Hoe het LoJack na-diefstal beveiligingssysteem uw sportwagen beter beschermt

7 augustus 2023

Inbraak en preventie

De diefstal van uw geliefde sportwagen is hoogstwaarschijnlijk een van uw grootste nachtmerries. Om uw sportwagen goed te kunnen verzekeren kan uw verzekeringsmaatschappij een na-diefstalsysteem eisen. In dat geval is LoJack een uitstekende keuze om uw sportwagen continu te beveiligen.

Jaarlijks worden er in Nederland vele duizenden auto’s gestolen. Over 2022 werden er 5.973 personenauto’s gestolen en over het eerste halfjaar van 2023 zijn er 2.917 personenauto’s geconfisqueerd, zo blijkt uit cijfers van het Landelijk Intelligence- en experticecentrum Voertuigcriminaliteit

Van deze auto’s wordt ongeveer de helft teruggevonden, wat mede te danken is aan na-diefstalbeveiligingssystemen. Vanwege de hoge waarde zijn dergelijke systemen zeker voor sportwagens een goede investering. Een van de oplossingen die door verzekeraars aanraden is LoJack. 

Hoe werkt LoJack?

LoJack is een peilzender om uw sportwagen te kunnen volgen. Waar veel na-diefstal beveiligingssystemen gebruikmaken van een amateurband op GPS/GSM, heeft LoJack een eigen unieke VHF-radiofrequentie. Een VHF-radiofrequentie heeft langere golflengtes en daardoor minder kans om op barrières te stuiten. 

Daarnaast is GPS/GSM gevoelig voor jammers, radiozenders die gebruikt worden om de ontvangst van andere zenders te verstoren. De eigen radiofrequentie van LoJack is niet gevoelig voor jammers en zorgt ervoor dat er altijd een verbinding is met uw sportwagen, 24 uur per dag en 7 dagen per week. Andere peilzenders sturen meestal slechts 1 keer per 24 uur een bericht en zodra een auto is gestolen wordt dit opgevoerd naar om het uur.

Het zorgt ervoor dat waar het terugvindpercentage bij andere peilzenders onder de 50% ligt, dat bij LoJack 90% is. 

1266

Zodra u melding maakt dat uw sportwagen is gestolen, wordt direct een gecertificeerd onderzoeksbureau ingeschakeld. Zij zijn voorzien van uitpeilapparatuur voor een LoJack. Zodra de rechercheurs de locatie hebben getraceerd wordt vaak de politie ingeschakeld, bijvoorbeeld als uw sportwagen in een container, garage of een vrachtwagen staat.

1267

Het meest uitgebreide beveiligingssysteem van LoJack is momenteel de LoJack Max. Deze bestaat uit een dubbele LoJack en werkt met mesh-technologie, waarbij de LoJack met andere voertuigen die ook zijn voorzien van een LoJack kan communiceren. Gestolen sportwagens met dit systeem kunnen op deze manier nog sneller worden opgespoord. 

Wilt u LoJack aanschaffen?

Het LoJack na-diefstal beveiligingssysteem is verkrijgbaar via uw verzekeraar, een geautoriseerde LoJack Direct dealer of rechtstreeks bij LoJack. 

In Nederland kunt u onder andere terecht bij LoJack Benelux. Zij zijn 2009 exclusief licentiehouder voor distributie en dienstverlening voor LoJack in deze regio en marktleider in Nederland op het gebied van na-diefstalsystemen. Samen met andere LoJack licentiehouders biedt LoJack Benelux dankzij 40 zendmasten een Europese dekking voor het lokaliseren van objecten. 

Wat LoJack Benelux uniek maakt is dat zij als enige leverancier van antidiefstalsystemen beschikt over een vergunning van het Agentschap Telecom van de Nederlandse Rijksinspectie Digitale Infrastructuur en het Belgische Instituut voor postdiensten en telecommunicatie

Na aanschaf van het na-diefstalbeveiligingssysteem wordt u meestal binnen 24 uur gecontacteerd voor het inplannen van een afspraak om de LoJack te installeren. Binnen de hele Benelux kan de montage bij u op locatie of bij uw dealer plaatsvinden. De LoJack kan op verschillende locaties worden ingebouwd:

·       Onder de hemelbekleding

·       In de achterklep

·       In de het portier

·       In de dorpel

·       Onder de zitting

·       In de middenconsole

·       In het dashboard

Houd er rekening mee dat de inbouw van het LoJack systeem ruim een uur in beslag neemt. Na het voltooien van de inbouw ontvangt u binnen 2 werkdagen het LoJack certificaat van installatie. Dit certificaat is belangrijk voor uw verzekeraar, tussenpersoon of assuradeur. 

Heeft u nog vragen? Onze adviseurs zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van alarmsystemen die het beste passen bij uw sportwagen en uw polisvoorwaarden.

7 augustus 2023

Inbraak en preventie

Sportwagenverzekering

Bent u al de trotse eigenaar van een sportwagen of zelfs collectie, maar bent u niet tevreden met uw huidige verzekering? Via onze website kunt u eenvoudig een offerte opvragen.

Offerte aanvragen