Nieuwe sportwagens om naar uit te kijken

29 januari 2019

In het nieuws

Voor 2019 hebben diverse automerken weer genoeg moois in petto. Wij hebben voor u een selectie gemaakt van de nieuwste sportautomodellen die dit jaar nog hun entree maken.

 

Hoewel we in een autotijdperk leven waarin elektrisch rijden steeds meer prioriteit krijgt, leggen nog altijd genoeg exclusieve automerken de focus op pk’s, design en rijgenot. In dit artikel komen merken als Ferrari, Porsche, Audi en BMW aan bod over wat zij dit jaar aan sportmodellen zullen lanceren. Voor laatstgenoemde lijkt het met maar liefst zeven nieuwe modellen een bijzonder ambitieus jaar te worden.

Audi RS7 Sportback en R8 V10 Plus Coupe

De Audi RS7 Sportback zal naar verwachting in het laatste kwartaal van 2019 op de markt komen. De Duitsers creëren direct hoge verwachtingen door dit nu al de krachtigste Audi ooit te noemen! Onder de motorkap vinden we een 4-liter V8 hybridemotor die circa 700 pk moet genereren. De prijs van de nieuwe Audi RS7 Sportback is op het moment van schrijven nog niet bekend.

Een ander pareltje van Audi is de nieuwe R8, die al in het eerste kwartaal van dit jaar op de markt komt. De sportauto heeft maar liefst 610 pk en 560 nm onder de motorkap. De R8 komt met een vanaf prijs van €282,000,-.

Veel nieuwe BMW-modellen

BMW heeft zin in 2019. In totaal worden er dit jaar zeven nieuwe modellen geïntroduceerd op de markt, waaronder de nieuwe 1-serie, X6 en de X7.

Daarnaast mogen we ook de 8-serie Cabriolet verwachten. Deze auto is in feite de opvolger van de 6-serie en wordt geleverd met een 4,4 liter V8 motor die 530 pk realiseert. Later dit jaar zal ook de BMW 8-serie Gran Coupé gelanceerd worden. Dit wordt een absoluut luxepaard waarmee BMW het wil opnemen tegen de Porsche Panamera en de nieuwe sportback van Audi.

De meeste aandacht zal echter uitgaan naar de lancering van de nieuwe BMW 3-serie. Deze is vanaf  maart in diverse uitvoeringen verkrijgbaar. Zo kunt u kiezen uit benzine- en dieselmotoren met pk’s variërend van 150 tot 265 pk. De prijzen starten vanaf €40.000,-.

Verder komt BMW na lange tijd ook weer met een nieuwe Z4, waarmee BMW in hetzelfde vaarwater als de Porsche Boxster wil zitten.

Ferrari 488 Pista Spider

In een eerder verschenen artikel beschreven wij al deze prachtige sportauto. In minder dan drie seconden zit u al op 100 km/u, dankzij de 3,9 liter V8 twin-turbo motor. Een prachtige coupé met een hardtop die u in minder dan een halve minuut kunt laten in- of uitvouwen.

Porsche

Onze lijst zou natuurlijk niet compleet zijn zonder de nieuwe Porsche 911. De sportauto wordt verkrijgbaar met een 3-liter en 6 cilinder turbomotor, die afhankelijk van de uitvoering een vermogen van 370 pk tot 450 pk levert.

Wie opzoek is naar meer pk’s moet nog even wachten tot het najaar van 2019, als de elektrische Porsche Taycan met een vermogen van omgerekend 600 pk op de markt komt.

Uw exclusieve sportwagen verzekeren

Naast bovengenoemde prachtexemplaren zijn er nog tal van andere bijzondere sportautomodellen te verwachten in 2019. Naar welke nieuwe auto kijkt u het meeste uit? Laat hieronder een reactie achter!

Bent u al de trotse eigenaar van een exclusieve sportwagen en wilt u zeker weten dat u de beste verzekering tegen de laagste premie heeft? Vraag dan gerust een vrijblijvende offerte aan via onze website.

29 januari 2019

In het nieuws

Sportwagenverzekering

Bent u al de trotse eigenaar van een sportwagen of zelfs collectie, maar bent u niet tevreden met uw huidige verzekering? Via onze website kunt u eenvoudig een offerte opvragen.

Offerte aanvragen