Investeren in sportwagens via Rally Rd

16 augustus 2019

Verzekeren en financieel

Zeldzame en exclusieve sportwagens kunnen een lucratieve investering zijn. Helaas beschikt niet iedereen over de financiële middelen om een dergelijke sportwagen zelf aan te schaffen. Rally Rd biedt liefhebbers van sportwagens de mogelijkheid om te investeren in hun droomsportwagen én een interessant rendement te behalen. Wij namen deze alternatieve beleggingsvorm onder de loep.

 

Rally Rd is een Amerikaans investeringsplatform gericht op particulieren die willen investeren in ‘bijzondere objecten’. Exclusieve sportwagens maken daarvan een belangrijk onderdeel uit. Daarnaast is het ook mogelijk om via het platform te investeren in kunst, horloges en zelfs wijnen/champagnes.

Verzamelaars houden zeldzame sportwagens ook vaak als beleggingsobject omdat de kans groot is dat deze na verloop van tijd fors in waarde stijgt. Rally Rd wil nu ook petrolheads met een kleinere beurs de kans geven om te profiteren van dergelijke waardestijgingen.

Hoe het werkt

Rally Rd beschikt over een eigen team van experts die exclusieve sportwagens opkopen, stallen, verzekeren en onderhouden.

Investeerders maken een account aan via de app van Rally Rd. Via het eigen platform heeft u vervolgens inzicht in alle actuele beleggingsobjecten waarin u kunt investeren. U neemt op deze manier een belang in een auto. De prijs per aandeel beginy bij ongeveer $50.

Wanneer een sportwagen volledig gefinancierd is via investeerders, wordt de uitgave van aandelen voor die auto gestopt. U moet er dus wel snel bij zijn!

Hoewel deze vorm van beleggen dus dezelfde werkwijze en principes volgt als op de aandelenmarkt, meldt Rally Rd op hun website dat ze niet hetzelfde zijn als een broker.

1125

Het huidige aanbod sportwagens op Rally Rd bestaat onder andere uit:

 • 1994 Lamborghini Diablo SE30 JOTA
 • 1989 Porsche 911 Speedster
 • 1965 Alfa Romeo Giulia SS
 • 1985 Ferrari Testarossa
 • 1961 Jaguar E-Type

Voordelen

 • Met een minimaal budget toch meeprofiteren van waardestijgingen
 • Geen kosten voor stalling, onderhoud en verzekeringen
 • Geen risico’s op schade, diefstal en brand

Nadelen

 • Elke vorm van beleggen brengt financiële risico’s met zich mee
 • U kunt helaas niet rijden in de auto waarin u investeert
 • De Rally Rd app is momenteel alleen te downloaden voor iPhone-gebruikers

Dat investeerders op fysiek vlak weinig merken van hun belegging is natuurlijk een groot nadeel. Daarom werkt het investeringsplatform aan de mogelijkheid om die interactie te vergroten. Zo wil Rally Rd onder andere met video’s gaan werken, waarop uw favoriete sportwagen daadwerkelijk in actie te zien is.

Als investeerder krijgt u natuurlijk ook alles te weten over de auto waarin u investeert. Denk aan de geschiedenis, technische specificaties en toekomstige onderhoudsbeurten. Ook worden via de app alle marktontwikkelingen bijgehouden.

Conclusie Rd

Rally Rd is een uniek investeringsplatform met veel potentie. Iedereen die actief wil investeren in exclusieve sportwagens via dit platform, moet zich wel goed bewust zijn van de financiële risico’s. De kans op het behalen van een mooi rendement is zeker aanwezig, maar garanties hierop kunnen natuurlijk nooit worden gegeven. Voor zover bekend zijn er op dit moment geen vergelijkbare initiatieven in Europa.

Voor wie toch liever investeert in een fysieke sportwagen bieden wij passende sportwagenverzekeringen. Vraag direct een vrijblijvende offerte aan via onze website.

16 augustus 2019

Verzekeren en financieel

Sportwagenverzekering

Bent u al de trotse eigenaar van een sportwagen of zelfs collectie, maar bent u niet tevreden met uw huidige verzekering? Via onze website kunt u eenvoudig een offerte opvragen.

Offerte aanvragen