een goede winterstalling is uiteraard geen sprake van sneeuw- of ijsvorming.

Een ander voordeel van een winterstalling is dat u geen dure winterbanden voor uw sportwagen hoeft aan te schaffen als u er toch niet mee gaat rijden tijdens de wintermaanden. Ook fijn is dat uw sportwagen überhaupt minder snel slijt omdat u deze niet blootstelt aan koning winter.

Een goede winterstalling voor uw sportwagen

De ideale winterstalling voor uw sportwagen zou er als volgt uit zien:

  • Belangrijk is dat uw auto droog staat in een goed geventileerde ruimte.
  • De meest ideale temperatuur in een winterstalling ligt rond de 15 graden.
  • Probeer de luchtvochtigheid in de stalling rond de 40% te houden.

Wij raden u verder aan een autohoes te gebruiken voor extra bescherming tegen stof en vuil. De hoes moet in dat geval wel van een luchtdoorlatende stof zijn gemaakt.

Zorg er tot slot voor dat uw winterstalling ook goed beveiligd is tegen diefstal, voorzien van camera’s en brandveilig is.

Het mooiste is natuurlijk als u zelf over een geschikte ruimte beschikt, maar u kunt natuurlijk ook uw sportwagen bij een gecertifieerde partij laten stallen.

Uw sportwagen goed verzekerd

Hoewel uw sportwagen in een winterstalling beschermd is tegen de winterse weersomstandigheden,

bestaat er toch altijd een klein risico op calamiteiten. Met een goede sportwagenverzekering beperkt u dan in ieder geval de financiële schade. Vraag direct een vrijblijvende offerte aan via onze website.

14 december 2018

Onderhoud en schade

Sportwagenverzekering

Bent u al de trotse eigenaar van een sportwagen of zelfs collectie, maar bent u niet tevreden met uw huidige verzekering? Via onze website kunt u eenvoudig een offerte opvragen.

Offerte aanvragen