De beste voorwaarden voor uw sportwagenverzekering

20 april 2018

Onderhoud en schade

Er bestaan veel verschillen tussen een autoverzekering voor reguliere auto’s en voor sportwagens. Het grootste zichtbare verschil zit bijvoorbeeld in de premie en voorwaarden. Waar veel mensen echter niet bij stilstaan is dat u als eigenaar van een sportwagen kunt profiteren van zeer gunstige voorwaarden!

 

Niemand kijkt er raar van op dat een zeer zeldzame Ferrari kostbaar is om te verzekeren. Dat er echter ook voor meer betaalbare sportwagens soms hogere premies worden berekend, terwijl dit voor een net zo’n dure middenklasse auto niet zo hoeft te zijn, roept natuurlijk vragen op. In dit artikel leggen wij u graag uit waar deze verschillen vandaan komen.

Geen schadesturing

1199

Wanneer u met een doorsnee auto schade rijdt en daar een reparateur aan te pas moet komen, is het belangrijkste uitgangspunt dat dit zo snel en voordelig mogelijk geregeld moet worden.

Om dit te realiseren hebben de meeste autoverzekeraars afspraken gemaakt met zogenoemde ‘Schadegarant aangesloten herstellers’. Door zoveel mogelijk auto’s bij dezelfde hersteller onder te brengen kan er zodoende op de kosten worden bespaard, wat vervolgens ook weer resulteert in een lagere premie. In andere gevallen kan de klant een korting krijgen of hoeft zelfs geen eigen risico te betalen wanneer hij/zij kiest voor een aangesloten hersteller.

Dit fenomeen wordt ook wel ‘schadesturing’ genoemd. De bekendste herstellers in Nederland zijn A.A.S. en A.B.S. Voor de meeste auto’s werkt deze manier van schade herstellen prima. Er zijn immers genoeg onderdelen beschikbaar en er zijn voldoende monteurs te vinden die met dergelijke auto’s kunnen werken.

Voor de meer zeldzame en unieke sportwagens kan dit helaas een ander verhaal zijn. Onderdelen zijn meestal schaars en kostbaar. Bovendien vraagt het repareren van deze sportwagens om specialistisch vakmanschap.

Wanneer u schade rijdt met uw geliefde sportwagen, is het belangrijk dat het herstellen zo goed mogelijk gebeurt door een monteur met verstand van zaken. In dat geval gaat uw verzekeraar samen met u niet op zoek naar de goedkoopste of snelste hersteller, maar naar de beste. Voor onze polissen geldt er daarom een standaard eigen risico van €500,-.

Vervangend vervoer

Wanneer uw auto voor langere tijd in de garage staat is het wel zo fijn om vervangend vervoer te hebben. In de meeste gevallen zit dit bij de premie inbegrepen en hoeft u hier niets extra’s voor te betalen. Voor hedendaagse auto’s zal een leenauto bijvoorbeeld een Toyota Aygo of vergelijkbare categorie betreffen. Deze auto wordt tot maximaal 10 dagen beschikbaar gesteld. De kosten hiervoor worden door de verzekeraar geschat op ongeveer €15,- tot €25,- per dag.

Een belangrijke wijziging in onze voorwaarden is dat u als vervangend vervoer een gelijkwaardige auto mag verwachten. Ook wanneer u bijvoorbeeld een prachtige Porsche 911 heeft. De voorwaarde is dat u de leenauto maximaal 10 dagen mag gebruiken wanneer uw eigen auto langer dan 2 dagen in de garage moet doorbrengen. Heeft u meerdere auto’s en ziet u daarom af van een leenauto? Dan levert u dit een korting op van €100,- per dag op uw eigen risico.

Sportwagen verzekeren

Uiteindelijk zou u liever helemaal nooit aanspraak willen maken op uw autoverzekering. Maar het geeft u wel veel rust om te weten dat uw geliefde sportwagen financieel goed gedekt is en u bij calamiteiten zo goed mogelijk wordt geholpen!

Vraag daarom vandaag nog een vrijblijvende offerte bij ons op!

20 april 2018

Onderhoud en schade

Sportwagenverzekering

Bent u al de trotse eigenaar van een sportwagen of zelfs collectie, maar bent u niet tevreden met uw huidige verzekering? Via onze website kunt u eenvoudig een offerte opvragen.

Offerte aanvragen