Een autofotograaf voor uw sportwagen

1 april 2020

Evenementen

Autofotografie is een vak apart. Een professionele autofotograaf weet precies vanuit welke hoeken hij een sportwagen het beste kan vastleggen om het mooiste resultaat te krijgen. Lees wat autofotografie zo bijzonder maakt en hoe ook u hiervan kunt profiteren!

 

Er zijn heel veel speciale gelegenheden waarvoor tegenwoordig gebruik wordt gemaakt van professionele fotografie. Denk aan bruiloften of baby’s, maar er zijn ook speciale dierenfotografen.

Naast dat de automotive industrie al veel langer gebruik maakt van autofotografen voor promotiedoeleinden ontdekken ook steeds meer particulieren de mogelijkheden. Wij geven u daarom graag ideeën over wat u kunt verwachten van een autofotograaf wanneer u uw geliefde sportwagen wilt laten vereeuwigen.

Fotoshoot met uw sportwagen

U heeft tal van opties als het gaat om een fotoshoot met uw favoriete bolide. De fotograaf zal dit natuurlijk met u bespreken, maar wellicht heeft u zelf al wensen over hoe uw sportwagen straks aan de muur komt te hangen.

Factoren waar u over na kunt denken:

  • Locatie van de fotoshoot – Dit kan bij u thuis of op een andere mooie locatie.
  • Wilt u er zelf ook op? – Zo ja, dan moet u ook nadenken over uw outfit.
  • Werken met props – Wilt u objecten in of rond de auto plaatsen?
  • Bewerking en effecten – Voor klassieke sportwagens kan het leuk zijn om een zwart/wit foto te laten maken.
  • Oplevering – Waar wilt u de foto op laten afdrukken? Canvas doek of met een chique lijst er omheen?

Zoals u ziet is er ontzettend veel mogelijk, maar als u het moeilijk vindt om te kiezen kunt u natuurlijk ook de fotograaf om advies vragen.

1115

Het vinden van de juiste fotograaf

Het belangrijkste is dat u een autofotograaf vindt die het beste bij uw wensen en situatie past. Er zijn autofotografen die zich bijvoorbeeld specialiseren in hypercars of juist klassiekers.

De meeste fotografen hebben een website waarop zij hun manier van werken toelichten en daarbij vaak een portfolio met eerder gemaakte foto’s. Lees ook aandachtig eventuele klantenbeoordelingen. Een zoektocht via Google geeft vaak al de nodige inzichten over de kwaliteiten van een autofotograaf.

Naast het schieten van mooie foto’s zijn er nog een paar andere zaken waar u een écht goede autofotograaf aan kunt herkennen:

  • Houdt rekening met risico’s – Heeft een plan B bij slecht weer of ongunstig licht.
  • Geeft tips over de voorbereiding – Uw sportwagen moet uiteraard brandschoon zijn, maar met speciale wax straalt de lak als nooit te voren.
  • Luistert goed naar uw wensen
  • Komt afspraken na en communiceert duidelijk – Bijvoorbeeld over de prijs.
  • Discreet – Gaat op de juiste manier om met uw persoonsgegevens.

Bespreek van tevoren met de autofotograaf ook goed af hoe het zit met portretrechten. Mag u de foto bijvoorbeeld ook voor uw bedrijf gebruiken en is de autofotograaf van plan de foto’s te hergebruiken?

Een professionele autofotograaf is natuurlijk niet goedkoop, maar de uiteindelijke prijs hangt ook af van uw wensen. Gaat u tijdens de fotoshoot meerdere locaties langs, dan lopen de kosten natuurlijk op. Ook de tijd die de fotograaf nodig heeft voor de bewerking en mogelijke correcties is bepalend voor de totale kosten. Probeer hierin vooraf duidelijke afspraken te maken om zo nare verrassingen te voorkomen.

Waarom een autofotograaf het waard is

Waarom zou u niet gaan voor een ‘gewone’ fotograaf? Auto’s fotograferen is echt specialistisch werk. Het gaat er bijvoorbeeld om dat de lijnen en proporties er perfect op staan vanuit de juiste hoeken. Dat is niet eenvoudig met een groot en lang object. Ook is het een extra uitdaging om met spiegelende objecten te werken. Een vaardigheid waar veel portretfotografen vaak niet over beschikken.

De belangrijkste reden om een autofotograaf in de arm te nemen is dan ook zijn expertise. Een autofotograaf heeft in de meeste gevallen peperdure en speciale apparatuur om haarscherp uw sportwagen vast te leggen. Ook weet de fotograaf precies vanuit welke hoeken hij moet werken en hoe hij met het licht kan ‘spelen’ om zo het perfecte plaatje te krijgen.

Online zijn er verscheidene professionele autofotografen te vinden die u kunnen helpen om uw sportwagen te vereeuwigen, zodat u er ook van kunt genieten als deze in de garage staat.

1 april 2020

Evenementen

Sportwagenverzekering

Bent u al de trotse eigenaar van een sportwagen of zelfs collectie, maar bent u niet tevreden met uw huidige verzekering? Via onze website kunt u eenvoudig een offerte opvragen.

Offerte aanvragen