Maserati, een klassieke uitstraling met een vurig Ferrari-hart

31 mei 2021

Besproken sportwagens

In dit artikel bespreken we de lange geschiedenis en meest recente ontwikkelingen bij Maserati. Het sportwagenbedrijf uit Bologna bestaat inmiddels al langer dan een eeuw. De Italianen hebben gesleuteld aan vliegtuigen, motoren en auto’s. Nu is Maserati SpA onderdeel van Fiat Chrysler Automobiles en werkt het samen met Alfa Romeo en Ferrari. Maserati is een ideaal sportwagenmerk voor wie de prestaties wil van een Ferrari, verpakt in een elegant en discreter jasje. 

 

Veel kennis over rijvoertuigen binnen Maserati

Het sportwagenmerk is opgericht in 1914, in Bologna Italië, door de gebroeders Alfieri, Ettore en Ernesto Maserati. Het eerste massaproduct was het ontstekingsmechanisme voor auto’s, maar ook vliegtuigen. Het iconische logo met de drietand van Neptunus is in 1920 ontworpen door Mario Maserati. Er waren dus meer gebroeders Maserati maar Alfieri, Ettore en Ernesto waren destijds het meest betrokken bij de ontwikkeling van het sportwagenmerk.

1157

In 1926 presenteerde Maserati voor het eerst hun eigen raceauto (Tipo26). Dit was tijdens hun primeur op de racebaan Targa Florio. De wagen werd bestuurd door Alfieri Maserati en hij won gelijk zijn eerste race. Na deze race had de Italiaan de smaak te pakken en heeft hij deelgenomen aan verschillende races.

Maserati heeft zich tot de jaren vijftig beziggehouden met raceauto´s. Aan het einde van de jaren vijftig bleek dat het bedrijf met alleen de racerij niet genoeg verdiende. Hieruit werd het besluit genomen om ook auto’s voor de openbare weg te fabriceren. Het eerst geproduceerde exemplaar was de 3500 GTS uit 1957. Hiervan zijn er bijna 2.000 stuks geproduceerd.

Met deze sportwagen bent u verzekerd van een fijne rit

Maserati mag dan wel in de ogen van sommige het kleine broertje zijn van Ferrari, maar de auto’s beschikken wel over evenveel kracht in een subtieler jasje . Het zijn sportwagens waarmee u mooie kilometers kunt maken. Wat Maserati eveneens kenmerkt is het sterke vermogen en de comfortabele rijstijl. Een goed voorbeeld van deze klasse is de Gran Tourismo (GT) uitvoering die gelanceerd werd in 2007. Onder de motorkap zit een motorblok die goed is voor 460 pk met een topsnelheid van 299 km/u. De auto beschikt over een acceleratiesnelheid van 4,8 seconden.

De meeste Maseratimodellen beschikken tegenwoordig over een Ferrari motorblok, maar deze Italiaanse merken konden niet altijd evengoed door één deur. Er was zelfs sprake van zware rivaliteit. Nadat Maserati in financieel slecht weer terecht kwam, heeft juist Ferrari het bedrijf van de ondergang gered. Het Italiaanse Maserati en Ferrari vallen nu onder dezelfde onderneming.

Wat zijn de laatste ontwikkelingen bij Maserati?

De Maserati Trofeo oftewel ‘trofee’ in het Nederlands, zal naar verwachting deze zomer gelanceerd worden. Het is een nette coupé die over een indrukwekkende V8 Ferrarimotor beschikt met 580 pk en een acceleratiesnelheid van 4,5 seconden. De lange wielbasis zorgt ervoor dat deze Italiaanse sedan niet zomaar alle kanten op glijdt.

Interessante extra’s bij deze bolide zijn de Corsa-stand, het infotainmentsysteem maar ook de normale rijstand. De Corsa-modus zorgt ervoor dat alle beveiligingsnufjes wegvallen en alle onderdelen op het maximale vermogen staan. Dit zorgt ervoor dat u met uw eigen handen en voeten alles controleert over de auto.

Op maat uw Maserati verzekeren

Uw Maserati is belangrijk. Hier bij sportwagen-verzekering zijn we daarvan op de hoogte. Daarom willen wij voor u de beste verzekering voor uw Italiaanse sportwagen. Bij ons heeft u geen schadevrije jaren nodig en bespreken wij via persoonlijk contact wat voor u het beste werkt. Hierbij geldt ook dat we niet aan schadesturing doen maar, dat u bepaalt waar u uw sportwagen laat repareren.

31 mei 2021

Besproken sportwagens

Sportwagenverzekering

Bent u al de trotse eigenaar van een sportwagen of zelfs collectie, maar bent u niet tevreden met uw huidige verzekering? Via onze website kunt u eenvoudig een offerte opvragen.

Offerte aanvragen