Een ander in uw sportwagen laten rijden

29 maart 2019

Verzekeren en financieel

Als trotse eigenaar van een exclusieve sportwagen heeft u vast wel eens van iemand het verzoek gehad om ook even achter het stuur te mogen kruipen. Maar hoe gaat u om met zo’n verzoek en wat zijn de gevolgen wanneer iemand anders schade rijdt met uw auto?

 

Als u in gaat op het verzoek van iemand om in uw sportwagen te mogen rijden is het goed te weten dat de auto verzekerd is en dus bij schade dit wordt gedekt door de verzekeraar.

Wel zijn er voorwaarden aan verbonden en moet u rekening houden met een aantal wanneer u iemand anders in uw geliefde bolide laat rijden.

Afspraken maken

Ook al is uw sportwagen verzekerd wanneer iemand anders hierin rijdt, kunt u desondanks bij schade kosten kwijt zijn aan een eventueel eigen risico. Bovendien gaat ook dit ten koste van uw schadevrije jaren. Maak daarom van tevoren duidelijke afspraken met de bestuurder wie in het geval van schade voor de kosten opdraait.

1113

Is de bestuurder waaraan u uw sportwagen heeft uitgeleend betrokken bij een ernstig verkeersongeval met letselschade? Dan is de vraag bij wie de schuld ligt. Bij een eenzijdig ongeval met letselschade kan de bestuurder aanspraak doen op zijn zorgverzekering. Is de bestuurder van uw auto de veroorzaker van een ongeluk met een andere auto, dan dekt uw WA-verzekering de kosten voor letselschade.

In een tegenovergestelde situatie, waarbij de bestuurder van uw auto geen schuld heeft, kan deze de kosten voor letselschade verhalen op de WA-verzekering van de tegenpartij. Letselschade aan eventuele inzittenden van uw auto ten tijde van een ongeval worden ook door uw WA-verzekering vergoed, al dan niet aangevuld door een extra inzittendenverzekering.

Op goed vertrouwen

Als specialist in het verzekeren van exclusieve sportwagens willen wij u nog een aantal extra tips meegeven omtrent het uitlenen van uw auto. Het gaat natuurlijk niet om een doorsnee stadsauto en daarom is het verstandig om het volgende goed in ogenschouw te nemen voordat u uw exclusieve sportwagen uitleent:

  • Zorg ervoor dat de bestuurder beschikt over een geldig rijbewijs en genoeg rijervaring
  • Kan de bestuurder omgaan met bijvoorbeeld een ‘supercar’ of oldtimer sportwagen?
  • Weet u 100% zeker dat de bestuurder geen alcohol of drugs heeft genuttigd?
  • Maak afspraken omtrent eventuele boetes.

Uiteindelijk komt het uitlenen van spullen natuurlijk altijd aan op goed vertrouwen. De persoon die in uw auto wil rijden moet zich bijvoorbeeld goed bewust zijn van de verhoogde risico’s op diefstal. Ook is niet iedere chauffeur geschikt om zomaar in een supercar of oldtimer te rijden.

Door vooraf bovenstaande zaken goed te bespreken voorkomt u ongelukken en vooral discussies. Bent u niet overtuigd van iemands rijkunsten of heeft u er simpelweg geen goed gevoel bij? Dan moet u uw mooie sportwagen gewoon niet meegeven, u bent natuurlijk niets verplicht!

Uw sportwagen verzekeren

Bent u de trotse eigenaar van een exclusieve sportwagen, maar zoekt u nog een passende verzekering? Via onze website kunt u eenvoudig een vrijblijvende offerte aanvragen.

29 maart 2019

Verzekeren en financieel

Sportwagenverzekering

Bent u al de trotse eigenaar van een sportwagen of zelfs collectie, maar bent u niet tevreden met uw huidige verzekering? Via onze website kunt u eenvoudig een offerte opvragen.

Offerte aanvragen