Hoe onze luxe bolides door corona steeds belangrijker worden

13 oktober 2020

In het nieuws

De wereldwijde uitbraak van het covid-19 virus heeft ons dagelijks leven aanzienlijk veranderd. Om toch enige vrijheid en luchtigheid in het leven te behouden, blijken auto’s en sportwagens een steeds belangrijkere extensie van ons thuis te worden. Uit onderzoek komt naar voren dat met name ruimere auto’s een rol spelen in het creëren van comfort, rust en connectie met de buitenwereld.

 

Door de komst van het covid-19 virus is er veel veranderd. Verre reizen of überhaupt op vakantie gaan is er voor veel mensen niet meer bij en we brengen ongekend veel tijd thuis door. Voor het gezinsleven kan dat een voordeel maar tegelijkertijd ook flinke uitdaging bieden. Met name ouders merken dat het thuiswerken en gebrek aan sociale uitjes steeds zwaarder gaat wegen.

De sportwagen als extensie van het huis

Uit een Amerikaans onderzoek gepubliceerd op USA Today blijkt dat de auto een steeds belangrijke rol speelt in het verzachten van de huidige omstandigheden.

Met name sportwagens zijn volgens de respondenten een fijne manier om van A naar B te komen, waarbij rijgedrag en prestaties vanzelfsprekend belangrijke kenmerken vormen. Nu het aantal uitjes en vakanties sterk is afgenomen, wordt de auto vaker het uitje zelf in plaats van alleen een vervoersmiddel.

De auto of sportwagen wordt daarnaast steeds meer een plek waarin men zich kan terugtrekken voor privacy en rust. Bijvoorbeeld om een boek te lezen of zelfs als volledige werkplek. Voor sommige stellen fungeert hun auto of sportwagens nu zelfs als date-uitje.

1138

Andere prioriteiten sportwagen

Door het veranderende gebruik van auto´s en sportwagens als gevolg van de corona uitbraak betekent ook dat bepaalde eigenschappen van een auto belangrijker zijn geworden. Uit hetzelfde onderzoek blijkt dat Amerikaanse consumenten nu meer prioriteit geven aan comfort dan aan andere eigenschappen van hun auto. Met name meer ruimte en betere stoelen, maar ook zaken als technologische functionaliteiten zodat er gemakkelijker vanuit de auto gewerkt kan worden of zelfs tv gekeken kan worden.

Opvallend is dat Amerikanen het nu belangrijker dan ooit vinden om off-road te kunnen rijden met hun auto. Ook het glazen dak wint dankzij de corona aan populariteit, doordat deze een ruimtelijker gevoel in de auto creëert. Het is afwachten of deze ontwikkelingen zich ook in de komende maanden blijven doorzetten.

Extra onderhoud en verzekering van uw sportwagen

Wellicht maakt u in deze tijden ook vaker gebruik van uw sportwagen voor mooie roadtrips door Nederland.

Nu we meer thuis zijn en vrije tijd over hebben kan dit ook het ideale moment zijn om extra onderhoudswerkzaamheden aan uw sportwagen te plegen. Denk aan het opruimen/opknappen van de garage of stalling. Met name klassieke sportwagens vergen veel extra onderhoud, maar ook voor moderne sportwagens kan het leuk en leerzaam zijn om de handleiding erbij te pakken en uw auto écht te leren kennen. Op deze manier kan deze zeer bijzondere periode net wat aangenamer worden en bent u voorbereid op de toekomst.

Vergeet natuurlijk niet om uw sportwagen goed te verzekeren of uw huidige sportwagenverzekering te vergelijken met andere. Wie weet kunt u hierop besparen of betere voorwaarden afdwingen.

13 oktober 2020

In het nieuws

Sportwagenverzekering

Bent u al de trotse eigenaar van een sportwagen of zelfs collectie, maar bent u niet tevreden met uw huidige verzekering? Via onze website kunt u eenvoudig een offerte opvragen.

Offerte aanvragen