Het Abarth Works Museum

22 januari 2019

Evenementen

Als liefhebber van bijzondere sportwagens en oldtimers delen wij niet alleen verzekeringsadvies met u, maar geven wij u ook graag tips over bijzondere evenementen en uitjes. In dit artikel leest u meer over het Abarth Works Museum, gevestigd in het Belgische Lier en een pareltje voor liefhebbers van Italiaanse auto’s.

 

Bent u binnenkort in de buurt van het Belgische Lier? Dan mag u het Abarth Works Museum absoluut niet missen. In dit museum treft u een unieke collectie van oldtimers, prachtige klassieke sportwagens en auto-onderdelen aan. Alles staat daarbij met name in het teken van het Italiaanse race rally automerk Abarth. Dat is niet zo verwonderlijk aangezien de eigenaar en oprichter van het museum niemand minder is dan Guy Moerenhout, een van de laatste Abarth rallycoureurs.

Rally snoepwinkel

Het museum kan het beste worden omschreven als een ware snoepwinkel voor petrolheads, met name als u geïnteresseerd bent in alles wat met rallyraces te maken heeft. Het museum is een werkplaats vol prachtige Abarth/Fiat klassiekers en bijzondere onderdelen waar u naar hartenlust tussen mag snuffelen. Tevens waarborgt het museum een schat aan kennis omtrent het tunen en restaureren van klassieke auto’s. Werkt u zelf aan een bijzonder restauratieproject maar mist u een onderdeel? Dan bent u hier aan het juiste adres.

Eigenaar en oprichter van het Abarth Works Museum Guy Moerenhout heeft jaren aan ervaring in de racerij en het tunen van Abarth rallyauto’s. Daarnaast reed Moerenhout in 1982 de Parijs-Dakar rally in een Land Rover en heeft hij onder andere ook meegedaan aan de Safari rally in Zaire. In 1971 zette Moerenhout zijn eigen tuning garage op en in 1997 nam hij het besluit om zijn ervaring, kennis en enthousiasme met de rest van de wereld te willen delen. Het museum in zijn huidige vorm bestaat sinds 2007.

 

Bijzondere restauratieprojecten

Wanneer het gaat om het tunen en restaureren van klassieke sportwagens heeft Guy Moerenhout al vele bijzondere projecten op zijn naam staan. Zo creëerde hij in de jaren zeventig een speciaal getunede versie van de Lada Niva (genaamd Dream Lada). Tegenwoordig herbouwt Moerenhout auto’s met polyester bodykits en herstelt hij diverse klassieke sportwagens. Een deel hiervan verkoopt hij weer, maar veel van zijn restauratieprojecten zijn terug te vinden in zijn collectie in Lier.

Naast het museum heeft Moerenhout ook een online forum opgezet waar hij al zijn kennis deelt met mede Abarth liefhebbers en semiprofessionele autorestaurateurs. Op de website van het museum vindt u meer informatie over het museum, zoals openingstijden en de mogelijkheid om een afspraak te maken met Guy Moerenhout zelf. Wij raden dit museum zeker aan bij mensen die ook graag meer kennis op willen doen omtrent het restaureren van sportwagens.

Uw klassieke sportwagen verzekeren

Bent u de trotse eigenaar van een bijzondere klassieke of moderne sportwagen? Sportwagen Verzekeringen is gespecialiseerd in het verzekeren van exclusieve sportwagens en kan u sportwagen zo goed mogelijk verzekeren tegen een zo laag mogelijke premie. Via onze website vindt u meer informatie over onze dekkingen of vraagt u direct een vrijblijvende offerte aan.

22 januari 2019

Evenementen

Sportwagenverzekering

Bent u al de trotse eigenaar van een sportwagen of zelfs collectie, maar bent u niet tevreden met uw huidige verzekering? Via onze website kunt u eenvoudig een offerte opvragen.

Offerte aanvragen