De beste winterstalling voor uw sportwagen

3 januari 2019

Onderhoud en schade

Om in het voorjaar weer probleemloos van uw sportwagen te kunnen genieten is naast een ideale winterstalling een aantal voorbereidingen van cruciaal belang. In dit artikel geven wij u handige tips zodat u zonder zorgen weer met uw geliefde sportwagen in topconditie de weg op kan.

 

In een eerder verschenen artikel gaven wij u al een aantal belangrijke redenen waarom u beter niet met uw exclusieve sportwagen de weg op kan tijdens de wintermaanden. Denk aan het grotere risico’s op verkeersongevallen en de negatieve effecten van sneeuw, ijs en strooizout.

In dit artikel geven wij u een aantal tips waarmee u uw auto zo goed mogelijk kan laten overwinteren, zodat u er in het voorjaar weer probleemloos mooie kilometers mee kunt maken.

De ideale winterstalling

Wellicht beschikt u thuis over voldoende ruimte om uw sportwagen te stallen, maar de meeste mensen laten hun sportwagen bij een externe partij overwinteren. In beide gevallen is het in ieder geval goed om te weten waar de optimale winterstalling voor uw sportwagen aan moet voldoen:

  • Uw sportwagen moet droog staan, in een goed geventileerde ruimte
  • De meest ideale temperatuur in een winterstalling ligt rond de 15 graden
  • Probeer de luchtvochtigheid in de stalling rond de 40% te houden

Wij raden u verder aan om een autohoes te gebruiken voor extra bescherming tegen stof en vuil. De hoes moet in dit geval wel van een luchtdoorlatende stof zijn gemaakt.

Zorg er verder voor dat uw winterstalling natuurlijk ook goed beveiligd is tegen diefstal en brand.

Uw sportwagen voorbereiden

Lang stil staan is voor de meeste auto’s niet altijd ideaal en kan in het voorjaar voor opstartproblemen zorgen. Voor zowel moderne als klassieke sportwagens gelden er daarom een aantal tips om u uw auto in topconditie te houden.

1187

Uiteraard kan de zorg die uw auto nodig heeft verschillen (afhankelijk van bijvoorbeeld het bouwjaar), maar onderstaande punten komen in de meeste voorbereidingen voor:

  • Controleer of de olie ververst moet worden
  • Zorg dat uw brandstoftank volledig gevuld is om roestvorming daarin te voorkomen
  • Verhoog de bandenspanning tot 4 bar of plaats de auto tijdens het stallen op blokken, zodat er geen druk op de banden staat
  • Smeer bewegende onderdelen zoals het chassis en de assen
  • Zet uw sportwagen NIET op de handrem
  • Vervang de remvloeistof gedurende de winter, deze kan namelijk vocht aantrekken
  • Sluit de accu eens per maand aan op een druppellader

Het voorbereiden van uw sportwagen voor de winterstalling is tevens een goed moment voor wat extra onderhoud. Met name voor klassieke sportwagens is dit sterk aan te raden. Eventueel leren bekleding kunt u bijvoorbeeld nu uitgebreid behandelen met speciaal schoonmaakmiddel om het leer mooi soepel te houden. Of u kunt de buitenkant zorgvuldig waxen dan wel polijsten. Chroomonderdelen kunt u nog eens extra schoonmaken met schoonmaakmiddel speciaal voor chroom.

Verder is het natuurlijk belangrijk dat uw sportwagen ook tijdens het overwinteren goed verzekerd is bij brand of diefstal. Bent u niet tevreden over uw huidige sportwagenverzekering? Via onze website kunt u eenvoudig een vrijblijvende offerte aanvragen of onze dekkingen bekijken.

3 januari 2019

Onderhoud en schade

Sportwagenverzekering

Bent u al de trotse eigenaar van een sportwagen of zelfs collectie, maar bent u niet tevreden met uw huidige verzekering? Via onze website kunt u eenvoudig een offerte opvragen.

Offerte aanvragen