De nieuwste sportwagens voor 2020

3 oktober 2019

Besproken sportwagens

Als het gaat om de lancering van nieuwe sportwagenmodellen stevent 2019 af op een prachtig jaar en staan er ook voor 2020 een aantal interessante introducties op de agenda. Wij geven een overzicht van de nieuwste sportwagenmodellen die u kunt verwachten.

 

Begin dit jaar schreven wij een artikel over alle bijzondere sportwagens die inmiddels in de showroom staan. Denk aan de Audi RS7 Sportback, de nieuwste BMW 3-serie en de nieuwe BMW Z4. Daarnaast deed Ferrari eerder dit jaar een serieuze duit in het zakje met de Ferrari 488 Pista Spider en kon Porsche niet achterblijven met een nieuw 911-model.

Hoewel 2019 nog niet voorbij is kijken we alvast vooruit naar al het moois dat er dit najaar en begin volgend jaar aan zit te komen.

Porsche Taycan

Met de opkomst van elektrisch rijden is Porsche een van de sportwagenmerken die voorop wil lopen en introduceert het de Porsche Taycan.

De Porsche Taycan is volledig elektrisch aangedreven, voorzien van de nieuwste technische snufjes en heeft naar onze mening een prachtig design gekregen. Naast voice control en grote bedieningdisplay’s zowel voor- als achterin, nemen inzittenden voor het eerst plaats op leervrije bekleding. Voor Porsche is dat vrij uniek. De bekleding in de Taycan is gemaakt van gerecyclede materialen.

De Porsche Taycan zal beschikbaar zijn als Turbo en Turbo S variant. Beide modellen beschikken over vierwielaandrijving, waarbij de Turbo over een vermogen van 761 pk beschikt en de Turbo S over 761pk. Zowel de Turbo als Turbo is zijn begrensd op een topsnelheid van 260 km/u. De Turbo heeft 3,2 tellen nodig om van 0 tot 100 km/u te komen en de Turbo S doet daar slechts 2,6 seconden over. Razendsnel dus!

Officieel zal de Porsche Taycan pas in januari 2020 in de showroom staan, maar u kunt zich al eerder inschrijven. Op het prijskaartje vinden we ‘vanaf’ prijs van €157.000.

1121

Ferrari F8 Spider

Ook Ferrari zit niet bepaald stil. Begin 2020 brengen de Italianen de Ferrari F8 Spider op de markt, de open variant van de F8 Tributo. Achterin ligt een krachtige V8, 3.9 liter motor, goed voor een vermogen van 720pk!

Met name de acceleratiesnelheid van de Ferrari F8 Spider is indrukwekkend te noemen. Om van 0 naar 100 km/u te komen heeft dit scheurmonster slechts 2,9 seconden nodig. Ook opvallend is dat de 200 km/u in slechts 8,2 seconden wordt bereikt en wie het gaspedaal in blijft drukken tikt uiteindelijk een topsnelheid van 340 km/u aan. De versnellingsbak bevat de nodige F1-technieken, waaronder een zeventraps automaat met dubbele koppeling.

Het exacte prijskaartje van de F8 Spider is op het moment van schrijven nog niet bekend.

1122

BMW 8-serie Gran Coupé

Bij BMW kunnen ze nu al terugkijken op een boeiend jaar en 2019 wordt afgesloten met de nieuwste 8-serie Gran Coupé, die november in de showrooms zal verschijnen.

De vormgeving is strak gelijnd, modern en ademt overal BMW. Net als de gewone 840i Coupé zit er onder de motorkap een zes-in-lijn V8 motor met een vermogen van 340pk. Het volledig digitale instrumentenpaneel is voorzien van de nieuwste technische noviteiten.

De nieuwe BMW 8-serie Gran Coupé moet €112.000 gaan kosten, wat opvallend genoeg iets goedkoper is dan de Coupé versie.

1123

Sportwagenverzekering

Heeft u al een prachtige sportwagen in de garage staan of wilt u binnenkort iets nieuws aanschaffen? Dan mag een goede sportwagenverzekering natuurlijk niet ontbreken. Vraag een vrijblijvende offerte aan via onze website.

3 oktober 2019

Besproken sportwagens

Sportwagenverzekering

Bent u al de trotse eigenaar van een sportwagen of zelfs collectie, maar bent u niet tevreden met uw huidige verzekering? Via onze website kunt u eenvoudig een offerte opvragen.

Offerte aanvragen