De coronacrisis en uw sportwagen – Wat kunt u verwachten?

24 april 2020

In het nieuws

Halverwege maart schreven wij al over de eerste effecten van de coronacrisis op de sportwagenmarkt. Inmiddels zijn we een paar weken verder en ontstaan er bij sportwageneigenaren veel vragen over wat er nu wel en niet kan. Denk aan onderhoud, een bezoek aan de garage of zelfs een gloednieuwe sportwagen aanschaffen. Wij praten u bij.

 

Al vanaf het begin dat het coronavirus in Nederland de kop opstak werd duidelijk dat in ieder geval alle automotive gerelateerde evenementen voorlopig geen doorgang zullen vinden. Met de huidige RIVM-maatregelen en het mooie weer kunt u gelukkig nog wel de weg op voor mooie ritjes, die dankzij de lage olieprijzen u minder hard in de portemonnee raken.

Anderzijds loopt u door de coronacrisis wel tegen een aantal vervelende beperkingen op. Want is de autogarage nog wel open als uw sportwagen problemen heeft? Of is het nog wel verstandig om nu een nieuwe sportwagen aan te schaffen? Wij leggen uit waar u op moet letten.

Onderhoud van uw sportwagen

Ondanks de coronacrisis gaat het onderhoud van uw sportwagen gewoon door. Veel onderhoudsklussen kunt u gelukkig zelf doen!

Waarschijnlijk heeft u door de maatregelen veel tijd over, dus is deze periode zelfs het ideale moment om eens extra aandacht te besteden aan bijvoorbeeld de schoonmaak van uw bolide of garage. Ook zijn de meeste wasstraten gewoon open, maar wees hier wel voorzichtig mee! Niet elke sportwagen is geschikt voor de wasstraat.

Ontdekt u een technisch mankement dat u niet zelf kunt oplossen? Dan is een bezoek aan de autogarage noodzakelijk. Gelukkig zijn de meeste garages nog steeds open, maar passen monteurs wel hun werkzaamheden aan op de huidige maatregelen. Dit kan betekenen dat u bijvoorbeeld niet mee de werkplaats in mag. Bij veel autogaragebedrijven wordt er daarnaast momenteel met minder mensen op de werkvloer gewerkt. Daarom moet u er bij grotere garagebedrijven wellicht wat meer geduld hebben voordat uw sportwagen aan de beurt is.

Auto-onderdelen

Veel autofabrikanten en/of toeleveranciers hebben de productie van zowel auto’s als onderdelen door de coronacrisis moeten stilleggen. Het verkrijgen van losse onderdelen voor uw sportwagen kan daardoor helaas een probleem vormen. Met name wanneer uw gewenste onderdeel van buiten Nederland komt, moet u rekening houden met zeer lange levertijden of zelfs voorlopig helemaal geen levering.

Dit is vervelend als het om een cosmetische aanpassing van uw sportwagen betreft, maar voor een cruciaal onderdeel heeft dit serieuze gevolgen en kan uw sportwagen voorlopig niet de weg op.

1153

Een (nieuwe) sportwagen aanschaffen

Hoewel veel autofabrikanten voorlopig hun deuren hebben gesloten, zijn veel showrooms nog wel open. Toch is het de vraag of het nu wel überhaupt verstandig is om een sportwagen aan te schaffen. Normaal gesproken is dit proces een feestje voor elke petrolhead, maar door alle maatregelen is de sjeu er wel een beetje vanaf als u de showroom bezoekt. De verkoper mag natuurlijk niet te dicht bij u in de buurt komen en vaak wordt er alleen nog op afspraak gewerkt, waarbij u bijvoorbeeld niet uw partner mag meenemen.

Waar bedreigingen zijn doen zich echter ook vaak kansen voor. Op sommige veilingwebsites gaan de verkopen gewoon door, maar kan het zijn dat er minder partijen een uniek exemplaar bieden. Houdt er wel rekening mee dat het veel langer kan duren voordat u van uw nieuwe aankoop kunt genieten wanneer deze geïmporteerd moet worden.

Uw sportwagenverzekering

Uit een recente aflevering van het AVROTROS-programma Radar en de FOCWA corona monitor, blijkt dat schadeherstelbedrijven de aanloop van klanten momenteel aanzienlijk zien teruglopen. Dit komt doordat het rustiger is op de weg, maar ook doordat mensen niet meer langs durven te gaan. Heeft uw sportwagen schade opgelopen? Ga dan wél zo snel mogelijk langs bij een schadeherstelbedrijf. Zij nemen gepaste maatregelen en kunnen daarmee uw veiligheid waarborgen.

Ondanks de coronacrisis moet uw sportwagen natuurlijk ook goed verzekerd zijn. Als sportwagenverzekeraar werken wij daarom ook in deze bijzondere tijden gewoon door! Wilt u een nieuwe sportwagenverzekering afsluiten voor uw bolide of collectie? Dan helpen wij u graag verder! Ook kunnen onze taxateurs nog steeds bij u langskomen, uiteraard op gepaste afstand en met de RIVM-maatregelen in het achterhoofd.

24 april 2020

In het nieuws

Sportwagenverzekering

Bent u al de trotse eigenaar van een sportwagen of zelfs collectie, maar bent u niet tevreden met uw huidige verzekering? Via onze website kunt u eenvoudig een offerte opvragen.

Offerte aanvragen