Exclusieve sportwagens; De ultieme droom of toch niet?

17 maart 2022

Onderhoud en schade

Een supercar of hypercar verschilt in meerdere opzichten van alledaagse auto’s en dan hebben we het niet alleen over de aanschafprijs. Het bezit van een supersnelle sportwagen is de droom van velen, maar wordt ook door menig liefhebber onderschat. Daarom hebben wij de voor- en nadelen van een exclusieve sportwagen voor u op een rij gezet.

Een exclusieve sportwagen lijkt het ideale scenario voor elke petrolhead, maar brengt ook een aantal uitdagingen met zich mee waar niet iedereen bij stilstaat. Als eigenaar moet u voorbereid zijn op deze uitdagingen. Alleen dan kunt u echt optimaal genieten van uw unieke bolide. Daarom beginnen we eerst met een overzicht van alle voordelen die een supercar heeft te bieden.

Een symbool van succes

Wie hard werkt wil daar ook van kunnen genieten. Gezien de gemiddelde aanschafwaarde van een hypercar is dit alleen weggelegd voor wie over de juiste middelen beschikt. Daarom wordt het bezit van een exclusieve sportwagen per definitie geassocieerd met succes. Het bezit van een supercar kan zodoende ook een flinke boost geven aan uw zelfvertrouwen en eigenwaarde.

1211

Een fantastische rij ervaring

Voor echte pertrolheads is dit misschien wel de belangrijkste reden om een exclusieve sportwagen aan te schaffen. Kunt u er ook zo van genieten om als eerste weg te zijn bij het stoplicht? Veel supercars bieden bovendien volop luxe en comfort en dan hebben we het nog niet over dat prachtige geluid. Er bestaan weinig alledaagse auto’s die deze rij ervaring kunnen evenaren.

Een exclusieve sportwagen als solide belegging

Waar alledaagse auto’s over de jaren heen in waarde dalen, kunnen exclusieve sportwagens juist in waarde stijgen en als collector item een interessante belegging vormen. Met name zeldzame uitvoeringen kunnen zeer populair worden.

Tegenover deze belangrijke voordelen, staan echter ook enkele nadelen die gepaard kunnen gaan met het bezit van een exclusieve sportwagen. Wij zullen deze nadelen hieronder bespreken.

Niet alleen kostbaar in aanschaf

Dat een supercar een torenhoog prijskaartje heeft, zal u niet verassen. Het zijn echter de kosten voor onderhoud/ reparatie, stalling en belasting waar veel onervaren supercar-bezitters door verrast worden. Daarnaast krijgt u ook te maken met relatief hoge kosten voor beveiliging. Kortom naast aanschaf moet u ook over voldoende financiële middelen beschikken voor alle bijkomende kosten.

U heeft veel bekijks met uw bolide

Het is lastig om met uw bijzondere supercar ongezien door de buurt te rijden. Een opvallende auto trekt nou eenmaal veel aandacht. Het is natuurlijk leuk als bewonderaars uw auto complimenteren en even willen kijken, maar niet iedereen heeft altijd behoefte aan dergelijke aandacht. Bovendien kan die aandacht helaas ook negatief zijn en bestaan uit jaloerse reacties.

Niet iedereen is geschikt om in een supercar te rijden

De meeste supercars beschikken over een indrukwekkende hoeveelheid pk’s onder de motorkap. Niet iedere chauffeur kan hier echter goed mee omgaan, waarbij sommige mensen zelfs angstig zijn in zo’n snelle auto.

Ook het Nederlandse wegennetwerk biedt niet overal de ruimte voor een snelle sportwagen. Op de meeste snelwegen mag u niet harder dan 130 km/u en binnen de bebouwde kom wordt u geplaagd door verkeersdrempels.

Onze sportwagenverzekering biedt alleen maar voordelen

Laat u zich als liefhebber niet weerhouden door deze uitdagingen en geniet u volle teugen van uw exclusieve sportwagen? Dan helpen wij u graag verder ontzorgen met onze maatwerk verzekeringsoplossing speciaal voor sportwagens uit het hogere segment.

Zo bent u optimaal verzekerd bij schade en diefstal. Bovendien profiteert u van onze hoogwaardige schadeafwikkeling en uitstekende voorwaarden, zoals de vrije keuze in schadeherstelbedrijf.

17 maart 2022

Onderhoud en schade

Sportwagenverzekering

Bent u al de trotse eigenaar van een sportwagen of zelfs collectie, maar bent u niet tevreden met uw huidige verzekering? Via onze website kunt u eenvoudig een offerte opvragen.

Offerte aanvragen