Het effect van het coronavirus op de sportwagenmarkt

18 maart 2020

Verzekeren en financieel

De wereld is in de ban van het coronavirus en dat heeft logischerwijs ook gevolgen voor petrolheads. Terwijl het voorjaar doorgaans een volle evenementenagenda voor autoliefhebbers kent worden deze nu massaal geannuleerd. Zelfs in de racerij blijft het stil. Wij lichten een aantal bedreigingen door het coronavirus uit waar u als autobezitter rekening mee dient te houden, maar benoemen ook een aantal kansen voor liefhebbers van sportwagens.

Verheugde u zich ook zo op een nieuw seizoen vol spraakmakende evenementen? Zoals de Grand Prix in Zandvoort of een mooie tourrit? Door de uitbraak van het coronavirus zijn veel evenementen afgelast en moet worden afgewacht of deze überhaupt nog weer op de kalender komen. Op dit moment zijn de risico’s voor de volksgezondheid simpelweg te groot en

Toch is het niet alleen maar kommer en kwel voor petrolheads. Waar bedreigingen zijn, doen zich namelijk tegelijkertijd ook kansen voor.

1146

Aantrekkelijke Amerikaanse sportwagens

Door alle gevolgen voor de wereldwijde economie is de waarde van de euro ten opzichte van de dollar toegenomen. Dit betekent dat Amerikaanse sportwagens nu relatief goedkoop zijn.

Wilt u hiervan profiteren? Bezoek dan eens Bringatrailer.com, een unieke veilingwebsite gericht op bijzondere Amerikaanse auto’s. Hier worden onder meer moderne als klassieke sportwagens aangeboden en vindt u de meest uiteenlopende automerken en -modellen. De biedingen lopen uiteen van enkele honderden dollars tot meer dan een ton.

Waarom Bringatrailer.com?

Het unieke aan Bringatrailer.com is dat het in principe een open platform is waar elke petrolhead welkom is. Er is dus geen sprake van exclusiviteit.

Iedereen kan participeren en een auto te koop zetten of juist een bod uitbrengen. Tegelijkertijd wil de organisatie achter de website voorkomen dat er ‘troep’ wordt aangeboden. Wie zijn sportwagen hier wilt aanbieden doorloopt eerst een strenge voorselectie, uitgevoerd door specialisten. Zo weet u zeker dat u geen kat in de zak koopt en dat alle informatie over de sportwagen klopt.

Ook de veilingen zelf wil de website zo eerlijk mogelijk laten verlopen. Elke kavel kent een looptijd. Zodra er een bod is uitgebracht wordt de veiling met 2 minuten verlengd. Zo krijgt iedereen een eerlijke kans om een tegenbod uit te brengen.

Op de website vindt u nog veel meer informatie over hoe de veilingen op Bringatrailer.com werken en hoe u zich aanmeldt. Houd er wel rekening mee dat het verschepen van uw aankoop door de huidige marktomstandigheden wellicht langer duurt dan normaal.

Bent u niet direct van plan om een sportwagen aan te schaffen? Dan kan Bringatrailer.com alsnog een leuke vorm van tijdverdrijf bieden!

Autovermaak tips

Graag geven wij u nog een aantal tips waarmee u zich ook als liefhebber van sportwagens wellicht mee kunt vermaken de komende tijd:

  • Onderhoud. Is uw bolide al helemaal voorbereid voor de lente en zomer? Zo niet, dan is dit het ideale moment om daar uitgebreid de tijd voor te nemen.
  • Leuke ritjes maken in uw omgeving. Doordat het nu zo rustig is op de Nederlandse wegen kunt u heerlijk toeren. Wel raden wij u aan om binnen Nederland te blijven en denk eraan dat de maximumsnelheid op veel snelwegen recent is verlaagd!
  • Tv en tijdschriften. Haal een grote stapel autotijdschriften in huis of bekijk boeiende tv-series over auto’s.

Sportwagenverzekering

Op onze blog vindt u tot slot ook tal van interessante artikelen over alles wat met sportwagens te maken heeft. Bovendien zijn wij nog steeds telefonisch of per e-mail bereikbaar voor al uw vragen over uw sportwagenverzekering.

18 maart 2020

Verzekeren en financieel

Sportwagenverzekering

Bent u al de trotse eigenaar van een sportwagen of zelfs collectie, maar bent u niet tevreden met uw huidige verzekering? Via onze website kunt u eenvoudig een offerte opvragen.

Offerte aanvragen